Δευτέρα 19 Απριλίου 2010

Τρώμε σκόνη στο ΧΑ, τρώμε και στη Ζωή μας!!!!

Η ηφαιστειακή σκόνη στοιχίζει στις ευρωπαϊκές αεροπορικές εταιρείες μέχρι στιγμής περίπου 1,2 δισ. ευρώ από απώλειες εσόδων, ενώ υποχρεούνται επιπλέον να χρηματοδοτήσουν τη μεταφορά των επιβατών που βρίσκονται αποκλεισμένοι σε διάφορα αεροδρόμια, με άλλα μέσα.

Χθες γερμανικές και ολλανδικές αεροπορικές εταιρείες πραγματοποίησαν δοκιμαστικές πτήσεις χωρίς επιβάτες για να δουν κατά πόσο η ηφαιστειακή τέφρα δημιουργεί προβλήματα στα αεροπλάνα, χωρίς να παρατηρηθεί κανένα πρόβλημα.

Για το λόγο αυτό άρχισαν να πιέζουν τις κυβερνήσεις να ανοίξουν αεροδρόμια.
Εξαιτίας του ηφαιστειακού νέφους και της αδυναμίας των περισσότερων υπουργών να ταξιδέψουν, η ισπανική προεδρία ακύρωσε χθες τη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Γεωργίας της Ε.Ε. στο Λουξεμβούργου.

Μεταξύ των «θυμάτων» της παρούσας κατάστασης είναι και η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ η οποία ταξίδευε επί ένα 24ωρο αεροπορικώς και οδικώς, προκειμένου να φτάσει από την Καλιφόρνια στη Γερμανία!
Τα τελευταία 1.300 χιλιόμετρα τα έκανε οδικώς και με άκρα μυστικότητα για λόγους ασφάλειας από την Ιταλία μέχρι τη Γερμανία.

Εξαιτίας του προβλήματος που ενέκυψε είναι πολύ δύσκολο στους κοινοτικούς υπαλλήλους να βρεθούν σήμερα στην Αθήνα ώστε να ξεκινήσουν συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση σχετικά με τη στήριξη της Ελλάδας από τις χώρες της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ.

λόγω όλων αυτων των προβλημάτων οι κερδοσκόποι άδραξαν την ευκαιρία και το spread το πήγαν πάλη σήμερα στις 445,30 μονάδες βάσης!!!!!!!!!!!!!!
άρα ξέρω που θα κλείσει σήμερα το ΧΑ.

αυτά και καλή εβδομάδα σε όλους εύχομαι.