Παρασκευή 2 Ιανουαρίου 2015



ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ
ΜΕ ΑΓΑΠΗ & ΕΙΡΗΝΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ..!

Διάγγελμα της ΚΕ του ΕΛΑΣ 1η του Γεναρη του 1945



Διάγγελμα της ΚΕ του ΕΛΑΣ

Προς τον Ελληνικό Λαό

Προς την Ελληνική Νεολαία

Προς τις Ελληνίδες

Προς τους Αξιωματικούς,Καπεταναίους και Μαχητές του ΕΛΑΣ

και της Εθνικής Πολιτοφυλακής.


Ο Καινούργιος Χρόνος βρίσκει την Αθήνα και τον Πειραιά βουτηγμένες στο Αίμα και τη Φωτιά.

Ο Ελληνικός Λαός,ο Μαρτυρικός και Αδάμαστος,δεν πρόφθασε να χαρεί τη Λευτεριά που κατέκτησε με το Αίμα του και τη βοήθεια των Συμμάχων του.

Ο Πόλεμος,σκληρότερος και αιματηρότερος παρά επί Γερμανικής Κατοχής,ξαναγύρισε στη βασανισμένη Χώρα μας.

Πως έγινε το αναπάντεχο αυτό κακό,ενάμισι μόλις Μήνα μετά την εγκατάσταση της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας,στην οποί οι Δυνάμεις της Αντίστασης έδωκαν Λαϊκή Βάση και της εξασφάλισαν την Τάξη και την Ομαλότητα κατά την Κρίσιμη ώρα της αποχώρησης του Εχθρού;

Τα Γεγονότα είναι γνωστά. Εκείνοι που συνεργάσθηκαν με τον κατακτητή,εκείνοι που πλούτισαν από τη δυστυχία του Έθνους, εκείνοι που ασέλγησαν σε βάρος της Ελευθερίας και της Αξιοπρέπειας του Λαού,εκείνοι που δείχτηκαν ανάξιοι της Πατρίδας,εκείνοι που δεν ένοιωσαν ούτε το ξύπνημα του Ελληνικού Λαού,ούτε το Μεγαλείο του Αγώνα για τη Λευτεριά,την Ανεξαρτησία και τα Δημοκρατικά του Δικαιώματα, ούτε τη Νέα Εποχή που μπαίνει ο Κόσμος ύστερα από το χαλασμό του σημερινού Πολέμου,όλοι αυτοί συσπειρώθηκαν συνωμολόγησαν προς αλλήλους αμοιβαία συνδρομή και από κοινού συμφέροντος κινούμενοι,ώρμησαν έξαλοι με αφρίζον πάθος,να συντρίψουν τον ξυπνημένο Λαό,να τον αλυσσοδέσουν και να τον βάλουν ακόμα μια φορά κάτω από το γόνατο μιας νέας Φασιστικής Δικτατορίας.

Αυτοί οι δήθεν Πατριώτες,οι περιορισμένοι μονάχα σε υστερικές και υποκριτικές φωνασκίες για τη Μεγάλη Ελλάδα,χωρίς καμία θυσία από μέρους των,αντί να πιαστούν από τις αμέτρητες θυσίες του Λαού και των Ενόπλων Δυνάμεων του,να τις εξάρουν μέχρις Εβδόμου Ουρανού σαν τα πιο ατράνταχτα και πιο αναγνωρισμένα από τη Διεθνή Κοινή Γνώμη Στηρίγματα των Ελληνικών Δικαίων,βάλθηκαν με μανία να συκοφαντήσουν τον Εθνικό Αγώνα,να τον υποτιμήσουν,να τον εξευτελίσουν.

Οι Ξένοι Φίλοι και Εχθροί,εξαίρουν,υμνούν και θαυμάζουν την Ηρωϊκή Πάλη του Ελληνικού Λαού,την φέρνουν για παράδειγμα περίλαμπρο στους άλλους Λαούς.

Οι Έλληνες όμως της Παλιάς Φαυλοκρατίας και του Φασισμού,την αμφισβητούν με εμπάθεια άνευ προηγουμένου,την υβρίζουν και την ποδοπατούν,χωρίς να ανατριχιάζουν από το αχνίζον ακόμα Λαϊκό Αίμα,που ποτίζει την Ελληνική Γή από την Κρήτη ως την Μακεδονία,από την Ήπειρο ως τη Θράκη και τα Νησιά.

Αυτοί είναι οι Πατριώτες της Μεγάλης Ελλάδας.

Οι Ίδιοι Άνθρωποι Υποκριτές και Φαρισαίοι,μιλούν για Δημοκρατία και Κοινωνικές Μεταρρυθμίσεις ακόμα και Σοσιαλισμό,ενώ λυσσούν στη θέα της Ειρηνικότερης Λαϊκής Διαδήλωσης και ματοκυλούν τον Λαό που τολμά να ζητά την τιμωρία των Προδοτών, το ξεκαθάρισμα της Κρατικής Μηχανής από τους καταχραστές και από τους Φασίστες, τη διάλυση των Πραιτοριανών και τη Δημιουργία Εθνικού Στρατού.

Και όταν οι περίφημοι αυτοί Πατριώτες και Δημοκράτες διαπίστωσαν ότι δεν έχουν ούτε ένα Ιστορικό Δίκιο,ούτε το Ηθικό Κύρος,ούτε τη Δύναμη να δουλώσουν το Λαό,στράφηκαν στους ξένους, εκείνους με τυς οποίους ο Λαός συμπολέμησε,

συκοφάντησαν στα μάτια τους τους παλιούς συμπολεμιστές τους, τους παραπλάνησαν,τους έμπλεξαν στα έμπειρα σε δολοπλοκίες δίχτυα τους και τους έριξαν κατά του Λαού.

Σ'αυτό βοήθησαν την Ντόπια Αντίδραση με όλα τα μέσα και οι κύκλοι εκείνοι της Μεγάλης Βρετανίας που είναι υπόλογοι για την ενίσχυση του Φασισμού και αγωνίζονται ακόμα και τώρα να ζωογωνήσουν και να κρατήσουν στην Εξουσία τις Σκοτεινές Αντιλαϊκές Δυνάμεις σ' όλον τον Κόσμο.

Σκοπός τους είναι όσον αφορά την Ελλάδα,ομολογουμένος από τον ίδιο τον Τσώρτσιλ στις Δηλώσεις που έκανε στην Αθήνα στις 28 του Δεκέμβρη ε.ε. πρός τους Ξένους Ανταποκριτές, η Δημιουργία στη Χώρα μας τέτοιας κατάστασης, ώστε να επιδιώξουν οι κύκλοι αυτοί να την μεταβάλουν σε Προτεκτοράτο τους, με Όργανό τους Συνειδητό την Ντόπια Αντίδραση.

Και έτσι,από ένα σχεδόν ήδη Μήνα, τα Αεροπλάνα, τα Κανόνια Ξηράς και Θαλάσσης, τα Τελειότερα Όπλα Καταστροφής της Συμμάχου Μεγάλης Βρετανίας σπέρνουν τον Θάνατο και τον Όλεθρο στον Άμαχο Πληθυσμό του Πειραιά και της Αθήνας, ξαπλώνουν κορμιά των μαχητών της Αλβανίας και των Ελληνικών Βουνών, καταστρέφουν όσα σεβάστηκαν και αυτές οι ορδές του Χίτλερ,μεταχειρίζονται ακόμα και το πιο ταπεινό όπλο της Πείνας για να κάμψουν την Αδάμαστη Αντίσταση του Λαού.

Αλήθεια,ποτέ ως τώρα ο Ελληνικός Λαός δεν διεξήγαγε δικαιότερο και υψηλότερο Αγώνα.

Ποτέ δεν υπήρξε συνειδητότερος στον Ηρωϊσμό του και τις θυσίες του.

Εξαντλημένος από την Πείνα και τις στερήσεις, ματωμένος από την πολύχρονη

Πάλη του κατά των Κατακτητών, δεν εδίστασε ούτε στιγμή να ξαναπάρει τα Όπλα για να διεκδικήσει με το Αίμα του και πάλι τη Λευτεριά και την Ανεξαρτησία της Χώρας του, τα Δημοκρατικά και Ανθρώπινα Δικαιώματά του.

Έναν τέτοιο Λαό κανένας,είτε εχθρός είτε Σύμμαχος,δεν μπορεί να τον δουλώσει.

Ας μάθουν όλοι ότι καμία Θυσία οσονδήποτε Σκληρή και Μακρόχρονη δεν πρόκειται να φέρει σε υποταγή τον Ελληνικό Λαό,ούτε και καμιά Απάτη,ούτε τα Έντεχνα Λόγια, ούτε οι κούφιες Υποσχέσεις πρόκειται να τον ξεγελάσουν.

Λογικοί πάντα και διαλλακτικοί,έτοιμοι για κάθε Τίμια Συνεννόηση οι Λαϊκοί Αγωνιστές θα μείνουν ακλόνητοι με τα Όπλα στα Χέρια έως ότου γίνει σεβαστή από όλους η Θέληση του Ελληνικού Λαού.

Έως τότε

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Έως τότε

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΟΔΟΦΡΑΓΜΑΤΑ!

Έως τότε

ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ!

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΛΥΤΡΩΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ!

ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΠΑΡΑ ΝΙΚΗ!

ΚΑΙ Σ'ΑΥΤΗΝ ΠΙΣΤΕΟΥΜΕ ΑΚΛΟΝΗΤΑ!

Μόνο μ' αυτήν θα εξασφαλιστεί η Λευτεριά, η Ανεξαρτησία και η Ευημερία της Ελλάδας.


1η Γενάρη του 1945 η Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ

Στρατηγός Ε. ΜΑΝΤΑΚΑΣ

Στρατηγός ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗΣ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΙΑΝΤΟΣ


σημείωση δική μου:

-Τιμή  στους Νεκρούς της Εργατικής Τάξης που έπεσαν μαχόμενοι στην Εντολή του Κόμματος

για το Ένοπλο πάρσιμο της Εξουσίας & την Απελευθέρωση της!

Όσο θα παραμένει αυτό το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα η τάξη που το ίδιο το σύστημα

το γέννησε εν τη γεννέση του έχει την Ιερά υποχρέωση & ιστορική Αποστολή να το συντρίψει!

και δε θα σταματήσει να προσπαθεί μέχρι να το πετύχει
 



ΑΘΑΝΑΤΟΙ..!

ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΔΣΕ

ΖΗΤΩ Η ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ!

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!