Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

37 Χρόνια Κατοχή.37 χρόνια ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!


Σήμερα η 37η επέτειος από την τουρκική εισβολή & την Εθνική Προδοσία της Judas των Αμερικανόδουλων Συνταγματαρχών.(Ούτε μία Διακομιδή μια Μοίρας Αλεξιπτωτιστών στη Κύπρο δεν ήταν άξιοι να κάνουν με την Επιχείρηση Νίκη..!)

Συμπληρώνονται σήμερα 37 χρόνια από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και τη συνεχιζόμενη κατοχή μεγάλου τμήματος της Κυπριακής Δημοκρατίας, από τον τουρκικό στρατό.

Ως συνέπεια της συνεχιζόμενης κατοχής, η Κύπρος είναι η μόνη χώρα της ΕΕ, η οποία είναι διχοτομημένη και χιλιάδες πολίτες της ζουν εκτοπισμένοι από τις πατρογονικές τους εστίες. Οι διαπραγματεύσεις για την επίλυση του κυπριακού συνεχίζονται χωρίς όμως πρόοδο, λόγω της αρνητικής στάσης της Τουρκίας.

Στα κατεχόμενα βρίσκεται από χθες ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος με δηλώσεις του δίνει ρεσιτάλ αδιαλλαξίας..!

Στις δηλώσεις του αναφορικά με το Κυπριακό, επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν αναγνωρίζει την «ελληνοκυπριακή διοίκηση» και δεν υπάρχει καμία περίπτωση να δεχτεί την προεδρία της στην ΕΕ..!
Σημειώνοντας ότι δεν ενδιαφέρεται για την αντίδραση των Βρυξελλών. Υποστήριξε ότι «δεν υπάρχει ανεξάρτητο κράτος με το όνομα Κύπρος. Στο Βορρά υπάρχει το τουρκικό κράτος και στο Νότο εκείνοι.
Υπάρχει μία Κύπρος που έχει χωριστεί στα δύο...!
Συνεπώς, σε περίπτωση που δώσουν στη Νότια Κύπρο την προεδρία, εμείς δεν τους αναγνωρίζουμε...!
Ποτέ δεν πρόκειται να καθίσουμε στο ίδιο τραπέζι μαζί τους».

Ισχυρίστηκε ότι η τουρκική εισβολή «έφερε ειρήνη..!δημοκρατία..! και σταθερότητα..! στην Κύπρο και στην Ανατολική Μεσόγειο», ενώ χρησιμοποιώντας το ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή είπε ότι το Κυπριακό «έχει περιφερειακές διαστάσεις και διεθνείς και παγκόσμιες επιδράσεις.
Για το λόγο αυτό η λύση θα προσφέρει νέες προοπτικές όχι μόνο για τις πλευρές στην Κύπρο, αλλά και για όλες τις χώρες της περιοχής και θα συμβάλει στη διεθνή ειρήνη».

Ο Ρ. Ερντογάν αναφέρθηκε και στη συνεργασία Αγκυρας - Αθήνας, με έμμεση αναφορά και στις συμφωνίες συνδιαχείρισης στο Αιγαίο, σημειώνοντας ότι «η λύση, στη νέα περίοδο που έχουμε εγκαινιάσει με την Ελλάδα, την άλλη εγγυήτρια χώρα, θα είναι και δυναμική για ενίσχυση των θεμελίων του κοινού μας μέλλοντος», ισχυριζόμενος ότι «σε περίπτωση που και η ελληνοκυπριακή πλευρά επιδείξει την αναγκαία πολιτική βούληση, δεν είναι καθόλου δύσκολο να βρεθεί λύση», η οποία σύμφωνα με τον ίδιο θα βασίζεται σε δύο κοινότητες και δύο ισότιμα κράτη.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «η Κύπρος πρέπει να καταλήξει στο συμβιβασμό», ενώ έκανε σαφές - εμμέσως - ότι θεωρεί ευνοϊκό συνομιλητή την ελληνική κυβέρνηση, για τα συμφέροντα της Τουρκίας, αναφέροντας ότι «η Τουρκία είναι έτοιμη πάντα σε συνεργασία στο θέμα αυτό με την Ελλάδα, ακόμη και με την Αγγλία», ζητώντας από τον «ελληνοκυπριακό λαό» να «κάνει θαρραλέα βήματα για τη λύση».

Σήμερα δε, θα παραστεί σε παρέλαση του τουρκικού στρατού στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας..!

Σήμερα,
Στις 5.30 το πρωί, ώρα που το 1974 ξεκίνησε η τουρκική εισβολή, στις ελεύθερες περιοχές της Κύπρου ήχησαν οι σειρήνες. Ο κυπριακός Ελληνισμός τιμά τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή, καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή του ενός τρίτου του εδάφους της Κύπρου και διατρανώνει την αποφασιστικότητά του να αγωνιστεί για την απελευθέρωση και την επανένωση του νησιού.

Το πρωί, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση, υπέρ των πεσόντων αξιωματικών και οπλιτών κατά την τουρκική εισβολή του 1974.

Το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Κύπρος ανεξάρτητη χωρίς ξένα στρατεύματα
Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ για τα 37 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο
Για τα 37 χρόνια από την εισβολή των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, τονίζει:
«Τα 37 χρόνια από την τουρκική εισβολή και κατοχή του 37% της Κύπρου διδάσκουν για το ρόλο του ιμπεριαλισμού και αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της πάλης για δίκαιη και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος.
Το ΚΚΕ παραμένει στη θέση για Κύπρο ανεξάρτητη, χωρίς ξένα στρατεύματα, βάσεις και εγγυήτριες δυνάμεις. Κύπρο κυρίαρχη με ενιαία διεθνή προσωπικότητα και ιθαγένεια, διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία».