Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Εδώ Πολυτεχνείο! Εδώ Πολυτεχνείο!

O Στρος Καν, ο επικεφαλής του ΔΝΤ, χειροκροτεί τον ελληνικό λαό γιατί, λέει, έδωσε πλειοψηφία στο ΠΑΣΟΚ, δείχνοντας ότι κατανόησε το πρόγραμμα του ΔΝΤ. Και συμπλήρωσε, με νόημα, ότι αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν!!!

Ο παραλογισμός ενός τέτοιου ισχυρισμού είναι προφανής. Πολύ περισσότερο που έστω και αν ισχύσει, αυτοί που ψήφισαν ΠΑΣΟΚ ήταν λιγότεροι κατά 1.200.000 ψήφους και αυτοί που ψήφισαν ΝΔ κατά 550.000 ψήφους. Πού τη βλέπουν τη στήριξη;

Κατά την κυβέρνηση και τον Στρος Καν, όσοι την Κυριακή ψήφισαν το κυβερνητικό κόμμα ενέκριναν:

-- Παραπέρα περικοπή των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων με την εισαγωγή του νέου μισθολογίου, την κατάργηση επιδομάτων και τη σύνδεση των μισθών με την παραγωγικότητα.
-- Περιορισμό του αριθμού των φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
-- Ριζική ανατροπή του τρόπου λειτουργίας των πρώην ΔΕΚΟ, για τις οποίες εξυφαίνεται σχέδιο ...«εξυγίανσης» ( ιδιωτικοποιήσεις, όπου αυτές είναι προσοδοφόρες για το μεγάλο κεφάλαιο και υπάρχει ενδιαφέρον (ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΤΤ), μείωση ή και κατάργηση κρατικών επιχορηγήσεων σε όσες κρίνονται ζημιογόνες, αποφασιστική μείωση των αποδοχών των εργαζομένων, εκτεταμένες απολύσεις κ.ο.κ.
-- Μετάταξη εκατοντάδων ειδών πρώτης ανάγκης από το μεσαίο στον ανώτατο συντελεστή ΦΠΑ, δηλαδή αυξήσεις στις τιμές.
-- Εξομοίωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, με τον αντίστοιχο του πετρελαίου κίνησης, που αυτόματα θα σημάνει αύξηση της τιμής του τόνου κατά 200 ευρώ.
-- Μείωση του επιπέδου των συντάξεων που θεωρούνται υψηλές.
-- Απελευθέρωση των λεγόμενων κλειστών επαγγελμάτων και της ηλεκτρικής ενέργειας κ.ά.
-- Περικοπές, στα πλαίσια του «Καλλικράτη», προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους (σημαίνει αναγκαστικά απολύσεις και υποβάθμιση ως και λουκέτο σε ΚΑΠΗ, παιδικούς σταθμούς, πολιτιστικά κέντρα κ.λπ.).
-- Παράδοση φιλέτων δημόσιων υποδομών και γης σε επιχειρηματικά συμφέροντα.
-- Αγριες περικοπές στις επιχορηγήσεις των νοσοκομείων.


- Στο σύνθημα του Νοέμβρη του '73 «Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία» σήμερα «προστίθεται» και το σύνθημα «Την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία».
- Η αυριανή αντιιμπεριαλιστική πορεία, με τη συμμετοχή χιλιάδων εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών, μπορεί να μετατραπεί σε μια ακόμη απάντηση στην πολιτική που φορτώνει τα βάρη της κρίσης σε αυτούς που παράγουν τον πλούτο, υπηρετώντας, πιστά, εκείνους που εκμεταλλεύονται, με κάθε τρόπο, το παρόν και το μέλλον του λαού.


η Χθεσινή Μεγαλειώδει συγκέντρωση του ΚΚΕ & της ΚΝΕ έδειξε οτι:
Υπάρχει Εναλλακτική Λύση για το Λαό!

Μπροστά, με ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ, για την κατάργηση του Μνημονίου.

Καμιά Συναίνεση!

Απεγκλωβισμός, χειραφέτηση, κοινή δράση με το ΚΚΕ,
για να γίνει πρωταγωνιστής η Κοινωνική¨Λαϊκή Συμμαχία,

η Συσπείρωση των Ριζοσπαστικών Δυνάμεων που παλεύουν με προοπτική
τη Λαϊκή Εξουσία.