Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011

Έφυγε ο Μεγάλος πρωτοπυγμάχος Joe Frazier





Δεν τα κατάφερε να ρίξει νοκ άουτ τον καρκίνο... Ο Joe Frazier, από τα μεγαλύτερα ονόματα στην ιστορία της παγκόσμιας πυγμαχίας, άφησε σήμερα τα ξημερώματα την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 67 ετών, στη Φιλαδέλφεια, μετά από άνιση μάχη με την επάρατη νόσο.

Ο Frazier, που είχε κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα βαρέων βαρών, έχει μείνει γνωστός στην ιστορία του αθλήματος για τις τρεις επικές μονομαχίες του με τον θρύλο, Muhammad Ali.

Ο Αμερικανός παλαίμαχος πυγμάχος είχε επίσης κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς αγώνες του 1964, ενώ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής από το 1970 έως το 1973.

Ο Frazier έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο στο συκώτι σε προχωρημένο στάδιο πριν από περίπου τέσσερις εβδομάδες και όλο αυτό το διάστημα «πάλευε» για τη ζωή του στο νοσοκομείο. «Ο Joe ήταν ένας πραγματικός πρωταθλητής. Ήταν ένας θαυμάσιος μονομάχος, ένας εκπληκτικός πυγμάχος. Όταν ο «Smokin Joe» ανέβαινε στο ρινγκ ήξερες τι θα ακολουθήσει. Ο κόσμος έχασε έναν μεγάλο πρωταθλητή και άνθρωπο», δήλωσε για τον Frazier, με γραπτή του ανακοίνωση, ο ένας και μοναδικός Muhammad Ali.

Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του 1964 και παγκόσμιος πρωταθλητής όλων των κατηγοριών, έγινε στις 7 Μαρτίου 1971 at New York's «Madison Square Garden» ο πρώτος πυγμάχος που νίκησε, στα σημεία, τον Muhammad Ali υπερασπίζοντας τον τίτλο του. Τον τίτλο του πρωταθλητή ο Frazier τον έχασε το 1973 από τον Goerge Foreman, ενώ ηττήθηκε στις δύο άλλες θρυλικές του μάχες με τον Muhammad Ali. Ο Frazier, που μεγάλωσε σε οικογένεια 12 παιδιών και εγκατέλειψε το σχολείο στα 13 του, είχε 32 νίκες (με 27 με νοκ άουτ!) και μόλις τέσσερις ήττες (έχασε μόνο από τον Ali και τον Foreman) στη διάρκεια της καριέρας του.