Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι Δήμοι,ο Καλλικράτης και οι Εκλογές.


Σήμερα με τον «Καλλικράτη» οι ΥΠΟβαθμισμένοι και ΥΠΕΡχρεωμένοι Δήμοι, ΌΛΗΣ της Χώρας,μετατρέπονται σε άμεσα όργανα της κεντρικής πολιτικής εξουσίας, που σημαίνει ότι αποκλειστικός ρόλος τους είναι να υλοποιήσουν όλα τα μέτρα που πηγάζουν από τις κυρίαρχες εφαρμοζόμενες πολιτικές.

Πολιτικές φανερά αντιλαϊκές, με μόνη κατεύθυνση την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των μονοπωλίων.

Ελάχιστοι βέβαια Δήμοι σήμερα δεν έχουν κάποιο μικρό ή μεγάλο χρέος.

Το 1996 ψηφίστηκε ο νόμος που προέβλεπε το 3,5% του Κρατικού Προϋπολογισμού να πηγαίνει στην «Τοπική Αυτοδιοίκηση».
Τα χρήματα αυτά δε δόθηκαν ποτέ!!!! αλλά ΟΥΤΕ και τα κεντρικά όργανα της «αυτοδιοίκησης» (ΚΕΔΚΕ κ.λ.π.), καθώς και οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια τα διεκδίκησαν ποτέ!!!!
βάζανε ΜΌΝΟ χαράτσια στους Δημότες!!!!!

Η κατάσταση στους Δήμους,επιδεινώνεται και θα επιδεινωθεί ακόμη περισσότερο αμέσως μετά τις εκλογές, με τις πολιτικές που εφαρμόζονται στο πλαίσιο του μνημονίου και με το πρόσχημα της οικονομικής κρίσης!!!!
Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι, είτε με το μνημόνιο, είτε χωρίς αυτό, τα αντιλαϊκά μέτρα του τελευταίου διαστήματος, που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας, θα εφαρμόζονταν έτσι κι αλλιώς.

Έχουν σχεδιαστεί και δρομολογηθεί εδώ και δεκαετίες, στα πλαίσια της ΕΕ, και έχουν μόνιμο χαρακτήρα. Η ίδια η Κυβέρνηση έχει επανειλημμένα ομολογήσει ότι η κρίση αποτέλεσε ευκαιρία για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες εφαρμογής των μέτρων αυτών. Ο σκοπός που παίρνονται είναι προφανής, κατακρεουργούνται οι εργατικές κατακτήσεις και τα λαϊκά δικαιώματα, για να αυξηθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρήσεων!!!!

Οπότε το ζήτημα που μπαίνει είναι για τι είδους ανάπτυξη μιλάμε. Γιατί ανάπτυξη μπορεί να υπάρξει, ή μόνο προς όφελος των μονοπωλίων, ή μόνο προς όφελος του λαού!

Η Κυβέρνηση, με την ουσιαστική στήριξη της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, κάνει τα πάντα για να εξυπηρετήσει τα σχέδια αυτά. Χαρακτηριστική είναι η κυνική ομολογία του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ ότι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του ΟΟΣΑ, οι Έλληνες είναι ο λαός που εργάζεται περισσότερο από όλους και ότι οι μισθοί είναι 60% χαμηλότεροι σε σύγκριση με τους μισθούς σε μια σειρά από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Κάλεσε δηλαδή τα μεγάλα συμφέροντα να επενδύσουν στην Ελλάδα, προσφέροντας πάμφθηνους εργάτες χωρίς δικαιώματα και δουλειά ως τον τάφο, αλλά και ένα φορολογικό παράδεισο, αφού για τις επενδύσεις fast track!!!! θα μειωθεί η φορολογία κάτω από 20%!!!!

Ο λαός και η χώρα έχουν ανάγκη από έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης. Μιας ανάπτυξης, για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, όπου οι παραγωγοί του πλούτου θα είναι και αυτοί που τον απολαμβάνουν.
Ο άλλος δρόμος ανάπτυξης θα συνδυάζει την κάλυψη των λαϊκών αναγκών με την πλήρη αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας μας.
Πρώτα από όλα, του έμπειρου εργατικού δυναμικού, του μορφωμένου επιστημονικού δυναμικού, του τεράστιου ορυκτού πλούτου, του κατάλληλου μεσογειακού κλίματος για την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, της πλεονεκτικής γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας, στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν ανατροπή της εξουσίας των καπιταλιστών.
Προϋποθέτουν να γίνουν λαϊκή περιουσία τα βασικά μέσα παραγωγής, οι μεγάλες δηλαδή επιχειρήσεις και να τεθούν κάτω από εργατικό – λαϊκό έλεγχο και να λειτουργούν μέσα στο πλαίσιο του πανεθνικού – κεντρικού σχεδιασμού.
Δίπλα τους, θα λειτουργούν οι παραγωγικοί συνεταιρισμοί των αυτοαπασχολουμένων της πόλης και του χωριού,
χωρίς να φοβούνται τον ανταγωνισμό από τα μονοπώλια και το πνίξιμο από τα χρέη και τις τράπεζες.

Με αυτό το κριτήριο θα πρέπει να ψηφίσουν οι Δημότες σε αυτές τις εκλογές.
Σήμερα, σε συνθήκες κρίσης και με μια συνολική επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα, η ψήφος παίρνει, περισσότερο από ποτέ, χαρακτήρα καθαρά πολιτικό.

Με τα νέα πακέτα μέτρων που ετοιμάζει η Κυβέρνηση για την επομένη των εκλογών, όπως αυξήσεις σε ΦΠΑ, ηλεκτρικό, πετρέλαιο,
Την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων!!!! αλλά και νέα πακέτα παροχών και φοροαπαλλαγών στο μεγάλο κεφάλαιο!!!!
ο λαός θα κλιθεί να «πληρώσει και πάλι το μάρμαρο».

Η διοικητική μεταρρύθμιση, «Καλλικράτης», αυτούς τους σχεδιασμούς έρχεται να εξυπηρετήσει και να εφαρμόσει.

Τα λαϊκά στρώματα πρέπει με την ψήφο τους να καταδικάσουν αυτές τις πολιτικές και τις παρατάξεις που τις στηρίζουν και τις εφαρμόζουν. Έχουμε ευθύνη, αν την επομένη των εκλογών, δώσουμε τη χαρά στα μονοπώλια και το πολιτικό τους προσωπικό να πανηγυρίσουν για τη νίκη τους, μια νίκη που θα σημαίνει νέα δεινά, για μας και τα παιδιά μας. Είναι σα να τους δίνουμε «συγχωροχάρτι», για όσα εφαρμόζουν εναντίον μας.

ΟΛΟΙ στη Κάλπη!
Ήρθε η ώρα να τους μαυρίσουμε!!!!!
ΔΕΝ θέλουν "παπούτσι"
Πόδι θέλουνε!!!!!

Τώρα να πάρουνε πόδι!