Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Γ.Σ Εθνικής


Ταμβακάκης: Έρχονται συγχωνεύσεις τραπεζών
"Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περιορίσουν δραστικά τις πιθανότητες να υποχρεωθούν να προσφύγουν στο Ταμείο", είπε ο Ταμβακάκης


Η τρέχουσα διετία θα είναι ιδιαίτερα δύσκολη για τις ελληνικές τράπεζες λόγω των προβλημάτων της ελληνικής οικονομίας και οι ευνοϊκές συνθήκες ρευστότητας για το κλάδο θα αποκατασταθούν σταδιακά έως το πρώτο μισό του 2011, είπε την Παρασκευή ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης,

Έδωσε επίσης σύνθημα για συγχωνεύσεις λέγοντας "Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περιορίσουν δραστικά τις πιθανότητες να υποχρεωθούν να προσφύγουν στο ταμείο εφόσον υπερβούν ορισμένα στερεότυπα του παρελθόντος, δεν μείνουν άβουλες και ακίνητες, αλλά με σύνεση και ορθολογισμό λάβουν τις μεγάλες αποφάσεις που οι καιροί απαιτούν".

Μιλώντας στην ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων, ο Ταμβακάκης είπε επίσης ότι οι εγχώριοι χρηματοπιστωτικοί όμιλοι θα προσπαθήσουν να περιορίσουν τις πιθανότητες προσφυγής στο ταμείο βοήθειας της ΕΕ????!!!!

"Πιστεύω ότι οι ελληνικές τράπεζες θα περιορίσουν δραστικά τις πιθανότητες να υποχρεωθούν να προσφύγουν στο Ταμείο", είπε ο Ταμβακάκης.

Αναφερόμενος στην αγορά της Τουρκίας, όπου η Εθνική έχει παρουσία μέσω της Finansbank, είπε ότι αναμένει πιστωτική επέκταση άνω του 20% και ότι ο όμιλος θα προχωρήσει σε επέκταση του δικτύου του στην εκεί αγορά.

"Στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Τουρκία αναμένεται πιστωτική επέκταση και ειδικά στην Τουρκία πλέον του 20%, η οποία θα αυτοχρηματοδοτηθεί από την ενίσχυση των καταθέσεων στις αντίστοιχες αγορές λόγω των θετικών εξελίξεων σε αυτές", είπε.

Όσον αφορά την επέκταση στη νοτιοανατολική Ευρώπη, είπε ότι αυτή θα συνεχιστεί "μόλις υπάρξουν ασφαλείς ενδείξεις ότι η περιοχή έχει εισέλθει σε ανοδικό κύκλο".


Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα ανακοινώσει τα αποτελέσματα του 1ου τριμήνου 2010 για την Τράπεζα και τον Όμιλο, την Τετάρτη 26 Μαΐου 2010 στις 17:30 μ.μ., ώρα Ελλάδος.


Θα ακολουθήσει κλήση τηλεδιάσκεψης στις 18:00 μ.μ., ώρα Ελλάδος, της ίδιας ημέρας για την παρουσίαση και συζήτηση των αποτελεσμάτων.





καλή επιτυχία Γιώργο!
'Ωπα!!!!!