Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου 2016

Βρέθηκαν τα Συντρίμμια του Αεροπλάνου στο Νεπαλ!

Βρέθηκαν τα συντρίμμια του επιβατικού αεροσκάφους που είχε εξαφανιστεί στο Νεπάλ

Πηγή: ΑΠΕ-



Τα συντρίμμια του επιβατικού αεροσκάφους που εξαφανίστηκε νωρίς σήμερα το πρωί στο Νεπάλ με τουλάχιστον 23 επιβαίνοντες, βρέθηκαν στο δυτικό τμήμα της χώρας, ανακοίνωσε ο υπουργός Αεροπορίας του Νεπάλ.

"Τα συντρίμμια του αεροσκάφους, εντελώς απανθρακωμένα, βρέθηκαν στο Σολιγκόπτ, στην περιοχή Μγιαγκντί", δήλωσε ο Πρασάντ Ποχαρέλ, προσθέτοντας ότι σοροί διακρίνονταν γύρω από τα συντρίμμια του Twin Otter των αερογραμμών Tara Air.
Η αεροπορική εταιρία ανακοίνωσε ότι 23 άνθρωποι επέβαιναν σε αυτό και όχι 21,
όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα.
Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την Ποχάρα —125 χλμ. δυτικά της πρωτεύουσας Κατμαντούπρος τη Τζομσόμ όταν χάθηκε η επικοινωνία των χειριστών του με τον πύργο ελέγχου.


H Tara Air είναι θυγατρική της Yeti Airlines, ιδιωτικής εταιρίας που ιδρύθηκε το 1998 και εξυπηρετεί πολλές απομακρυσμένες περιοχές του Νεπάλ.

Το 2013, η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε απαγορεύσει σε όλες τις αεροπορικές εταιρίες του Νεπάλ να πραγματοποιούν πτήσεις στο έδαφός της.
 

Το Πρώτο Κινητό με θερμική Κάμερα!!!

To πρώτο κινητό τηλέφωνο με θερμική κάμερα στον κόσμο!!!

Η διάθεσή του αναμένεται να αρχίσει μέσα στο έτος και η τιμή του θα είναι γύρο στα 649.0
















To πρώτο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με ενσωματωμένη θερμική κάμερα παρουσίασε η Cat Phones στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.

Η εταιρεία είναι γνωστή για τα ιδιαίτερα ανθεκτικά και «σκληροτράχηλα» τηλέφωνά της, και ως εκ τούτου, το Cat S60 είναι και αδιάβροχο.



Η θερμική κάμερα της συσκευής είναι κατασκευασμένη από τη FLIR, και, σύμφωνα με την εταιρεία,

πρόκειται για ένα τηλέφωνο που ενδείκνυται για μια σειρά από πρωτοποριακές χρήσεις που δεν έχουν εμφανιστεί ξανά σε smartphone,

όπως ο έλεγχος παραθύρων για διαρροές/ απώλειες θερμότητας σε παράθυρα και πόρτες, τον εντοπισμό υγρασίας, την κατάδειξη ηλεκτρικών συσκευών που υπερθερμαίνονται και φυσικά τη νυκτερινή όραση.


 

 
 
 
Η θερμική κάμερα οπτικοποιεί τη θερμότητα που είναι αόρατη στο γυμνό μάτι, και μπορεί να την «πιάσει» σε απόσταση μέχρι και 15 -30 μέτρων, ενώ είναι ικανή να «δει» και μέσα από καπνό κ.α.



Επίσης, η συσκευή είναι αδιάβροχη σε βάθος μέχρι και 5 μέτρων για μια ώρα, κάτι που επιτρέπει τη χρήση του κινητού και ως υποβρύχιας κάμερας.

Μπορεί ακόμα να αντέξει πτώση σε τσιμέντο από 1,8 μέτρα και είναι και ανθεκτικό στη σκόνη,
 
 
ενώ ο χρήστης μπορεί να χειριστεί την οθόνη αφής του (ενδείκνυεται και για χρήση σε δυνατό φως του ήλιου)


και με βρεγμένα χέρια ή γάντια.

Ακόμη, είναι προστατευμένη από Gorilla Glass 4
Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του περιλαμβάνονται


επεξεργαστής Snapdragon 617, 32 GB
αποθηκευτικού χώρου, 3 GB RAM, Android Marshmallow

Οπίσθια Κάμερα 13 ΜΡ με διπλό φλας

και Εμπρόσθια 5 ΜΡ,

ενώ είναι των 4,7 ιντσών.
 
 
 
 

Κατάληψη από τον ''Ρουβίκωνα'' χθές στην ΕΡΤ

   Μέλη της ομάδας''Αναρχική Συλογικότητα Ρουβίκωνας''
εισέβαλαν χθές στο στούντιο της ΕΡΤ κατά τη διάρκεια του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων με τον Πάνο Χαρίτο & την καλεσμένη του βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη στο πλαίσιο εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ίδρυση της ΕΡΤ
 και απαίτησαν να αναγνώσουν δικό τους Κείμενο.


   - Ο Πάνος Χαρίτος τους ζήτησε το κείμενο για να το δαβάσει αυτός στις Ειδήσεις,
αλλά οι Καταληψίες αρνήθηκαν.  Γιατί ήθελαν να το διαβάσουν αυτοί .
   Να Σημειωθεί ότι τον περασμένο Οκτώβρη του '15,μέλη της ίδιας ομάδας σχεδίαζαν τηλεοπτικό «διάγγελμα» σε απευθείας μετάδοση από στούντιο της ΕΡΤ και είχαν επιχειρήσει να εισβάλουν στο ραδιομέγαρο της Αγ. Παρασκευής.


   Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, απέτρεψαν τότε την εισβολή περίπου 25 ατόμων και προέβησαν σε 9 προσαγωγές

Πίαστηκε στα "Πράσα" ο Παναγιώτης Μαυρίκος..!

- Σε σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας "Ακρόπολη" Παναγιώτη Μαυρίκου καθώς και δύο δημοσιογράφους τους Χ. Φράγκου και Π. Μουσά,

προχώρησε το τμήμα δίωξης εκβιαστών της Ασφάλειας,
για εκβιασμούς σε βάρος ΔΕΚΟ, Τραπεζών και Επιχειρήσεων...!

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για την εξάρθρωση κυκλώματος εκβιαστών είναι ακόμα σε εξέλιξη.



500 χιλιάρικα το μήνα είχαν είσπραξη ..!

Θεέ μου σε τι Κόσμο ζούμε!


 

who is who!


 
ο Παναγιώτης Μαυρίκος
είναι CEO (Διευθύνων Σύμβουλος) της «Μαυρίκος Ελληνικός Τύπος Α.Ε.»



όσο ήταν ακόμη υπάλληλος της ΔΕΗ, άρχισε ήδη να αποκτάει τίτλους εφημερίδων, ενώ που έφτασε να εκδίδει, μεταξύ άλλων,
τις εφημερίδες «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ», «24 ΩΡΕΣ», «ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ», «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΒΟΡΡΑΣ», «Αθλητική Ημέρα» και «ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ».



Ωστόσο, ο τρόπος που ο κύριος αυτός εξασφάλιζε την κρατική διαφήμιση για τις εφημερίδες του παρέμενε θολός για αρκετά χρόνια.
Συγκεκριμένα, ήδη από το 2009 υπάρχουν καταγγελίες από μεγάλες εφημερίδες όπως η Καθημερινή, ότι ο Παναγιώτης Μαυρίκος εξασφάλισε για τις εφημερίδες «Ακρόπολις» και «24ώρες», με πανελλαδική κυκλοφορία τον «αστρονομικό» αριθμό των 1.000 φύλλων, Κρατική Διαφήμιση ύψους 150.000 ευρώ για το έτος 2008!

Οι «επιτυχημένες εκδοτικές ικανότητες» του Παναγιώτη Μαυρίκου φαίνεται ότι εκτιμήθηκαν δεόντως από την τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Έτσι εκτός από την κρατική διαφήμιση με την οποία «προικίστηκε» ο νέος επιχειρηματίας, άνοιξε τα φτερά του και στην… Διοίκηση Νοσοκομείων!


Για την ακρίβεια ο Παναγιώτης Μαυρίκος κατά την περίοδο της εκδοτικής του ανόδου, διορίζεται και Υποδιοικητής στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αττικής, με κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας..!