Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2009

Άλογο ή Μουλάρι!



-Γεία σας!
-τελικά O D.J χθές κατάφερε να ξεφύγει απο τα χαμηλά δωδεκαετίας και να τερματίσει το επι 6 μέρες αρνητικό σερί.
αιτία για γιαυτό ήταν η ομιλία  του προέδρου της Federal Ρeserve και "φίλου" μας,γνωστού και μη εξαιρετέου Ben Bernanke.
έτσι,
-Ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 3,47% στις 7.361,85 μονάδες, ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε κέρδη 3,90% στις 1.441,83 μονάδες και ο δείκτης S&P σημείωσε άνοδο 4,16% στις 774,28 μονάδες.

-Και οι 24 βιομηχανικοί κλάδοι σημείωσαν άνοδο στον S&P 500, με τις τραπεζικές μετοχές να ενισχύονται συνολικά κατά περισσότερο από 11%.

Η Citigroup σημείωσε άνοδο 13%, ενώ ανοδικά κατά 20% κινήθηκε και ο τίτλος της Bank of America, η οποία ξεχώρισε στον χρηματοοικονομικό κλάδο.

-Ανοδικά κατά 5,1% και η JP Morgan[μπράβο της!] μετά την απόφαση της να κόψει το μέρισμά της κατά 87% για να εξασφαλίσει 5 δισ. δολάρια το χρόνο.

Με κέρδη 10% ξεχώρισε και η μετοχή της Home Depot, μετά τα καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών αποτελέσματά της για το δ' τρίμηνο, ενώ κέρδη 13% κατέγραψε και η μετοχή της Macy καθώς ικανοποίησε κι αυτή τους επενδυτές με τα μεγέθη του δ' τριμήνου.

Στο πλαίσιο της κατάθεσης του ο κ. Bernanke επισήμανε πως το νέο πρόγραμμα στήριξης των τραπεζών που ανακοίνωσε ο υπουργός οικονομικών Timothy Geithner θα πρέπει να είναι αποδοτικό "διαχρονικά", ώστε να επανέλθουν οι απαραίτητες για την ανάπτυξη πιστωτικές ροές και τόνισε πως σε περίπτωση που οι κινήσεις της κυβέρνησης Obama και της Fed επιτύχουν -σε κάποιο βαθμό- τη σταθεροποίηση των τραπεζών " υπάρχει προοπτική για λήξη της ύφεσης το 2009 και ανάκαμψη το 2010.

Κάμψη 18,5% κατέγραψαν οι τιμές κατοικιών σε 20 πολιτείες των ΗΠΑ το Δεκέμβριο σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, καταγράφοντας τον υψηλότερο ρυθμό πτώσης, καθώς οι κατασχέσεις συνεχίζουν να αυξάνονται και οι πωλήσεις να υποχωρούν. Η πτώση του δείκτη τιμών κατοικιών S&P/Case-Shiller ήταν άνω των εκτιμήσεων των αναλυτών που έβλεπαν να διαμορφώνεται στο 18,3%, ενώ το Νοέμβριο η πτώση ήταν 18,2%. Ο δείκτης έχει καταγράψει πτώση όλους τους μήνες από τον Ιανουάριο του 2007. 

Σε επίπεδο τέταρτου τριμήνου ο δείκτης S&P/Case-Shiller σημείωσε πτώση 18,2% σε σχέση με πέρσι, έναντι πτώσης 16,6% στο τρίτο τρίμηνο. 


στο δικό μας το κοτέτσι.
Σε νέα χαμηλά βρέθηκε στη συνεδρίαση της Τρίτης ο γενικός δείκτης του Χ.Α., στις 1.545,40 μονάδες, καταγράφοντας όμως, οριακές απώλειες κατά 0,23%.
παρότι ο D.J εκείνει την ώρα κατέγραφε σημαντική άνοδο.

-Αυτό μεταφράζεται ότι αύριο στο άνοιγμα ΔΕΝ αποκλείεται να έχουμε ανοδικό χάσμα γύρο στο 3,5% με 5%

-Ποιό θα είναι το άλογο της αυριανής mini κούρσας!
ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΠΑΠ;
ή η πολύπαθη τελευταία ΕΤΕ;
--θα σταματήσει για αύριο έστω, το ξεφόρτωμα, να δούνε και τα ταυράκια λίγο πράσινο;

-άλλωστε ορισμένα στελέχη των  hedge funds,Δηλώνουν οτι ειναι έτοιμα να επανατοποθετηθούν βραχυχρόνια στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά, ώστε να αποκομίσουν ένα κέρδος καθώς μια τεχνική αντίδραση η αγορά την οφείλει μετά την μεγάλη πίεση που ασκήθηκε με επίκεντρο τις τράπεζες.
ίδωμεν! 
-Τοποθετήσεις μιας μέρας δηλαδή
-και μη ξεχνάμε ότι έχουμε καθαρά δευτέρα, μη την βγάλουν οι θεσμικοί καθαρή, και μάς μας μείνει η πίσσα!
με προσοχή!
Οχι θάρρετα! 
όσο πατάει η γάτα.
Δουλεύουμε,με το 10% του κεφαλαίου.

καλή τύχη!