Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής χθες Βράδυ στο Σύνταγμα.



Εκτεταμένη επιχείρηση καταστολής με αποκλειστική ευθύνη της συγκυβέρνησης, εκδηλώθηκε χτες το βράδυ στην πλατεία Συντάγματος, στη συγκέντρωση που έγινε με αφορμή την αυτοκτονία του 77χρονου.

Η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» που έχει καταδικάσει το λαό στην εκτεταμένη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση, βρίσκει αφορμές για να δείξει το βάρβαρο ταξικό αντιλαϊκό χαρακτήρα της και με την κρατική καταστολή.

Πιστεύοντας ότι θα τρομοκρατήσει το λαό, προκειμένου να εμποδίσει την πάλη για την αναχαίτιση των μέτρων της που κάνουν κόλαση τη ζωή των λαϊκών οικογενειών, τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής σωτηρίας του κεφαλαίου.

Η καταστολή πάει χέρι χέρι με τα βάρβαρα μέτρα, γι' αυτό και η επιδίωξη να εμποδίσουν με νόμο τις διαδηλώσεις (σχέδιο Καμίνη), γι' αυτό και η χτεσινή εκτεταμένη καταστολή. Οι εργαζόμενοι πρέπει ενιαία να αντιμετωπίσουν πολιτικά και τα μέτρα και την καταστολή, τσακίζοντας πολιτικά ΠΑΣΟΚ - ΝΔ.

Σχετικά με τα γεγονότα, χτες βράδυ στις 8.30, ξεκίνησαν κάποια επεισόδια όταν μια μικρή ομάδα συγκεντρωμένων μπροστά από το μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη πέταξε ξύλα, σίδερα και πέτρες εναντίον των αστυνομικών. Σε εκείνη τη φάση οι δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών, χωρίς όμως να επεκταθούν τα επεισόδια.

Μία ώρα αργότερα, γύρω στις 9.30, οι δυνάμεις των ΜΑΤ ξεκίνησαν την εκτεταμένη χρήση χημικών και βομβών κρότου - λάμψης, με σχέδιο εκκένωσης της πλατείας.

Πρόσχημα και πάλι μια επίθεση ομάδας κουκουλοφόρων, που παίζει το γνωστό κλεφτοπόλεμο με τις αστυνομικές δυνάμεις στις λεωφ. Βασ. Σοφίας και Αμαλίας.

Ομως, λίγο μετά, τα ΜΑΤ κύκλωσαν όλους τους συγκεντρωμένους που βρίσκονταν μέσα στην πλατεία.

Το σχέδιο για εκκένωση της πλατείας ήταν σε πλήρη εξέλιξη.

Η επίθεση των κατασταλτικών μηχανισμών επεκτάθηκε και στους γύρω δρόμους, ενώ άνδρες των ΜΑΤ πετούσαν πέτρες ακόμα και καρέκλες ενάντια στους διαδηλωτές που βρίσκονταν μέσα στην πλατεία. Αυτές οι επιθέσεις είχαν σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό αρκετών συγκεντρωμένων.

Οι αστυνομικές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο λίγο μετά τις 10.15 μ.μ. να κυνηγούν όλους τους συγκεντρωμένους, που αναγκαστικά κατευθύνονταν μέσω της οδού Ερμού στο Μοναστηράκι, αφού προηγούμενα είχε γίνει εκτεταμένη χρήση χημικών για να εκκενωθεί η πλατεία....!

Καθώς ο κόσμος κατευθυνόταν προς το Μοναστηράκι, ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ, που βρίσκονταν σε κάθετους δρόμους της Ερμού, συνέχιζαν το κυνηγητό, ενώ έκαναν επιθέσεις σε κόσμο με μπουνιές και κλωτσιές...

Λίγο μετά τις 11 το βράδυ δυνάμεις των ΥΜΕΤ επιτέθηκαν εναντίον διαδηλωτών και δημοσιογράφων που βρίσκονταν επί της λεωφόρου Αμαλίας.

Από την επίθεση τραυματίστηκαν τουλάχιστον 2 άτομα.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=5/4/2012&id=13985&pageNo=11&direction=1

Έβαλε τέρμα στη Ζωή του Ο Μάκης Χρισ.....ας!



¨Επειδή έχω μια ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης,δε βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές Τέλος,πρίν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου"ανέφερε μεταξύ των άλλων ο Τραγικός 77χρονος Φαρμακοποιός αυτόχειρας