Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2012

"Η ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ"


Αποβατική άσκηση προσομοίωσης πολέμου με το Ιράν
ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.--

Στις ανατολικές ακτές των ΗΠΑ ξεκίνησε τη Δευτέρα η μεγαλύτερη αποβατική άσκηση της τελευταίας δεκαετίας, η άσκηση «Bold Alligator 2012», υπό την αιγίδα των ΗΠΑ εννοείται, με τη συμμετοχή δυνάμεων των Γαλλίας, Αυστραλίας, Καναδά, Ιταλίας, Ολλανδίας, Νέας Ζηλανδίας, Ισπανίας και Βρετανίας και το βλέμμα στραμμένο στο Ιράν.

Περίπου 20.000 πεζοναύτες, το αμερικανικό πυρηνοκίνητο «USS Enterprise», όπως και το γαλλικό «Charles de Gaulle» - τα οποία σημειωτέον είχαν πάρει μέρος στην επέμβαση στη Λιβύη και αναμένεται να καταπλεύσουν στον Περσικό το Μάρτη - τρεις φρεγάτες των ΗΠΑ, μαζί με τις δυνάμεις των δυτικών χωρών συνθέτουν την τεραστίων διαστάσεων άσκηση, που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 14 Φλεβάρη.

Αποκαλυπτικό είναι το σενάριο της άσκησης: Η «ακτή του θησαυρού», όπως αναφέρεται η Φλόριντα, περιλαμβάνει εννέα χώρες, δύο εκ των οποίων, η Γκαρνέτ και η Αμπερ, είναι δύο «εξτρεμιστικές ισλαμιστικές θεοκρατίες», σύμφωνα με το «Russia Today», και η Γκαρνέτ εισέβαλε στη γειτονική Αμπερ η οποία και ζήτησε τη συμβολή μιας διεθνούς συμμαχίας για να αντιμετωπίσει την επίθεση.
Στο χάρτη της άσκησης υπάρχουν και στενά 320 χιλιομέτρων από τις ακτές, τα οποία είναι ναρκοθετημένα... (κάτι που φαίνεται να είναι προσομοίωση των Στενών του Ορμούζ που έχουν μήκος 54 χλμ.)

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι ισραηλινές πηγές «βλέπουν» στο σενάριο της άσκησης μια ενδεχόμενη επίθεση στο Ιράν.

Σύμφωνα με αυτές, η επιτιθέμενη χώρα Γκαρνέτ είναι το Ιράν, η αμυνόμενη Αμπερ είναι η Σαουδική Αραβία. Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι η άσκηση δεν έχει καμία σχέση με το Ιράν και πρόκειται για άσκηση που μπορεί να περιλαμβάνει οποιαδήποτε αποστολή, αν και ο ναύαρχος Ντένις Φιτζπάτρικ, επικεφαλής της Δύναμης Κρούσης του Ατλαντικού, δήλωσε προς το περιοδικό «Navy Times» ότι «προφανώς δίνεται έμφαση στην αποστολή που θα έχει το πλοίο», δηλαδή τον Περσικό.

Κ.Ο του ΚΚΕ


Ανακοίνωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ
Για τη ψηφοφορία στη Βουλή για το νέο μνημόνιο.

Με την καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων που προωθούν η συγκυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ με την Τρόϊκα και την πλουτοκρατία , μέσα από το νέο μνημόνιο, η ζωή θα γίνει κόλαση για την εργατική τάξη , τα λαϊκά στρώματα , τους νέους και τις νέες.

Το καθένα από τα μέτρα που αποφάσισαν στάζουν δηλητήριο για τον λαό και έχουν τραγικές συνέπειες :

Νέα μείωση των κατώτερων αμοιβών κατά 22% που θα συμπαρασύρει το σύνολο των μισθών σε συνθήκες που οι απώλειες των εργαζομένων από το 2009 ξεπερνάνε το 45%. Κατάργηση των συμβάσεων .
Νέες δραματικές μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Μαζικές απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων από τον δημόσιο τομέα και τις πρώην ΔΕΚΟ , ανατροπή στις εργασιακές σχέσεις, νέες μειώσεις μισθών με τα νέα ειδικά μισθολόγια που δρομολογεί.
Νέες δραστικές περικοπές στις κοινωνικές παροχές, στον τομέα της υγείας και το φάρμακο που βάζουν σε κίνδυνο ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Νέα φοροεπιδρομή στα πλατιά λαϊκά στρώματα για να στηριχθούν οι φοροαπαλλαγές του μεγάλου κεφαλαίου.
Λένε ψέματα ότι τα μέτρα αυτά τα επέβαλαν οι δανειστές . Είναι τα μέτρα που χρόνια τώρα ζητούσε το μεγάλο κεφάλαιο, για να ενισχύσει την κερδοφορία του. Τα είχαν δρομολογήσει με την συνθήκη του Μάαστριχτ, την Λευκή βίβλο, την στρατηγική της Λισσαβώνας. Τα είχαν στα προγράμματα τους η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.

Τώρα αξιοποιούν την κρίση για να γενικευθεί η επίθεση με την βοήθεια της τρόϊκα.

Η κυβέρνηση, η τρόικα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ έναν στόχο έχουν. Εκβιάζουν και τρομοκρατούν τον λαό με πλαστά διλήμματα για να υποταχθεί. Ζητούν από τον λαό να δεχθεί ο ίδιος να εξαθλιωθεί ολοκληρωτικά για να σωθεί η πλουτοκρατία και τα κέρδη της.

Έχει σημάνει συναγερμός. Να ξεσηκωθεί ο λαός. Να δείξει την δύναμη του.

Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναμονές , για αυταπάτες.

Το πραγματικό δίλημμα σήμερα για τον λαό είναι ένα: « Η τις αλυσίδες ή τα όπλα του αγώνα»

Πρέπει να τιμωρήσει, να απομονώσει και να τσακίσει πολιτικά τα κόμματα που έβαλαν την υπογραφή τους σε αυτό το έγκλημα.

Να παραμερίσει κάθε εμπόδιο , να διεκδικήσει τον άλλον δρόμο ανάπτυξης.

Υπάρχει λύση για να σωθεί ο λαός.

Να κτίσει τη λαική συμμαχία , να διεκδικήσει την εξουσία , να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία τα μέσα παραγωγής για να αξιοποιηθούν οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας προς όφελος του λαού με αποδέσμευση από την ΕΕ και την μονομερή διαγραφή του χρέους.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ θα συμβάλει με όλες της τις δυνάμεις για να ξεσηκωθεί ο λαός , να γίνουν φρούρια της πάλης τα εργοστάσια, οι επιχειρήσεις , οι λαικές γειτονιές.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ διαθέτει τις δυνάμεις της για να εμποδιστούν τα δολοφονικά αντιλαικά μέτρα. Θα ζητήσει τη διενέργεια ονομαστικής ψηφοφορίας για το νέο μνημόνιο που η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου θέλει να περάσει με κατεπείγουσες διαδικασίες σαν τον κλέφτη από την Βουλή.

Ο κάθε βουλευτής έχει προσωπική ευθύνη. Κανένας βουλευτής, στο όνομα καμιάς πειθαρχίας δεν έχει το δικαίωμα , δεν δικαιολογείται να ψηφίσει την σφαγή των δικαιωμάτων του λαού.

ΑΘΗΝΑ 9/2/2012 Η Κ.Ο. του ΚΚΕ

ΠΑΜΕ


ΠΑΜΕ
Να ματαιώσουμε το έγκλημα
Ξεσηκωμός παντού, σε κάθε εργοστάσιο και επιχείρηση, σε κάθε τόπο δουλειάς, κλάδο τον κλάδο.
Είναι ώρα ευθύνης και μάχης.
Εργάτες και εργάτριες, άνεργοι, εργαζόμενε λαέ, νέοι και νέες.
Αποφασίστε απεργία, οργανώστε συλλαλητήρια, καταλήψεις, σηκώστε στο πόδι τις λαϊκές γειτονιές.
Η μαύρη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. με τον αρχιτραπεζίτη πρωθυπουργό, η τρόικα και η ΕΕ, αποφάσισαν την χρεοκοπία του λαού.
Καταδικάζουν εμάς και κυρίως τα παιδιά μας να δουλεύουν και να ζουν εφ' όρου ζωής με 400 ευρώ.
Για να σώσουν τα κέρδη μιας χούφτας κηφήνων που ζουν από τον ιδρώτα μας, καταργούν όλα τα δικαιώματα που μας παρέδωσαν οι προηγούμενες γενιές με αμέτρητες θυσίες και αίμα.

Αν παραδοθούμε θα δουλεύουμε όλη μέρα με μισθό χαρτζιλίκι, χωρίς ασφάλιση για εμάς και τα παιδιά μας.
Οι γέροντες θα φυτοζωούν με συντάξεις πείνας. Δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο ούτε από τα επιδόματα ανεργίας που παίρνει μικρό μέρος των ανέργων.
Νομοθετούν ένα εφιαλτικό μέλλον για τις σημερινές και τις επόμενες γενιές.
Εχουμε τη δύναμη, είναι η ώρα να την νιώσουν για τα καλά.
Μπορούμε να τους ανατρέψουμε.
Κάτω η μαύρη κυβέρνηση.
Στα τσακίδια μαζί με την τρόικα.
Κανένα νέο μνημόνιο. Καμία νέα συμφωνία που καταστρέφει τις ζωές μας.
Να τιμωρηθούν σκληρά ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ. Ολοι στον αγώνα.
Να ξεσηκώσουμε όλη την Ελλάδα στο πόδι!