Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

Την Κυριακή 10 Μάρτη ο γιορτασμός του Κιλελέρ


Την Κυριακή, 10 Μάρτη, στις 11 το πρωί, στο χώρο της θυσίας των κολίγων, στο μνημείο του Κιλελέρ, αντιπροσωπεία των Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων της Θεσσαλίας και των Συντονιστικών Επιτροπών Αγώνα των Μπλόκων θα καταθέσουν στεφάνι, τιμώντας τον αγώνα των κολίγων και δίνοντας αγωνιστική συνέχεια στον πολυήμερο αγώνα των μπλόκων.

Σε σχετικό δελτίο Τύπου, που εξέδωσαν οι Ενωτικές Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας - Λάρισας, η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Τρικάλων «Η Άνοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα του Μπλόκου της Νίκαιας χαιρετίζουν τους εκατοντάδες Θεσσαλούς αγρότες που συμμετείχαν στο πανελλαδικό - παναγροτικό συλλαλητήριο στις 5 Μάρτη, στην Αθήνα, επισημαίνοντας: «Στο συλλαλητήριο της Αθήνας διατρανώσαμε τη θέλησή μας να σταματήσουμε κάθε απόπειρα για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, αλλά και να αγωνιστούμε ενάντια στη συγκέντρωση της γης και παραγωγής στα χέρια λίγων μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών καπιταλιστών, όπως επιχειρείται από την εφαρμογή της ΚΑΠ της ΕΕ.

Με αυτό τον τρόπο τιμάμε αγωνιστικά την ηρωική εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ πριν 103 χρόνια, δεν θα επιτρέψουμε να δημιουργηθούν τα νέα σύγχρονα τσιφλίκια και να γίνουμε κολίγοι».

Και η ανακοίνωση καταλήγει: «Ο αγώνας των αγροτών δεν έχει ημερομηνία λήξης, συνεχίζουμε και οργανώνουμε καλύτερα το αγροτικό κίνημα ώστε πιο ισχυροί, πιο πολλοί, πιο ενωτικά, να πορευτούμε το επόμενο διάστημα και να δώσουμε τους νέους μεγάλους αγώνες για την επιβίωσή μας.

Δυναμώνουμε τη συμμαχία και κοινή δράση με τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους των πόλεων και την νεολαία, ώστε να αντισταθούμε και να ανατρέψουμε την πολιτική που μας οδηγεί στη φτώχεια και την εξαθλίωση, να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας».


Μαχητικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια για τη Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας


ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ

Με το σύνθημα «γυναίκα σπάμε τις αλυσίδες του φόβου» πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή συγκεντρώσεις σε δεκάδες πόλεις της χώρας από τις δυνάμεις της Κοινωνικής Συμμαχίας τιμώντας αγωνιστικά την Παγκόσμια Μέρα της Εργαζόμενης Γυναίκας.

ΠΑΜΕ - ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ και ΟΓΕ κορυφώνοντας τις πλούσιες δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν το προηγούμενο διάστημα, καλούν σε οργανωμένη πάλη ενάντια στα μονοπώλια για τη ριζική ανατροπή τους.

Στην Αθήνα, μεγαλειώδης συγκέντρωση έγινε στα Προπύλαια, όπου συγκλίναν οι προσυγκεντρώσεις των συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, των Συλλόγων της ΟΓΕ και του ΜΑΣ από την πλατεία Κάνιγγος, την Πλατεία Ομόνοιας και τα Χαυτεία. Με δυναμικά συνθήματα και μαζική παρουσία, εργαζομένων, νέων, γυναικών, αυτοαπασχολουμένων πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Από το βήμα της συγκέντρωσης η Μαιρήνη Στεφανίδη, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, τόνισε: «Είμαστε σήμερα εδώ η Κοινωνική Συμμαχία, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ, η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, το εργατικό και ριζοσπαστικό γυναικείο κίνημα με αφορμή τη σημερινή Επέτειο για την εργαζόμενη γυναίκα για να καλέσουμε τις γυναίκες της εργατικής τάξης, τις αυτοαπασχολούμενες, τις γυναίκες της φτωχής αγροτιάς να ξεσηκωθούν». (Δείτε εδώ βίντεο με το χαιρετισμό της Μαιρήνης Στεφανίδη)

Στην κεντρική ομιλία της η Αλεξάνδρα Μπαλλού στέλεχος του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων επεσήμανε:



«Είναι στα δικά μας χέρια η δύναμη, είναι δική μας η ευθύνη, να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους. Είναι ευθύνη του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος οι γυναίκες να πάρουν τη θέση τους δίπλα και μέσα στο ταξικό κίνημα. Το ταξικό κίνημα να δει πιο μεθοδικά τη δουλειά του στις γυναίκες και τη νεολαία για να εμποδίσει τα σχέδια της άρχουσας τάξης και των πολιτικών της εκφραστών.

Να κλιμακώσουμε τους αγώνες με αιχμή τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι γυναίκες και οι οικογένειές τους. ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ με αποφασιστικότητα υπομονή και επιμονή. Αποκαλύπτουμε την ταξική φύση του προβλήματος δείχνοντας τον χαρακτήρα των μέτρων, τι σημαίνει μονοπώλια, καπιταλιστικό σύστημα. Να ξεκαθαρίζεται στη συνείδηση πως ό,τι συμφέρει τα μονοπώλια, τον εργοδότη είναι ριζικά αντίθετο με το συμφέρον της εργαζόμενης γυναίκας και των παιδιών της.

(...) Καλούμε όλες τις γυναίκες να ενισχύσουν το κίνημα με ταξικό προσανατολισμό το ΠΑΜΕ, το ριζοσπαστικό κίνημα της ΟΓΕ, την ΠΑΣΥ, την ΠΑΣΕΒΕ, το ΜΑΣ. Να συμμετάσχουν στη δράση των Λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές. Να ενισχυθούν οι πρωτοβουλίες, οι παρεμβάσεις και ο συντονισμός για τα προβλήματα της εργατικής τάξης, των αυτοαπασχολούμενων της λαϊκής οικογένειας.

Η οργάνωση στα σωματεία, στις επιτροπές αγώνα, η συμμετοχή στις απεργίες και στις κινητοποιήσεις δεν είναι απλή υπόθεση και πέφτει στις πλάτες του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος. Θέλει σχέδιο και συστηματική δουλειά , με στόχο την ανασύνταξη του κινήματος.

Συγκεντρώνουμε δυνάμεις, χτίζουμε τη δική μας λαϊκή συμμαχία στον αδιάκοπο πόλεμο με την τάξη που μας εκμεταλλεύεται. Ούτε οι νόμοι και η τάξη τους, ούτε η καταστολή μπορεί να μας σταματήσει.

Αυτό είναι η 8 Μάρτη, φάρος για τη συμμετοχή της γυναίκας στην ταξική πάλη για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος». (Στο τέλος επισυνάπτεται ολόκληρη η ομιλία της Αλ. Μπαλλού).

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία αποσπάσματος του ποιήματος του Μ. Μπρεχτ «Νανουρίσματα» ενώ ακολούθησε πρόγραμμα με εργατικά λαϊκά τραγούδια από την Σύλβια Καπερνάρου και τον Φίλιππο Παχνιστή. (Δείτε εδώ βίντεο)

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκε πολυμελής αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την Αλέκα Παπαρήγα.



Σε δήλωσή της η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, τόνισε:

«Οι γυναίκες, οι εργαζόμενες, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων μπορούν και πρέπει να σπάσουν τις αλυσίδες του φόβου. Δίχως τις γυναίκες είναι αδύνατο ο λαός να αποτρέψει τα χειρότερα, να επιτύχει την αντεπίθεση. Χωρίς αυτές και ιδιαίτερα τις νεότερες ηλικίες, το κίνημα δεν θα κάνει ουσιαστικά βήματα μπροστά».

http://www.902.gr/eidisi/gynaika/11375/me-syllalitiria-timoyn-ti-mera-tis-ergazomenis-gynaikas-oi-dynameis-tis#/0