Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

για τη "Λίστα"...


Η διαβόητη λίστα με 1.991 ονόματα Ελλήνων μεγαλοκαταθετών σε μία (μόνο) ελβετική τράπεζα είχε δοθεί στην ελληνική κυβέρνηση από το 2010.
 Έκτοτε συγκαλύφθηκε.

Συγκαλύφθηκε η τεράστια ληστεία που έχει διαπραχθεί σε βάρος της χώρας, την ώρα που στο λαό επιβάλλονται διαδοχικά πακέτα κοινωνικής καταστροφής.

Ο διεφθαρμένος δικομματισμός της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε οργανική διαπλοκή με την ολιγαρχία του πλούτου, «μαζί τα έφαγαν» αλλά και μαζί τα συγκάλυψαν.

Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι επί δύο χρόνια επέβαλαν τη σιωπή (ομερτά) για ένα ζήτημα που όλοι τους γνώριζαν. Ελέγχοντας τα ΜΜΕ, ελέγχοντας τους «ελεγκτικούς» μηχανισμούς, ελέγχοντας τη Δικαιοσύνη - και βέβαια συγκυβερνώντας.

Αυτό το άθλιο σύστημα διαφθοράς και διαπλοκής, που δεν δίστασε να παραδώσει στη χώρα στην Τρόικα και τα Μνημόνια προκειμένου να διαιωνίσει την εξουσία του, πρέπει συθέμελα να γκρεμιστεί.

Είναι πρόκληση, Σημίτης και Καραμανλής, Παπανδρέου και Σαμαράς, Βενιζέλος, Παπακωνσταντίνου, Προβόπουλος και Σία να συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο στο λαό, αντί να βρίσκονται υπόδικοι για βαρύτατα εγκλήματα στη Δικαιοσύνη.

 Όπως είναι πρόκληση, τραπεζίτες και εφοπλιστές, Καναλάρχες και μεγαλοεργολάβοι, λαθρέμποροι, πετρελαιάδες και μεγαλοξενοδόχοι -πάντα κρατικοδίαιτοι- να συνεχίζουν να απολαμβάνουν μεγάλα κέρδη, που «ταξιδεύουν» στην Ελβετία και στις offshore των «φορολογικών παραδείσων».

Δυναμικές μαζικές διαδηλώσεις του ΚΚΕ χτες σε όλη τη χώρα



Αλέκα Παπαρήγα:
Οι εργαζόμενοι να μπλοκάρουν πάση θυσία και με οποιονδήποτε τρόπο τα μέτρα.

Βροντερό το μήνυμα για εργατικό - λαϊκό μπλόκο στην καταιγίδα των αντιλαϊκών μέτρων και για στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=5/10/2012&id=14234&pageNo=8&direction=1