Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Απαξίωση του Λαού στους Παλιούς και νέους Σωτήρες ζητά το ΚΚΕ



ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ

Να γυρίσει την πλάτη ο λαός σε παλιούς και νέους σωτήρες

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ

Σε ανακοίνωση, για τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις εξελίξεις στην ΕΡΤ, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζει:

«Η χτεσινή σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών επιβεβαιώνει την εκτίμηση του ΚΚΕ ότι οι ελιγμοί, μεταξύ των κομμάτων της συγκυβέρνησης, δεν αφορούν την ουσία της πολιτικής για το κλείσιμο της ΕΡΤ, των άλλων οργανισμών του Δημοσίου και τη δρομολόγηση χιλιάδων απολύσεων. Αφορούν τον τρόπο υλοποίησης αυτής της πολιτικής, τον επιμερισμό της πολιτικής ευθύνης, καθώς επίσης και τα μεταξύ τους παζάρια για το ρόλο του κάθε κόμματος στην αστική διακυβέρνηση και τη διαδικασία αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού.

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η νέα προγραμματική συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων και ο επικείμενος κυβερνητικός ανασχηματισμός που σηματοδοτούν μια νέα φάση στην κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης.

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας διευκολύνει την κυβέρνηση για να προχωρήσει στη διάλυση της σημερινής ΕΡΤ, την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων και την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων για το προσωπικό που θα μείνει.

Το ότι αυτή η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί με "ανοιχτή" ΕΡΤ, δεν αναιρεί το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι της ΕΡΤ πετιούνται στο δρόμο και η περιουσία της παραδίδεται στο μεγάλο κεφάλαιο.

Για αυτό, άλλωστε, ο υπουργός Οικονομικών, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έσπευσαν να την υιοθετήσουν.

Εχουν πολύ μεγάλη ευθύνη και εκείνες οι πολιτικές δυνάμεις, κυρίως ο ΣΥΡΙΖΑ, που πανηγυρίζουν για την απόφαση του ΣτΕ και που όλο το προηγούμενο διάστημα έκαναν κριτική στην κυβέρνηση και τη ΝΔ από τη σκοπιά της υπεράσπισης της "δημοκρατίας" και των "θεσμών".

Αυτή είναι η αστική δημοκρατία, οι θεσμοί και η Δικαιοσύνη της, που, σε συνθήκες κρίσης και ολομέτωπης επίθεσης του κεφαλαίου, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο.

Αυτή η γραμμή εγκλωβίζει το λαό στη σημερινή πολιτική, στο πλαίσιο της αστικής διαχείρισης και τα διάφορα σενάρια μεταμφίεσης του πολιτικού συστήματος, είτε με τη σημερινή είτε με μια άλλη κυβέρνηση.

Η κριτική του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση θυμίζει τον αλήστου μνήμης δικομματικό καυγά μεταξύ ΠΑΣΟΚ - ΝΔ. Επιβεβαιώνεται ότι η μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ σε κλώνο του ΠΑΣΟΚ είναι σε πλήρη εξέλιξη και ολοκλήρωση.

Ως ένας από τους δύο πόλους του συστήματος μιλάει καθαρά πλέον στο όνομα των μεταρρυθμίσεων, δηλαδή των αναγκαίων αναδιαρθρώσεων προς όφελος του κεφαλαίου για την εξασφάλιση της κερδοφορίας του, που υλοποιείται πάντα με τσάκισμα των εργαζομένων.

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, όλους τους εργαζόμενους να δυναμώσουν τον αγώνα τους, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και τα νέα μέτρα που είναι προ των πυλών, όπως οι απολύσεις, οι ιδιωτικοποιήσεις, η φοροληστεία, η επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα.

Με βάση τις εξελίξεις γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να γίνει δεκτή σήμερα (σ.σ. χτες) στη Βουλή η τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Ο λαός δεν έχει περιθώριο να πέσει στην παγίδα των παλιών και νέων σωτήρων, των μεταμφιέσεων του πολιτικού συστήματος που οδηγούν το λαό σε νέα αδιέξοδα.

Το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι: Λαϊκή Συμμαχία της εργατικής τάξης, των μικρών επαγγελματιών, των φτωχών αγροτών, των νέων και των γυναικών από τις λαϊκές οικογένειες, συμπόρευση με το ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση ή υποταγή στο σημερινό δρόμο ανάπτυξης που οδηγεί το λαό σε ακόμη μεγαλύτερη χρεοκοπία».