Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Αγελαίες Πατατοουρές





-Πραγματική υστερία έχει πιάσει τις τελευταίες ημέρες το καταναλωτικό κοινό που σπεύδει και στήνεται ακόμα και 3 ώρες στην ουρά για να αγοράσει 60 - 70 αλλά & 100 κιλά πατάτες αρκεί να "πιάσει"την τιμή...!
-Να μοίραζαν και στους ολοχρόνιους άνεργους δωρεάν από ένα-δυο σακιά πατάτες,ρύζι,
φασόλια & μακαρόνια,θα έλεγα ότι το μέτρο πιάνει τόπο.
-Αλλά αυτούς τους έχει αναλάβει η Εκκλησία 300 χιλ. άστεγους - για να δείξει το θεάρεστο φιλανθρωπικό της έργο..!


"Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ"


Η σιωπή
έχει τόσα να πει
κρύβει τόση αμετροέπεια
μέσα στην ψυχή.
Η σιωπή λαλεί
δε γελά
δε μιλά
μα κράζει
ρεκάζει
κραυγάζει.
Αυτή την κραυγή της σιωπής ακούω
κάθε μέρα στο δρόμο
δίπλα μου
μέσα στο μαλακό
πυρήνα
των πέτρινων καρδιών
που με προσπερνούν
με φαιδροφάνεια.

"Η ΚΡΑΥΓΗ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ"
Κ.Ωσηέ




"Το ηθικό κύρος των κομμουνιστών"


Δημ.Γόντικας
(Μέλος Π.Γ.της Κ.Ε.του ΚΚΕ

...Το Κόμμα μας αξιοποιεί την πλούσια πείρα του και συνεχίζει με απαρέγκλιτο τρόπο τη χαραγμένη πορεία του εξοπλισμένο με σύγχρονη στρατηγική που την εμπλουτίζει διαρκώς.
Σε αυτόν τον αγώνα αποκτά πρωταρχική σημασία η διαρκής προσπάθεια για τη συνεχή βελτίωση της εσωκομματικής ζωής, με βάση τις αρχές συγκρότησης, λειτουργίας και καθοδήγησης.
Στην Ιστορία του Κόμματος γίναμε πολλές φορές μάρτυρες φαινομένων, όπου το ατομικό ήρθε πολλές φορές σε αντίθεση με το συλλογικό, με τη συλλογική σκέψη του Κόμματος.
Ο σεβασμός και η υποταγή στη συλλογική σκέψη απαιτεί μια ανώτερη συνειδητή στάση. Στο Κόμμα μας είναι κυρίαρχη αυτή η στάση. Δε μιλάμε εδώ για μηχανιστική αποδοχή της γνώμης των πολλών, της πλειοψηφίας. Μιλάμε για κάτι πιο βαθύ και πιο ουσιαστικό. Για μια διαλεκτική σχέση του ατομικού με το συλλογικό ως αποτέλεσμα μιας συνδυασμένης λειτουργίας εσωκομματικής συζήτησης και δράσης. Ανόδου της ατομικής ευθύνης και συμβολής στην επεξεργασία της γραμμής, αλλά και στην υλοποίησή της. Μέσα εδώ συνυπάρχει το στοιχείο της συνεχούς κριτικής και αυτοκριτικής στάσης.
Σχέση που διαπερνάται από την αντίληψη ότι το συμφέρον του Κόμματος είναι πάνω από όλα. Πάνω από πρόσωπα, προσωπικές φιλίες, συγγένειες. Οπου οι προσωπικές πράξεις, συμπεριφορές έχουν ως βασικό κριτήριο το συμφέρον του Κόμματος και υποτάσσονται σε αυτό συνειδητά. Οπου η δράση κάθε μέλους από όποιο πόστο έχει ως βασικό κριτήριο να προωθούνται τα συμφέροντα του Κόμματος. Είναι εκείνη η συνειδητή στάση που αναγνωρίζει το δεσμό με το Κόμμα ιερό, απαραβίαστο, μοναδικό, αποτέλεσμα της συλλογικής δράσης...



έλα Αλέκο...!


Αλέκο
Το Ξέρεις καλά ότι...
Αυτά δεν βγαίνουν στη "Δημοσιά"
όχι μόνο,διότι γίνονται βόλια -ενάντια στο ΚΚΕ -από τον ταξικό μας αντίπαλο,αλλά και διότι το επίπεδο της "Δημοσιάς"αδυνατεί να δώσει λύσεις.
κι αυτό το τελευταίο είμαι σίγουρος ότι το ήξερες.
τότε...
Γιατί τα Δημοσίευσες;!!!

http://alekosch.wordpress.com/2012/02/18/%CE%BC%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%BA%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%AD%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7/#more-56

λένε...

λένε ότι η Γυναίκα δύο πράγματα δυσκολεύεται να κρατήσει κλειστά.
το ένα είναι τα μπούτια της
και το άλλο είναι ...












το στόμα της

Αρνιέμαι να ζήσω τη ζωή που μου ετοιμάζεται.Αρνιέμαι τη φτώχεια...