Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Βάρβαρη καταστολή ενάντια στους εργαζόμενους των Ναυπηγείων




Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καταγγέλλει την βάρβαρη επιδρομή των δυνάμεων καταστολής ενάντια σε οικογενειάρχες που είναι μήνες απλήρωτοι και ζητούσαν να έχουν δουλειά, να έχουν μισθό για να ζήσουν τις οικογένειες τους.

Η βαρβαρότητα του ξεπουλήματος των ναυπηγείων πότε στον έναν και πότε στον άλλον καπιταλιστή, η συρρίκνωση και το κλείσιμο παραγωγικών μονάδων για λογαριασμό των κεφαλαιοκρατών δεν μπορεί παρά να επιβληθεί με βάρβαρα μέτρα.

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους αποφασιστικά, καθολικά να σταθούν στο πλάι των εργαζομένων των Ναυπηγείων.

Χωρίς δουλειά και απλήρωτοι είναι στον κλάδο του μετάλλου εργαζόμενοι 10αδων εργοστασίων. Γι´ αυτό καλεί τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα μετάλλου μέσα από γενικές συνελεύσεις και άλλες μαζικές διαδικασίες να απαιτήσουν, να αποφασίσουν κλαδική απεργιακή κινητοποίηση ξεπερνώντας την συμβιβασμένη γραφειοκρατία της πλειοψηφίας της ΠΟΕΜ και ορισμένων συνδικάτων.

Μαζική, αποφασιστική, συντονισμένη δράση τώρα πριν από όλα στα εργοστάσια στους τόπους δουλειάς.

Η Εκτελεστική Γραμματεία

Η Τουρκία βομβαρδίζει τη Συρία



– Έτοιμη για εισβολή με τη στήριξη ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, ΟΗΕ

- Βομβαρδίστηκε συριακή στρατιωτική θέση κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ, σκοτώθηκαν Σύροι στρατιώτες
- Συνεδριάζει το υπουργικό Συμβούλιο για να δώσει εντολή στο στρατό για επέμβαση
- Η εντολή έχει ήδη υπογραφεί από πολλούς υπουργούς
- Πέντε Τούρκοι άμαχοι νεκροί στο συνοριακό Ακτσάκαλε, μεταξύ τους μια μάνα και τα τρία παιδιά της
- Διαβάστε στο OnAlert γιατί η Συρία χτύπησε την Τουρκία

Με τα όπλα παρά πόδα, οι Τούρκοι στρατιώτες περιμένουν μια λέξη του Ερντογάν για να εισβάλουν στη Συρία. Φαίνεται όμως ότι η επέμβαση θα είναι το δεύτερο "βήμα" της "απάντησης" της Άγκυρας στη Δαμασκό για την οβίδα στο Ακτσάκαλε και τους πέντε νεκρούς άμαχους.

Τη νύχτα, τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν συριακή στρατιωτική θέση κοντά στην πόλη Τελ Αμπιάντ, περίπου 10 χιλιόμετρα μέσα στο συριακό έδαφος, ανακοίνωσε το Συριακό παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Σκοτώθηκαν πολλοί Σύροι στρατιώτες, αλλά ο ακριβής αριθμός δεν έχει διευκρινιστεί. Οι βομβαρδισμοί του τουρκικού πυροβολικού συνεχίστηκαν και νωρίς το πρωί της Πέμπτης.
Σύμφωνα με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας, ο όλμος που έπεσε στην τουρκική πόλη Ακτσάκαλε και στοίχισε τη ζωή σε πέντε ανθρώπους, εκτοξεύθηκε από το Τελ Αμπιάντ.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στις 06.45 το πρωί το τουρκικό πυροβολικό έβαλε τρεις φορές εναντίον συριακών θέσεων, ενώ σημειώνουν ότι από τις 20 Σεπτεμβρίου μέχρι σήμερα το τουρκικό έδαφος επλήγη από συριακά πυρά 16 φορές. Τα πυρά αυτά εκτοξεύτηκαν, σύμφωνα με τα τουρκικά ρεπορτάζ από θέσεις που βρίσκονται σε απόσταση 3-20 χιλιομέτρων από τα σύνορα.

Τα τύμπανα του πολέμου ηχούν για τα καλά στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, όπου η κατάσταση ήταν έτσι κι αλλιώς τεταμένη εδώ και πολύ καιρό. Όμως φαίνεται πως η επίθεση με οβίδα από συριακό έδαφος στη μεθοριακή πόλη Ακτσάκαλε και το θάνατο πέντε Τούρκων πολιτών (ανάμεσά τους μια μητέρα με τα παιδιά της) και τον τραυματισμό άλλων εννέα έφερε την απόλυτη κλιμάκωση.

Σε απάντηση της επίθεσης στο Ακτσάκαλε, οι τουρκικές ένοπλες έπληξαν στόχους στο εσωτερικό της Συρίας «σύμφωνα με του κανόνες εμπλοκής», όπως αναφέρει ανακοίνωση. «Η Τουρκία δεν θα αφήσει αναπάντητες τις προκλήσεις του καθεστώτος της Συρίας που στρέφονται εναντίον της εθνικής μας ασφάλειας», το μήνυμα που στάλθηκε στον Άσαντ.

Την Πέμπτη, η τουρκική Βουλή συνεδριάζει για να δώσει το «πράσινο φως» στον τουρκικό στρατό να εισβάλει στη Συρία σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση. Ήδη σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, όλα τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου υπέγραψαν την εντολή (περισσότερα στο www.onalert.gr).

Η πρόταση, με την υπογραφεί του ίδιου του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να δοθεί εξουσιοδότηση εισβολής στη Συρία κατατέθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα στο προεδρείο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης.

Στην πρόταση αναφέρεται ότι «κλιμακώνεται η αρνητική επίδραση της συνεχιζόμενης κρίσης στη Συρία τόσο επί της σταθερότητας και της ασφάλειας στην περιοχή, όσο και επί της εθνικής μας ασφάλειας».

«Ζητώ να δοθεί άδεια διάρκειας εντός έτους για αποστολή των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων και για πραγματοποίηση των σχετικών ρυθμίσεων εκ μέρους της κυβέρνησης, με τον όρο ότι το μέγεθος, το περιεχόμενο, η ποσότητα και ο χρόνος της αποστολής θα ορισθούν εκ μέρους της κυβέρνησης» αναφέρει στην πρόταση ο Ερντογάν.

Σε ό,τι κάνει η Άγκυρα έχει τη στήριξη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, εξασφάλισε την πλήρη υποστήριξη της Ουάσινγκτον, του ΟΗΕ και του ΝΑΤΟ, ανακοινώθηκε επισήμως. Ο Νταβούτογλου μίλησε τηλεφωνικά με την Αμερικανίδα ομόλογό του, Χίλαρι Κλίντον, η οποία του εξέφρασε τη στήριξη της κυβέρνησης Ομπάμα.

Για την κατάσταση συνεδρίασε εκτάκτως το ΝΑΤΟ, με τις χώρες μέλη της Συμμαχίας να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στη Συρία. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μετέδωσε αργά το βράδυ το τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι CNN Turk επικαλούμενο τουρκικές στρατιωτικές πηγές, δεν είναι η πρώτη φορά που η Τουρκία προχωρά σε αντίποινα εναντίον της Συρίας, αφού «από τις 23 Σεπτεμβρίου, η Τουρκία χτυπά θέσεις στη Συρία, ως αντίποινα σε οβίδες που έχουν πέσει επί τουρκικού εδάφους από τη Συρία».

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν συνεχώς πληροφορίες και ρεπορτάζ. Ένα από τα σημεία που υπογραμμίζεται είναι το ότι η περιοχή από όπου προήλθε η οβίδα που έπεσε στο τουρκικό έδαφος, ελέγχεται από τον «ελεύθερο στρατό της Συρίας».

http://www.newsit