Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΡΗΞΗ ΒΟΜΒΑΣ στη ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΧΕΙΜΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟ.


Ιρανός επιστήμονας που εργαζόταν στον σταθμό εμπλουτισμού ουρανίου της Νατάνζ σκοτώθηκε σήμερα από έκρηξη βόμβας στην Τεχεράνη, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Ο μηχανικός Μοστάφα Αχμάντι Ροσάν, ο οποίος είχε λάβει πτυχίο στη Χημεία εδώ και εννέα χρόνια από το Πανεπιστήμιο Σαρίφ ήταν υποδιευθυντής εμπορικών υποθέσεων του κέντρο της Νατάνζ», διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Ο σταθμός της Νατάνζ είναι το κυριότερο κέντρο εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν διαθέτοντας περισσότερες από 8.000 συσκευές φυγοκέντρησης.

Ο Αχμάντι Ροσάν σκοτώθηκε από τη έκρηξη μαγνητικής βόμβας που τοποθετήθηκε στο αυτοκίνητό του, στο οποίο

επέβαινε ο ίδιος μαζί με δύο ακόμη άτομα, σύμφωνα με τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης.

«Σήμερα το πρωί ένα μοτοσικλετιστής κόλλησε μία βόμβα στο Peugeot 405, η οποία στη συνέχεια εξερράγη», δήλωσε ο αντικυβερνήτης της περιφέρειας της Τεχεράνης Σαφαράλι Μπαράτλου. Ο Ροσάν σκοτώθηκε και οι δύο άλλοι επιβαίνοντες τραυματίσθηκαν και διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα μe το πρακτορείο ειδήσεων Fars, ο επιστήμονας εργαζόταν σε ένα πρόγραμμα πολυμερικών μεμβρανών διαχωρισμού αερίων.

Τρεις ακόμη ιρανοί επιστήμονες έχουν σκοτωθεί από τον Ιανουάριο του 2010. Δύο από αυτούς εργάζονταν για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα. Και οι τρεις σκοτώθηκαν σε βομβιστικές επιθέσεις.

Ο σημερινός επικεφαλής της Ιρανικής Επιτροπής Ατομικής Ενεργείας, ο Φερεϊντούν Αμπάσι, έγινε στόχος τέτοιας επίθεσης το 2010, αλλά διεσώθη.

Ο Μασούντ Αλί Μοχαμάντι, διεθνούς φήμης πυρηνικός φυσικός, σκοτώθηκε από την έκρηξη παγιδευμένης μοτοσικλέτας μπροστά στην κατοικία του στην Τεχεράνη τον Ιανουάριο 2010, σε μία επίθεση την ευθύνη για την οποία η Τεχεράνη επέρριψε σε "μισθοφόρους" στην υπηρεσία του Ισραήλ και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αλλος πυρηνικός φυσικός, ο Ματζίντ Σαχριάρι, σκοτώθηκε από εκρηκτικό μηχανισμό που είχε τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό του στην Τεχεράνη τον Νοέμβριο 2010.

Τον Ιούλιο του 2011, ο ιρανός επιστήμονας Νταριούς Ρεζαϊνετζάντ σκοτώθηκε από έκρηξη βόμβας που είχε κολληθεί με μαγνήτη στο αυτοκίνητό του.

Ο αντικυβερνήτης της Τεχεράνης δήλωσε ότι το Ισραήλ βρίσκεται πίσω από τη σημερινή δολοφονία του καθηγητή πανεπιστημίου στην Τεχεράνη και ότι στόχος της είναι η όξυνση της κατάστασης και η διατάραξη των εκλογών στο Ιράν, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Fars.

«Η βόμβα ήταν μαγνητική, ήταν όμοια με εκείνες που χρησιμοποιήθηκαν για τη δολοφονία των επιστημόνων (πριν από έναν χρόνο στην Τεχεράνη) και είναι έργο των σιωνιστών (Ισραηλινών)», δήλωσε ο αντικυβερνήτης Σαφαράλι Μπαράτλου.

Η ιρανική ηγεσία κατηγορεί το Ισραήλ και τις ΗΠΑ για τις επιθέσεις αυτές, καθώς και για την κυβερνοεπίθεση με τον ιό Stuxnet, που διατάραξε το ιρανικό πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου το φθινόπωρο 2010.

Χθες, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ υποστράτηγος Μπένι Γκαντζ, δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε κεκλεισμένων των θυρών κοινοβουλευτική σύσκεψη στην Ιερουσαλήμ, ότι το Ιράν θα πρέπει να αναμένει περισσότερα "μη φυσιολογικά" γεγονότα κατά το 2012.

«Για το Ιράν, το 2012 είναι μία κρίσιμη χρονιά, εάν συνδυάσει κανείς τη συνέχιση του πυρηνικού του προγράμματος, εσωτερικές αλλαγές στην ιρανική ηγεσία, τη συνέχιση και την κλιμάκωση των πιέσεων της διεθνούς κοινότητας και ορισμένα πράγματα που θα συμβούν κατά μη φυσιολογικό τρόπο», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπένι Γκαντζ.

Ιδιωτικοποιείται η Πρόληψη στα Ναρκωτικά...!


.Ναρκωκαταστολή για το λαό, ιδιωτικοποιείται η πρόληψη, απεξάρτηση, θεραπεία...!

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές η νομιμοποίηση της χρήσης, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών καθώς και την παράδοση της πρόληψης, της απεξάρτησης και της κοινωνικής επανένταξης στα χέρια των ιδιωτών προωθεί η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου με το νομοσχέδιο «Κώδικας Ναρκωτικών» που κατέθεσε προχτές στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το νομοσχέδιο αποποινικοποιεί τη χρήση, κατοχή και προμήθεια ναρκωτικών όταν προορίζεται «για προσωπική χρήση», ενώ η καλλιέργεια φυτών ινδικής κάνναβης για «ατομική χρήση» τιμωρείται με πρόστιμο ...500 ευρώ. Η παραπάνω, άκρως επικίνδυνη εξέλιξη στοχεύει στη ναρκωκαταστολή, στο μυαλό και την ψυχή της νεολαίας και γίνεται με το πρόσχημα «να μη μπαίνει ο χρήστης φυλακή». Την ίδια στιγμή όμως, που όντως ο χρήστης δεν πρέπει να πηγαίνει φυλακή, αλλά να οδηγείται στην απεξάρτηση - η απεξάρτηση, η κοινωνική επανένταξη, ακόμη και η πρόληψη... παραδίδεται στους ιδιώτες!

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, με την απελευθέρωση των ναρκωτικών και την ιδιωτικοποίηση της θεραπείας και της πρόληψης επιδιώκει τον κοινωνικό έλεγχο και τη χειραγώγηση των συνειδήσεων, εξυπηρετώντας τις επιδιώξεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Μοναδική ελεύθερη επιλογή είναι ο αγώνας
Ηδη έχουν προκληθεί οι πρώτες αντιδράσεις για την αποποινικοποίηση των ναρκωτικών. Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ με ανοιχτή επιστολή προς τους μαθητές επισημαίνει ότι «η μοναδική πραγματικά ελεύθερη επιλογή είναι ο αγώνας για μια καλύτερη ζωή, τέτοια που δικαιούται η νεολαία. Τέτοια που ονειρεύεσαι κι εσύ κι οι γονείς σου για σένα».
Και θέτει το ερώτημα: «Ποιοι είναι αυτοί που έχουν συμφέρον από μια κοινωνία που τα ναρκωτικά θα κυκλοφορούν ελεύθερα; Είναι αυτοί που σου παίρνουν το βιβλίο απ' το χέρι και σε κατηγορούν ότι είσαι αδιάβαστος. Αυτοί που παίρνουν τη δουλειά απ' τον πατέρα σου και τη μάνα σου, το φαγητό απ' το τραπέζι σου. Αυτοί που σου ετοιμάζουν ένα μέλλον μαύρο. Αυτοί που μαζεύοντας δισεκατομμύρια στην Ελβετία από τη δουλειά των γονιών σου, έφεραν την κρίση στη χώρα και τώρα καλούν την οικογένειά σου να την πληρώσει. Αυτοί που σου στερούν τον ελεύθερο χρόνο, να μπορείς να αθλείσαι, να δημιουργείς, να βρίσκεις ελεύθερους χώρους. Αυτοί λοιπόν οι ίδιοι ανακάλυψαν τη "λύση για όλα" τα "κακά": "Νόμιμο το χασίσι". Και τα "υποκατάστατα" των ναρκωτικών (που κι αυτά είναι ναρκωτικά ) "θα πουλιούνται λέει ελεύθερα στα φαρμακεία και στα νοσοκομεία". Ο ποιητής (Κ.Βάρναλης) το έλεγε από παλιά: "Στης Χούντας το αλισβερίσι λεύτερο ήταν το χασίσι, ποτέ ο λαός να μη ξυπνήσει". Αυτή είναι και σήμερα η λύση που σου προτείνουν».
Και υπογραμμίζει: «Υποψιάσου: Την ίδια ώρα, όλα όσα αφορούν τα δικαιώματα και τα όνειρά σου, τα λένε... "παράνομα". Παράνομες οι καταλήψεις, οι κινητοποιήσεις, η ανυπακοή στους νόμους τους. Την ίδια ώρα, το μόνο νόμιμο θέλουν να είναι τα ναρκωτικά. Και δε φτάνουν σε αυτό.
Καταργούν τις θεραπευτικές κοινότητες που παλεύουν για την απεξάρτηση των ναρκομανών κι οδηγούν τους ναρκομανείς να παίρνουν απ' τα "νόμιμα" ναρκωτικά που τα πουλούν οι πολυεθνικές.

Με το νομοσχέδιο θέλουν να βγάλουν χρήματα οι ιδιώτες και από τον ανθρώπινο πόνο»...!

http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=11%2F1%2F2012&id=13858&pageNo=17&direction=1&fb_source=message