Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Τα Γεράκια Έτοιμα για Επέμβαση στην Συρία τώρα....



Charles de Gaulle Carrier 


Κατά Πληροφορίες των Μυστικών Ισραηλινών Υπηρεσιών,αναφέρουν ότι:

η Σαουδική Αραβία έχει θέσει σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας τις δυνάμεις της, αλλά πλέον έχει περάσει στην φάση προώθησης των στρατευμάτων του προς τα σύνορα της Ιορδανίας και του Ιράκ.

Στο μεταξύ υπογράφηκε και το διάταγμα του Σαουδάραβα μονάρχη για την πολεμική προετοιμασία της χώρας και την προώθηση των στρατευμάτων στην Ιορδανία απ'όπου σκοπεύουν να επιτεθούν στην Συρία!.

Περί τα 500 άρματα μάχης Μ-60 και Μ1Α1 Abrams, δύο μονάδες ειδικών δυνάμεων μεγέθους τάγματος και 6 Α/Α αντιαεροπορικές πυραυλικές συστοιχίες κατευθύνονται προς την Ιορδανία!

Η άφιξη των σαουδαραβικών στρατευμάτων στην Ιορδανία έχουνφυσικά ένα στόχο: Να υποστηρίξουν την χώρα σε περίπτωση επίθεσης αντιποίνων των συριακών ενόπλων δυνάμεων, αφού η Ιορδανία θα ειναι η βάση των αεροσκαφών που θα επιχειρήσουν να επιβάλλουν τη no-fly-zone. Για τον λόγο αυτό σε κατάσταση υψίστης ετοιμότητας βρίσκονται και οι δυνάμεις της Ιορδανίας.

Επίσης μαχητικά F-15 και Tornado GR4 της σουαδαραβικής Αεροπορίας μεταφέρθηκαν σε βόρειες βάσεις της χώρας για να βρίσκονται εγγύτερα στην Συρία.

Πιο συγκεκριμένα ο Στρατός της Σαουδικής Αραβίας διαθέτει περί τα 315 άρματα μάχης ABRAMS στην έκδοση M1A2, 58 άρματα μάχης M1A2S (πρόκειται για μια αναβαθμισμένη έκδοση των σαουδαραβικών αρμάτων), 460 M60A1/A3 Paton και περί τα 320 παλαιά ΑΜΧ-30. Σημειώνεται ότι ο Στρατός της χώρας έχει υπο παραγγελία 300 γερμανικά άρματα Leopard 2A7.

Από πληροφορίες τα άρματα που έχει κινητοποιήσει σε πρώτη φάση η Σαουδική Αραβία είναι M60 A3 και M1A2 ενώ τα άρματα συνοδεύουν ΤΟΜΠ και ΤΟΜΑ Panhard, Bradley και αρκετές εκατοντάδες M113.

Οι μηχανοκίνητες μονάδες συνοδεύονται από αυτοκινούμενα αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Shahine II (συνολικά η Σαουδική Αραβία διαθέτει 5 πυροβολαρχίες), από αυτοκινούμενα πυροβόλα M-163 Vulcan SP των 20 χλστ (συνολικά η Σαουδαραβική αεράμυνα διαθέτει 100 μονάδες)

Στην περίπτωση της Αεροπορίας της Σ. Αραβίας, στην επιχείρηση έχουν εμπλακεί 2 Μοίρες αεροσκαφών Tornado (στην έκδοση IDS για προσβολές στόχων εδάφους), από τα 87 που διαθέτει η χώρα, 2 Μοίρες F-15S Strike Eagle (η Αεροπορία της χώρας έχει προμηθευτεί περί τα 70 αεροσκάφη) και μια Μοίρα Eurofighter Typhoon σε αποστολή εναέριας επικράτησης.

Επίσης την ίδια ώρα ...με δυο αεροπλανοφόρα του ΝΑΤΟ να βρίσκονται καθ'οδόν...

Ειδικότερα, η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλέον..
.
απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

Τα δύο αερoπλανοφόρα μεταφέρουν περί τα 100 μαχητικά αεροσκάφη και αποτελούν μια εξαιρετικά ισχυρή αεροπορική δύναμη, ικανή να επιβάλλει την no-fly-zone που θέλουν οι Δυτικοί, σε συνεργασία φυσικά με την τουρκική Αεροπορία και τις Αεροπορίες των αραβικών κρατών που προτίθενται να εμπλακούν στο εγχείρημα.

Ήδη από εχθές η Σαουδική Αραβία έχει θέσει τις αεροπορικές της δυνάμεις σε κατάσταση επιφυλακής.

Αυτή την στιγμή το Charles de Gaulle βρίσκεται στα ανοιχτά του Μαρόκο, για την προγραμματισμένη άσκηση με τις Ένοπλες Δυνάμεις της αραβικής χώρας.

Η γαλλική δύναμη αποτελείται από το αεροπλανοφόρο, την φρεγάτα αεράμυνας Forbin, την ανθυποβρυχιακή φρεγάτα Montcalm και το πλοίο ανεφοδιασμού Meuse. Η αεροπορική δύναμη του Charles de Gaulle που θα σταλεί στην Α.Μεσόγειο, είναι οκτώ αεροσκάφη Rafale Marine, 7 Super Etendard Modernisés, δύο Hawkeye και ελικόπτερα. Η αμερικανική δύναμη θα αποτελείται από το USS Dwight D. Eisenhower και τέσσερα καταδρομικά.

Η Ρωσία μέχρι στιγμής παρακολουθεί Σιωπηρώς τις Εξελίξεις ....