Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Ένας Βουλευτής με Ήθος και Φιλότιμο.


Μετά από 37 χρόνια στο ΠΑΣΟΚ,Την παραίτησή του από το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε την Τρίτη ο πρώην υπουργός και βουλευτής Αντώνης Κοτσακάς.

Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κινήματος και πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου Μιχάλη Καρχιμάκη και με κοινοποίηση προς τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, ο κ. Κοτσακάς αναφέρει μεταξύ άλλων ότι παραιτείται από το «τέως ΠΑΣΟΚ», διευκρινίζοντας εξαρχής ότι «δεν φεύγω εγώ από το κίνημα, αλλά το ΠΑΣΟΚ έφυγε από το ΠΑΣΟΚ».

Το Ιδιόγραφο Βιογραφικό του.

Γεννήθηκε στα Θυμιανά της Χίου.

Μεγάλωσε μαζί με τους ανθρώπους της γενιάς του δουλεύοντας τη γη και τη θάλασσα του νησιού.

Έμαθε ν’ αγωνίζεται και να διεκδικεί για το καθημερινό και τ’ ανθρώπινο, το δίκιο του παιδιού κι αργότερα του έφηβου και πιο μετά του νέου που οι συνθήκες της ζωής του επιβάλλουν να φύγει απ’ το νησί.
Στην Αθήνα εντείνεται η ανάμιξή του στην πολιτική και εμπλέκεται, απ’ τα φοιτητικά του χρόνια, με τα κινήματα της εποχής, ώσπου το 1974 τον βρίσκει ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ.

40 χρόνια πορείας στην πολιτική τον έχουν σημαδέψει και έχει συμβάλλει στη διαμόρφωση και την εδραίωση της δημοκρατίας στον τόπο μας.

Ανεβαίνοντας ένα-ένα τα σκαλιά της κομματικής ιεραρχίας αποκτά γνώση και πείρα, αλλά και δύναμη και τόλμη να συνεχίσει να αγωνίζεται, με το ίδιο πάθος που είχε όταν ξεκίνησε, για τη διατήρηση των ανθρώπινων αξιών.

Σήμερα, ο Αντώνης Κοτσακάς, με την πολύχρονη εμπειρία του στο χώρο της κεντρικής πολιτικής σκηνής, τις σημαντικές του παρεμβάσεις, που συνέβαλλαν στη διαμόρφωση και την ανανέωση του πολιτικού κλίματος, βάζει τα θεμέλια μιας νέας σχέσης με τον τόπο του και τους ανθρώπους του.


* Οραματίζεται τη Χίο του μέλλοντος και καταθέτει όλες του τις δυνάμεις για να διατηρήσει ο τόπος την αυθεντικότητά του και αναλλοίωτη τη φυσιογνωμία του.


* Στηρίζει με τόλμη ότι ταιριάζει στο ήθος και τις αξίες των Ελλήνων.


* Θέλει ένα αύριο φωτεινό και ξεκάθαρο, σίγουρο και σταθερό για όλους.
Ένα αύριο που η νεώτερη γενιά θα το παραλάβει με υπερηφάνεια.



να κι ένας με φιλότιμο που τιμά τους ψηφοφόρους του.