Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Μπουρδέλο Κράτος!



Νεκρός μετά τη χτεσινή κακοκαιρία

Ενας 62χρονος συνταξιούχος νεκρός!!! στο χωριό Ολύμποι, καταστροφές σε καλλιέργειες, πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα, αλλά και σοβαρές ζημιές σε μαγαζιά του εμπορικού κέντρου της πρωτεύουσας της Χίου, ήταν τα αποτελέσματα της χτεσινής δυνατής νεροποντής που έπληξε το νησί. Η Χίος κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής πραγματοποίησαν 140 αντλήσεις νερών από κατοικίες, καταστήματα και αποθήκες. Πραγματοποιήθηκαν δέκα απεγκλωβισμοί ατόμων από παγιδευμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα, δύο βασικοί εμπορικοί δρόμοι της πόλης της Χίου (Απλωταριά και Ροδοκανάκι) μεταβλήθηκαν σε ποτάμι!
όταν τα ορμητικά νερά εγκιβωτισμένου ποταμού πέταξαν στον αέρα τα μεταλλικά καπάκια που είναι στο οδόστρωμα. Παράλληλα πλημμύρισαν τα περιβόλια στην περιοχή Κάμπος.

Από τις κατολισθήσεις στους δρόμους ήταν δύσκολη η κυκλοφορία των οχημάτων προς τις βόρειες και τις νότιες περιοχές του νησιού, ενώ ξεχείλισαν τα ποτάμια και οι ξεροπόταμοί του.

Συνεργεία της Πυροσβεστικής αποτελούμενα από 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα πραγματοποιούσαν απεγκλωβισμούς και αντλήσεις υδάτων, ενώ τις επιχειρήσεις τους συνεπικουρεί και ο Στρατός.

Εξάλλου σήμερα δε θα λειτουργήσουν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Χίο!

Είμαστε Σοβαροί!
πού ζούμε!
μα πού ζούμε!