Τετάρτη 12 Αυγούστου 2009

ΝΔ_ΠΑΣΟΚ & SIEMENS

τα 3 Ιερά Σύμβολα της Χώρας μας Σήμερα.

Ζήτω ο Καπιταλισμός!


και τα γραφήματα για να μη ξεχνάμε και τη δουλειά μας ;-)))




Δικονομικό θρίλερ για την έκδοση Χριστοφοράκου, ανοίγουν οι λογαριασμοί Καραβέλα



ΑθήναΣε δικονομικό θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της έκδοσης του Μιχ.Χριστοφοράκου στην Ελλάδα, καθώς όλα δείχνουν πως οι συνήγοροί του θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια για να κερδίσουν πολύτιμο χρόνο. Στην Αθήνα, η κόντρα κυβέρνησης-ΠΑΣΟΚ έχει αναζωπυρωθεί μετά το μήνυμα προς τη Ρηγίλλης, ενώ στο προσκήνιο επανέρχεται και το όνομα του Χρ.Καραβέλα, μετά το «ναι» της Εισαγγελίας της Βέρνης στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του.

Καθυστερεί η έκδοση

Μετά την απόφαση της Γερμανίδας εισαγγελέως Χίλντεγκαρντ Μπόιμλερ-Χεσλ να ζητήσει να εκδοθεί ένταλμα επιβολής ποινής σε βάρος του Μιχάλη Χριστοφοράκου για δωροδοκία την περίοδο 2004-2007, θεωρείται βέβαιο ότι οι συνήγοροι του πρώην ισχυρού άνδρα της Siemens Hellas θα ασκήσουν έφεση, γεγονός που αναμένεται να καθυστερήσει σημαντικά την τυχόν έκδοσή του στη χώρα μας.

Και αυτό γιατί οι γερμανικές δικαστικές αρχές θα πρέπει να ξεκινήσουν ακροαματική διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει ακόμα και έναν χρόνο. «Δεν επιτρέπεται να γίνει παράδοση όσο διαρκεί η δικαστική διαδικασία» επισημαίνει στο Βήμα ο Στέφαν Κουρσάβε, ένας εκ των συνηγόρων του κ. Χριστοφοράκου.

Αυτό που έχει κινητοποιήσει την υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου είναι η μετάβαση του 4ου ειδικού ανακριτή Νίκου Ζαγοριανού στο Μόναχο. «Θέλει να πάρει μαζί του τον πελάτη μου στην Αθήνα» εικάζει ο κ. Κουρσάβε, καθώς εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Εφετείου του Μονάχου για την έκδοση του κ. Χριστοφοράκου στην Ελλάδα.

Δεδομένου ότι, όπως όλα τα στοιχεία δείχνουν, η απόφαση θα είναι εις βάρος του, οι συνήγοροι του κ. Χριστοφοράκου δεν αποκλείουν οι γερμανικές αρχές να εκμεταλλευτούν το χρόνο ανάμεσα στην έκδοση της απόφασης και στην κατάθεση της προσφυγής εναντίον της ίδιας απόφασης στο Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης και να παραδώσουν τον πελάτη τους στα χέρια του Έλληνα εισαγγελέα.

«Έχουμε θέσει όλους τους μοχλούς σε κίνηση» αναφέρει ο κ. Κουρσάβε.

Όσον αφορά στη μετάβαση του κ. Ζαγοριανού στο Μόναχο, ο Έλληνας ανακριτής -σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία- αναμένεται να ζητήσει από τις γερμανικές αρχές την έκθεση με τα στοιχεία που έδωσε ο κ. Χριστοφοράκος σε σχέση με τον χρηματισμό των δύο μεγάλων κομμάτων την περίοδο 2004-2007.

Κορυφώνεται η πολιτική κόντρα

Σε πολιτικό επίπεδο, το «μήνυμα» που έστειλε η υπεράσπιση του κ. Χριστοφοράκου προς τη Νέα Δημοκρατία αναζωπύρωσε τη διαμάχη μεταξύ Ιπποκράτους και Ρηγίλλης, ενώ δεν λείπουν και οι εκτιμήσεις στελεχών του κυβερνώντος κόμματος ότι η υπόθεση μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη στους εκλογικούς σχεδιασμούς του πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή.

Μετά τη δήλωση του Στέφαν Κουρσάβε ότι «αν η Νέα Δημοκρατία θέλει στοιχεία για πληρωμές στα ταμεία της από τη Siemens, τότε ας μας στείλει σχετικό αίτημα. Θα το διαβιβάσω αμέσως στον πελάτη μου. Είμαι σίγουρος ότι αυτός θα της απαντήσει επακριβώς», το ΠΑΣΟΚ πέρασε στην αντεπίθεση με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης Ντίνο Ρόβλια να δηλώνει πως «καταρρέουν εκκωφαντικά οι κυβερνητικές κορώνες περί δήθεν μη εμπλοκής της Νέας Δημοκρατίας στο σκάνδαλο της Siemens».

Παράλληλα, σύμφωνα με το Έθνος, η Ιπποκράτους ενεργοποίησε τον επικοινωνιακό μηχανισμό του κόμματος, στέλνοντας χιλιάδες SMS με παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού, στις οποίες διαβεβαίωνε ότι το κυβερνών κόμμα δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση και πως στα ταμεία του κόμματος δεν έχει μπει ούτε ένα ευρώ από τα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Απάντηση στον κ. Ρόβλια έδωσαν τόσο ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Δένδιας όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. «Ούτε το σκάνδαλο της Siemens, που ρίχνει βαριά τη σκιά του στο ΠΑΣΟΚ, ούτε η οικονομική κρίση, για την οποία το ΠΑΣΟΚ είναι σαφές πως δεν έχει τίποτα ουσιαστικό να προτείνει, ούτε βεβαίως η πανδημία της νέας γρίπης, όπου πλέον η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο μικροκομματισμού, δεν προσφέρονται για εύκολη και ανέξοδη αντιπολίτευση» δήλωσε ο Ευάγγελος Αντώναρος.

Ανοιγμα λογαριασμών

Εξελίξεις υπήρξαν και στην υπόθεση του καταζητούμενου πρώην γενικού οικονομικού διευθυντή του τμήματος Τηλεπικοινωνιών της Siemens Ηellas Χρήστου Καραβέλα.

Η Εισαγγελία της Βέρνης άναψε το πράσινο φως για το άνοιγμα των λογαριασμών που τηρούσε σε τράπεζες της ελβετικής πόλης, αποδεχόμενη το σχετικό αίτημα του ειδικού ανακριτή Ν. Ζαγοριανού.

Ωστόσο, οι δικηγόροι του Χρ.Καραβέλα έχουν ήδη καταθέσει έφεση κατά αυτής της απόφασης και θα εξαντλήσουν όλα τα ένδικα μέσα που προβλέπει η ελβετική νομοθεσία προκειμένου να «μπλοκάρουν» το άνοιγμα των επίμαχων τραπεζικών λογαριασμών.

Τέλος, έρευνα προκειμένου να διασταυρωθούν καταγγελίες σε βάρος του Χρ.Καραβέλα και της συζύγου του για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) διενεργούν οι δικαστικές αρχές στο Λιχτενστάιν.