Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ενεργοποίηση Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ



Ενεργοποίηση Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ - Στόχος: Αποβατικά, τουρκικά λιμάνια!

Αιφνιδιαστική ενεργοποίηση της αεροπορικής Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης της ΠΑ, η οποία ανήκει επιχειρησιακά στο ΓΕΕΘΑ πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί με απόφαση του Α/ΓΕΕΘΑ.

Η κινητοποίηση δεν  ήταν προγραμματισμένη και μέσα σε χρόνους-ρεκρό (πολύ μικρότερους από τους ελάχιστους προβλεπόμενους) πάνω από 20 μαχητικά, F-16, Mirage 2000-5 Mk2 και F-4E AUP απογειώθηκαν από διάφορας πολεμικά αεροδρόμια από την Κρήτη μέχρι την Λάρισα με κατεύθυνση τα νησιά του Αν Αιγαίου.

Σχηματίστηκαν δύο "πακέτα" COMAO, τα οποία προσέβαλαν, εικονικά φυσικά διάφορους στόχους στο Α.Αιγαίο, αλλά και στις ... μικρασιατικές ακτές, καθώς στο σενάριο προβλεπόταν και η προσβολή των Follow-on-Forces δηλαδή των δυνάμεων που ακολουθούν το πρώτο κύμα εισβολής στα μικρασιατικά λιμάνια και τόπου συγκέντρωσης.

Τα περισσότερα από τα αεροσκάφη είχαν στόχο την προστασία των υπολοίπων που έκαναν τις αεροπορικές προσβολές τις οποίες είχαν αναλάβει ορισμένα F-16 και F-4AUP (τέσσερα ζεύγη συνολικά).

Η άσκηση ήταν 100% αιφνιδιαστική διαβεβαιώνουν από το ΓΕΕΘΑ για να δοκιμαστεί η ετοιμότητα ΄της Δύναμης η οποία είναι η πρώτη που θα εμπλακεί σε περίπτωση που απειληθεί η εθνική ασφάλεια και σίγουρα έχει σχέση με τις εν εξελίξει ασκήσεις Firtina και Efes των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Τα αεροσκάφη μετά την απογείωση τους συναντήθηκαν σε καθορισμένο σημείο σχηματίζοντας τα πακέτα COMAO υπό την καθοδήγηση αεροσκάφους EMB-145H Erieye AEW&C το οποίο απογειώθηκε και αυτό στο πλαίσιο της αιφνιδιαστικής άσκησης. Η στοχοποίηση των εναέριων στόχων, μάλιστα, πέρα από τους στόχους εδάφους, έγινε στον μετά την απογέιωσή τους.

Να σημειώσουμε ότι τα μισά συγχαρητήριατα αξίζουν οι τεχνικοί εδάφους που κατάφεραν και σήκωσαν περισσότερα από 20 μαχητικά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η μεταφορά των όπλων αέρος-εδάφους (JDAM, AFDS κλπ) μέσα σε ελάχιστο χρόνο από τις αποθήκες όπλων στα σέλτερ των αεροσκαφών, όπου βέβαια δεν φορτώθηκαν (αν φορτωθούν πρέπει να ριφθούν, αφού δεν επιτρέπεται επιστροφή στην βάση προσγείωση με όπλα αέρος-εδάφους), αλλά δοκιμάστηκαν οι χρόνοι μεταφοράς και εικονικής φόρτωσης.

Ο Κωλοτούμπας...!


ο κος Κάρολος Παπούλιας πρότεινε Κυβέρνηση Προσωπικοτήτων ολιγόμηνης διάρκειας.

Κι ο κος Πάνος Καμμένο ο οποίος επικαλούμενος την κρισιμότητα των στιγμών δήλωσε ότι θα στηρίξει με την "ανοχή" του κόμματός του μια τέτοια κυβέρνηση...!

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ χθες


ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ χθες στο Πεδίο του Άρεως προς ΟΛΟΥΣ τους Οπορτούνες:

Ο καπιταλισμός θα γίνει ανθρώπινος στη δευτέρα παρουσία
και επειδή εμεις οι κομμουνιστές δεν πιστεύουμε στη δευτέρα παρουσία...

άρα δεν θα γίνει ποτέ!!

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/5/2012&id=14041&pageNo=6&direction=1