Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Αμάν Γιωργάκη μας έκαψες !!!!

Ρεκόρ ανατιμήσεων 12ετίας!!!!!

Με ρυθμό 5,2% έτρεξε τον Ιούνη!
Ερχεται παραπέρα κλιμάκωση μετά και τη δεύτερη δόση ΦΠΑ!!!!

Συνθήκες μαζικής φτώχειας για το λαό προκαλεί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η οποία με όλους τους τρόπους συνεχίζει να ροκανίζει τα λαϊκά εισοδήματα, προκειμένου να εξασφαλίσει τη στήριξη και την αύξηση των κερδών των επιχειρήσεων.
Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα της χώρας δεν πληρώνουν τα σπασμένα της οικονομικής κρίσης μόνο με τη μείωση των ονομαστικών τους αποδοχών, τις νέες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις και την κατάργηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης.
Οπως αποκαλύπτεται από τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Στατιστικής, δέχονται επιπλέον χτυπήματα από τις συνεχείς ανατιμήσεις σε όλη την γκάμα των ειδών λαϊκής κατανάλωσης και των προσφερόμενων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση της Στατιστικής, ο επίσημος πληθωρισμός, αυτό τα μαγειρεμένο κατασκεύασμα των μέσων όρων, σπάει όλα τα κοντέρ και διαμορφώνεται σε επίπεδα ρεκόρ, 5,2%, για τα τελευταία 12 χρόνια! Η αρνητική για το λαό εξέλιξη έχει να κάνει και με τις ανατιμήσεις πάνω στους φόρους κατανάλωσης (πρώτη δόση σε ΦΠΑ, ειδικοί φόροι) και με τις ανατιμήσεις που φορτώνουν στα παραγόμενα εμπορεύματα βιομήχανοι και μεγαλέμποροι.
Να σημειωθεί ακόμη πως τα διαθέσιμα στοιχεία που αφορούν στο 2010 δεν έχουν «πιάσει» τη δεύτερη και περισσότερο καραμπινάτη κλοπή εισοδημάτων με όχημα τους συντελεστές ΦΠΑ. Από το μήνα Ιούλη και για τη συνέχεια έρχονται και νέες τρανταχτές ανατιμήσεις με το μέσο πληθωρισμό να αναμένεται ακόμη και στα επίπεδα του 6%!.
Η διαδικασία αυτή λειτουργεί προσθετικά στην αφαίμαξη λαϊκού εισοδήματος, έρχεται να συμπληρώσει τις περικοπές μισθών, την κατάργηση 13ης και 14ης σύνταξης, τις συνθήκες μαζικής ανεργίας που διαμορφώνει η πολιτική ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου.

Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία (ΕΛΣΤΑΤ), ο επίσημος πληθωρισμός για το μήνα Ιούνη έτρεχε με ρυθμό 5,2%. Πολύ χειρότερη διαμορφώνεται η κατάσταση για τα φτωχότερα τμήματα του λαού, που είναι εξαναγκασμένα να ξοδεύουν ολόκληρο το πενιχρό εισόδημα στα απολύτως απαραίτητα είδη πρώτης ανάγκης!!!!

Στις επιμέρους κατηγορίες καταγράφονται και οι εξής ανατιμήσεις:
Στέγαση: 7,9%, μεταφορές: 18,2%, Αλκοολούχα ποτά - καπνός: 18,9%, επικοινωνίες (τηλέφωνα κ.ά.): 3,7% κ.ά.

τι 'ναι αυτά γιωργάκηηηη!!!!!

ωχ παναή αμ!!!!!!