Κυριακή, 24 Μαΐου 2009

Οι Ευρωεκλογές,οι Παπαγάλοι,ο Πάγκαλος & το ΚΚΕ


Υπόθεση του εργαζόμενου λαού η απάντηση στη βρώμικη συκοφαντική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ

Υπάρχει ανάλογη ιστορική και πρόσφατη πείρα ώστε οι κομμουνιστές, οι αγωνιστές, οι εργαζόμενοι να κατανοούν το χαρακτήρα και τους στόχους της βρώμικης συκοφαντικής επίθεσης που δέχεται το ΚΚΕ και να απαντούν με πρωτοβουλία, αυτοπεποίθηση και μαχητικότητα. Να θεωρούν και να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση και τη στήριξη του κόμματος της εργατικής τάξης.

Ενα από τα καθήκοντα της εκλογικής μάχης είναι να ρίξουμε φως, περισσότερο φως, να αποκαλύψουμε τους συκοφάντες, τους στόχους της ψευτιάς και της γκαιμπελίστικης προπαγάνδας. Να μην επιτρέψουμε να σταλάξουν, όπως επιδιώκουν, μέσα στους εργαζόμενους το δηλητήριο της αμφιβολίας ότι μπορεί και το ΚΚΕ να έχει λερώσει τα χέρια του.

Οι στόχοι τους δεν είναι μόνο ή κυρίως εκλογικοί. Επιδιώκουν να σηκώσουν εμπόδια στην ισχυροποίηση των δεσμών του ΚΚΕ με τις εργαζόμενες λαϊκές μάζες και τη νεολαία γιατί το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη λαϊκή αγανάκτηση στο δρόμο της αποφασιστικής μαζικής πάλης κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και των φορέων της, κατά της εξουσίας των μονοπωλίων στην προοπτική της λαϊκής εξουσίας. Επιχειρούν χτυπώντας το ΚΚΕ να δώσουν προληπτικό χτύπημα στο λαϊκό κίνημα, να τσακίσουν κάθε δυνατότητα λαϊκής αντίστασης που θα αμφισβητεί την εξουσία τους. Τους ανησυχεί ότι το ΚΚΕ είναι η δύναμη αυτή που αψηφά την τρομοκρατία τους, τους νόμους και τα μέτρα καταστολής τους που βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη της λαϊκής πάλης, που δείχνει στους εργαζόμενους το δρόμο της ανυπακοής, της αντίστασης, της λαϊκής αντεπίθεσης.

Ανησυχεί η άρχουσα τάξη, και τα κόμματά της, γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ισχυρό ΚΚΕ είναι στήριγμα και δύναμη του λαού στην προοπτική γενίκευσης της λαϊκής δυσαρέσκειας και κινητοποίησης, μπροστά στην όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης. Μπροστά στον κίνδυνο γι' αυτούς της συνειδητοποίησης από ευρύτερες λαϊκές μάζες ότι τους είπαν ψέματα, ότι αυτό το σύστημα δε διορθώνεται, μόνο ανατρέπεται. Η επίθεσή τους είναι επιβεβαίωση και μια δικαίωση της ορθότητας της στρατηγικής μας. Οτι το ΚΚΕ δεν παζαρεύει, δε συναλλάσσεται με την πλουτοκρατία, με κανένα τμήμα της αστικής τάξης. Δε βάζει πλάτη για να πληρώσουν οι εργαζόμενοι την καπιταλιστική οικονομική κρίση. Αυτές είναι οι βαθύτερες αιτίες της γενικευμένης επίθεσής τους στο ΚΚΕ.

στρατηγική μας, η ιστορία μας, οι ρίζες μας στην εργατική τάξη, στα λαϊκά στρώματα, μας δίνουν αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι και από αυτή τη μάχη θα βγούμε νικητές. Οχι μόνο γιατί έχουμε το δίκιο με το μέρος μας. Αλλά γιατί τώρα είμαστε πιο ώριμοι να κατανοούμε ότι αυτή η επίθεση γίνεται με αυτά τα προβοκατόρικα μέσα από τις συγκεκριμένες δυνάμεις, γιατί δεν μπορούν ούτε θέλουν να αντιμετωπίσουν την πολιτική μας στα ίσια, πρόσωπο με πρόσωπο.

Ξέρουν πολύ καλά ότι αν αναμετρηθούν με το ΚΚΕ στο πεδίο των λαϊκών δικαιωμάτων, στο πεδίο ποιος δρόμος και ποια πολιτική υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και ποια των μονοπωλίων, αργά ή γρήγορα θα βγουν χαμένοι. Θα αποκαλυφθεί πιο πλατιά και θα γίνει πιο κατανοητό ποια πολιτική, ποιος δρόμος είναι αυτός που συμφέρει το λαό. Οτι αυτός είναι ο δρόμος της αντιμονοπωλιακής αντιιμπεριαλιστικής πάλης που οδηγεί στη λαϊκή εξουσία, στο σοσιαλισμό. Αυτή τη συζήτηση, αυτή την αντιπαράθεση, την αποφεύγουν όπως ο διάολος το λιβάνι. Δεν τους συμφέρει.

Εχουν προ πολλού χαράξει μια στρατηγική και μια τακτική απέναντι στο ΚΚΕ, στο λαϊκό κίνημα. Πάση θυσία να αποτρέψουν, όσο γίνεται, τη φθορά των δύο κομμάτων της αστικής τάξης, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που συνεχίζουν να είναι τα βάθρα του αστικού πολιτικού συστήματος. Ο,τι τμήμα απεγκλωβίζεται και φεύγει από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, να μην πάει σε καμία περίπτωση στο ΚΚΕ. Επιδιώκουν να σκορπίσει εδώ κι εκεί, στους κλασικούς ή νέους δορυφόρους των αστικών κομμάτων, σε παλιά ή νέα αναχώματα του αστικού πολιτικού συστήματος, στο ΣΥΝ ή το ΛΑ.Ο.Σ, τους Οικολόγους. Διαφημίζουν την αποχή, τη βαφτίζουν μάλιστα «διαμαρτυρία», γιατί δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Ξέρουν πολύ καλά ότι όλες αυτές οι επιλογές δεν αμφισβητούν το σύστημα, την αστική εξουσία.

Στα πλαίσια αυτά εντάσσεται, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, η συκοφαντική, προβοκατόρικη επίθεση στο ΚΚΕ. Ξέρουν ότι η πολιτική τους υπηρετεί τα σάπια θεμέλια του «βασιλείου» του καπιταλισμού, την εκμετάλλευση των εργαζομένων. Σάπια τα θεμέλια, βρώμικο και επικίνδυνο το κτίριο για το λαό. Για να κρύψουν τη διέξοδο, για να σκεπάσουν την προοπτική θέλουν να παρουσιάσουν όλους σαν βρώμικους και σάπιους. «Ολοι ίδιοι είναι, κοίτα τον εαυτό σου, ο σώζων εαυτόν σωθήτω» είναι τα κάλπικα λόγια της μοιρολατρίας και της υποταγής. Είναι ιδεολογικά δεσμά με τα οποία φυλακίζει την εργατική λαϊκή συνείδηση η εξουσία των καπιταλιστών. Καθήκον ταξικό είναι να αδυνατίσουν και να σπάσουν αυτά τα δεσμά. Θα εκπληρώσουμε αυτό το καθήκον.

ε μας φοβίζουν οι βρώμικες επιθέσεις. Μας πεισμώνουν να συνεχίσουμε ακόμα πιο μαχητικά, πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Δε μας κάμπτουν, δε μας λυγίζουν. Συνεχίζουμε πιο σταθερά στο δρόμο που χαράξαμε. Το ΚΚΕ έχει περάσει από φωτιές και θύελλες, ξέρει από τέτοια και χειρότερα.

Καλούμε το λαό να μην τους πιστεύει. Το ψέμα και η προβοκάτσια είναι από τα σημαντικότερα όπλα του ιμπεριαλισμού, της αστικής τάξης απέναντι στο κομμουνιστικό και λαϊκό κίνημα. Με ανάλογα μέσα και όπλα προετοίμασαν τις επιθέσεις τους ενάντια σε κινήματα και λαούς, μακελεύουν, εξοντώνουν εκατοντάδες, χιλιάδες, εκατομμύρια. Ας μην ανατρέξουμε σε παλιότερες περιόδους, ας περιοριστούμε μόνο στα σχετικά πρόσφατα γεγονότα. Το λαό της Γιουγκοσλαβίας τον μακέλεψαν με την προβοκάτσια της γενοκτονίας από τη μεριά των Σέρβων, σε βάρος των Αλβανών κ.ά., και με πρόσχημα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Το λαό του Ιράκ τον σφάγιασαν με την προβοκάτσια της απειλής των πυρηνικών όπλων, που δήθεν κατείχε ο δικτάτορας Σαντάμ Χουσεΐν και με πρόσχημα την ανατροπή του. Το αντάρτικο στην Κολομβία το πολεμάνε με την προβοκάτσια του εμπορίου της κοκαΐνης και με πρόσχημα την καταπολέμηση του ναρκω-εμπορίου. Ας μην ξεχνάμε πώς έγιναν οι λεγόμενες ροζ και βελούδινες επαναστάσεις και τι ακολούθησε σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Δεν τους υποτιμάμε, γιατί είναι αδίστακτοι. Ο Πάγκαλος δεν είναι ούτε ιδιόρρυθμος ούτε μόνος του. Εχει την επίσημη κάλυψη της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ. Επιλέχθηκε, γιατί αυτός έχει τα προσόντα και την προϋπηρεσία για τη «δουλειά». Ενα πρόσφατο χαρακτηριστικό δείγμα της «προϋπηρεσίας» του είναι η παράδοση του Οτσαλάν. Παριστάνοντας την παρθένα, τώρα δηλώνει πως θα αποχωρήσει από την πολιτική αν δεν επιβεβαιωθούν όσα συκοφαντικά επιρρίπτει στο ΚΚΕ. Αυτός δεν εξαφανίστηκε από προσώπου Γης όταν παρέδιδε τον ηγέτη ενός ολόκληρου λαού στους δήμιούς του. Τώρα θα ιδρώσει το αυτί του;

Ομως, το πρόβλημα δεν είναι μόνο ο Πάγκαλος. Το πρόβλημα είναι κυρίως το ΠΑΣΟΚ. Στο «γιατί το ΠΑΣΟΚ;», η απάντηση κυρίως είναι μία. Δίνει για άλλη μια φορά εξετάσεις στην ελληνική πλουτοκρατία, στους συμμάχους της ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ και της ΕΕ, ότι αυτό είναι πιο ικανό να τα βγάλει πέρα με το ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα, με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο. Ακόμα και χέρι χέρι με τον Καρατζαφέρη. Παίρνει στην πλάτη του την ευθύνη «να καθαρίσει» για λογαριασμό της πλουτοκρατίας, αλλά και της ΝΔ, που τρίβουν τα χέρια τους.

τόχος δεν είναι μόνο το ΚΚΕ, είναι το λαϊκό κίνημα.

Αν χτυπηθεί το ΚΚΕ θα πληρώσουν ακριβά οι λαϊκές δυνάμεις. Η ιστορία απέδειξε ότι ο αντικομμουνισμός είναι φωτιά, πάει πάντα χέρι χέρι με την προβοκάτσια. Ας μην παίζει κανείς με αυτή τη φωτιά, γιατί πολλές φορές κάηκαν μαζί και αυτοί που την άναψαν, που την ανέχθηκαν, αυτοί που τη χάζευαν αδιάφορα. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι, οι νέοι, ανεξάρτητα πού ανήκουν πολιτικά, έχουν συμφέρον να αποδοκιμάσουν, να αντιταχθούν στη βρώμικη αντιΚΚΕ επίθεση. Τα χιλιάδες μέλη του ΠΑΣΟΚ, οι ψηφοφόροι του να μην ακολουθήσουν την ηγεσία του στον αντικομμουνιστικό κατήφορο.

Η στάση απέναντι στο ΚΚΕ ήταν και θα παραμένει κριτήριο για τους σκοπούς, την πολιτική της κάθε δύναμης. Γιατί είναι η στάση απέναντι στο λαό και τα συμφέροντά του.

Για άλλη μια φορά επαναλαμβάνουμε προς κάθε κατεύθυνση: Το ΚΚΕ δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, γιατί καθαρός ουρανός, ούτε αστραπές ούτε βροντές φοβάται.

Ο,τι πολυτιμότερο και αδιαμφισβήτητο έχει το ΚΚΕ είναι η ηθική του υπόσταση, η ακεραιότητα και ανιδιοτέλεια των χιλιάδων αγωνιστών του, που αποδείχνεται από την 90χρονη ιστορία του και το παρόν του κάτω από τη σημαία «αγωνιζόμαστε μέχρι τέλους για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο».

Οι αγωνιστές, οι πραγματικοί αριστεροί, οι εργαζόμενοι έχουν πείρα και γνώση. Εμείς έχουμε απεριόριστη εμπιστοσύνη στο κριτήριό τους. Θα δώσουν την απάντηση που πρέπει. Θα κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση και την ισχυροποίηση του ΚΚΕ. Θα δώσουν μαχητική απάντηση για να γίνει η 7η Ιούνη μια νέα αφετηρία για να αντεπιτεθεί το λαϊκό κίνημα, να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή εξουσία.του Κώστα Παρασκευά μέλος του Πολιτικού γραφείου του ΚΚΕ

Eδώ,στο βιντεάκι,καμαρώστε  πολιτικό ήθος του εν λόγω κυρίου, απέναντι σε ένα εργαζόμενο δημοσιογράφο.