Τρίτη, 2 Οκτωβρίου 2012

Όλοι την Πέμπτη 4 Οκτώβρη στα ΠροπύλαιαΕΡΓΑΤΙΚΟ - ΛΑΪΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

Συγκεντρώσεις του ΚΚΕ την Πέμπτη σε όλη τη χώρα.

Κάλεσμα στο λαό για οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές

Διαδηλώσεις διοργανώνει το ΚΚΕ σε όλη τη χώρα τηνΠέμπτη, 4 Οκτώβρη, καλώντας το λαό να αποδοκιμάσει μαζικά και να αντιπαλέψει τα βάρβαρα μέτρα που η κυβέρνηση του κεφαλαίου και η τρόικα φέρνουν άμεσα για ψήφιση στη Βουλή. Καλώντας στις δεκάδες συγκεντρώσεις που διοργανώνει το Λεκανοπέδιο, η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ σημειώνει σε ανακοίνωσή της:

«Εργάτες, άνεργοι, επαγγελματοβιοτέχνες, συνταξιούχοι, λαέ της Αττικής.
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου - Κουβέλη έφτιαξαν μαζί με την ΕΕ, το ΔΝΤ, ντόπια και ξένα μονοπώλια, ένα ακόμα "μνημόνιο - φωτιά". Κατέθεσαν στη Βουλή το προσχέδιο προϋπολογισμού, που αποκαλύπτει ότι δε θα αφήσουν τίποτα όρθιο. Η καταιγίδα αντεργατικών μέτρων πάει χέρι - χέρι με έναν τυφώνα αισχρής προπαγάνδας, ψέματος και απάτης.

Με την τρομοκρατία, τις συκοφαντίες για κλάδους που αγωνίζονται, θέλουν να επιβάλουν σιωπή νεκροταφείου. Η σιωπή, η μοιρολατρία δεν οδηγούν πουθενά. Οποιος δε συμμετέχει στον αγώνα σκάβει μόνος του το λάκκο που θα τον ρίξουν. Παρουσιάζουν τη σιωπή ως συμφωνία, στήριξη στη βαρβαρότητα που νομοθετούν. Ο δρόμος της σωτηρίας του λαού είναι η οργάνωση παντού, σε όλους τους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές. Είναι η δύναμη του οργανωμένου, ταξικού αγώνα.

Πάρτε αποφάσεις οργανωμένης αντίδρασης τη μέρα ανακοίνωσης των μέτρων. Αποφασίστε απεργία.

Με τα συνδικάτα, τα σωματεία, τους συλλόγους, τους φορείς, μαζί με τις δυνάμεις της λαϊκής συμμαχίας στήνουμε: Εργατικό - λαϊκό μπλόκο στα μέτρα.

Μην ακούτε τα ψέματα των καπιταλιστών και των υπαλλήλων τους. Εμείς είμαστε πιο δυνατοί, είμαστε οι πολλοί που υποφέρουμε, μπορούμε να τους σταματήσουμε.

Το ΚΚΕ κατέθεσε στη Βουλή πρόταση νόμου για την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, που ληστεύουν τις ζωές μας για τα κέρδη μιας χούφτας πλουτοκρατών.

Στο πραγματικό δίλημμα "με τα μονοπώλια ή με το λαό", μόνο το ΚΚΕ με συνέπεια στέκεται στο πλευρό του λαού με πράξεις, όχι με παχιά λόγια.

Στηρίξτε την πρόταση νόμου του ΚΚΕ με όλους τους τρόπους.

Τα μνημόνια των καπιταλιστών, της ΕΕ και του ΔΝΤ θα τα ανατρέψει η οργανωμένη, μαζική, πολιτική πάλη της εργατικής τάξης, του εργαζόμενου λαού και όχι τα κόμματα της πλουτοκρατίας».
   
Οι συγκεντρώσεις στην Αττική

Κεντρικός Τομέας
Προπύλαια, 6:30 μ.μ. ΚΟ και ΚΝΕ Α' Αθήνας, Κλαδικές ΚΟ Αττικής, Οργανώσεις

Σπουδάζουσας ΑΕΙ - ΤΕΙ της ΚΝΕ Αττικής
Ζωγράφου, 7:30 μ.μ. Πλατεία Γαρδένιας
Καισαριανή, 7 μ.μ. Πλατεία Καισαριανής
Βύρωνας, 6:30 μ.μ. Κύπρου και Ιθώμης - Αγορά
Ηλιούπολη, 6:30 μ.μ. Πλατεία Κανάρια

Νότιος Τομέας
Μπραχάμι, 6:30 μ.μ. Πλατεία Αρη Βελουχιώτη
Καλλιθέα, 6:30 μ.μ. Πλατεία Δαβάκη

Βόρειος Τομέας
Νέα Ιωνία, 6:30 μ.μ. Πλατεία Συμυριώτη
Αγία Παρασκευή, 6:30 μ.μ. κεντρική πλατεία
Μαρούσι, 6:30 μ.μ. Πλατεία ΗΣΑΠ
Χαλάνδρι, 6:30 μ.μ. Πλατεία Αγ.Νικολάου
Αγιος Στέφανος, 6:30 μ.μ. Σταθμός ΟΣΕ
Μεταμόρφωση, 6:30 μ.μ. Σκεπαστό Αττικής Οδού
Δυτικός Τομέας
Περιστέρι, 6:30 μ.μ. Πλατεία Δημαρχείου
Ιλιον, 6:30 μ.μ. Κεντρική πλατεία
Αγιοι Ανάργυροι, 6:30 μ.μ. κεντρική πλατεία
Πετρούπολη, 6:30 μ.μ. Πλατεία Ηρώων
Αιγάλεω, 6:30 μ.μ. Θηβών και Εθνική Οδός
Χαϊδάρι, 6:30 μ.μ. Παλατάκι
Αγία Βαρβάρα, 6:30 μ.μ. Πλατεία Ελεούσας
Μενίδι, 6:30 μ.μ. Κεντρική πλατεία
Ανω Λιόσια, 6:30 μ.μ. Δημαρχείο

Πειραιάς
Πειραιάς, 6:30 μ.μ. Πλατεία Κοραή
Νίκαια, 6:30 μ.μ. Πλατεία Κουμπάκη
Κερατσίνι, 6:30 μ.μ. Πλατεία Εθν. Αντίστασης (Αμφιάλη)
Πέραμα, 6:30 μ.μ. Πλατεία Ηρώων
Κορυδαλλός, 6:30 μ.μ. Πλατεία Ψαρρού (Ταξιάρχης)
Θριάσιο
Ελευσίνα, 6:30 μ.μ. Πλατεία Ελευσίνας
Ασπρόπυργος, 6:30 μ.μ. Δημαρχείο Ασπροπύργου
Μεσόγεια - Λαυρεωτική
Νέα Μάκρη, 6.30 μ.μ. Κεντρική πλατεία Ν. Μάκρης
Γέρακας, 6.30 μ.μ. Κεντρική πλατεία Γέρακα
Λαύριο, 6:30 μ.μ. Αγαλμα Μεταλλωρύχων
   
Διαδηλώνουμε σε όλη τη χώρα

Βόλος, 6:30 μ.μ., πλατεία Πανεπιστημίου
Γιάννενα, 7 μ.μ., δημαρχείο
Αρτα, 8 μ.μ., πλατεία Κιλκίς
Πρέβεζα, 8 μ.μ., Θεοφάνειο
Αγρίνιο 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κέρκυρα, 7 μ.μ., πλατεία Σαρόκο
Λευκάδα, 8 μ.μ., Αγιος Μηνάς
Χανιά, 7.30 μ.μ., Νέα Καταστήματα
Ηράκλειο, 7 μ.μ., πλ. Ελευθερίας
Ρέθυμνο, 7 μ.μ., Πλ. 4 Μαρτύρων
Λασίθι, 7 μ.μ. κεντρική πλατεία Αγίου Νικολάου
Αμφισσα, 7.30 μ.μ., πλατεία Λαού
Λαμία, 7 μ.μ., πλατεία Πάρκου
Λιβαδειά, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Χαλκίδα, 7 μ.μ., πλατεία Αγοράς
Θήβα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ιστιαία, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Αλιβέρι, 7 μ.μ., πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου
Σέρρες, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Ελευθερίας
Βέροια, στις 7 μ.μ., στην Πλατεία Ωρολογίου
Νάουσα, στις 7.30 μ.μ., στην Πλατεία Καρατάσου
Αριδαία Πέλλας, στις 7.30 μ.μ., στην κεντρική πλατεία
Κατερίνη, 7.30 μ.μ., Σιντριβάνι (πλατάνι)
Κοζάνη 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Πτολεμαΐδα, 7.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Φλώρινα, 6 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καστοριά, 7 μ.μ., απέναντι από την πρώην Νομαρχία
Δράμα, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία
Καβάλα, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Κομοτηνή, 6.30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Ρόδος, 6.30 μ.μ., Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Κως, 7 μ.μ., πλατεία Ελευθερίας
Κάλυμνος, 7 μ.μ., κεντρική πλατεία, εμπορικός δρόμος (πικετοφορία)
Μυτιλήνη, 7 μ.μ., πλατεία Σαπφούς
Σάμος, 6.30 μ.μ., στα γραφεία του ΚΚΕ
Ικαρία, 8 μ.μ., Εύδηλο
Την Παρασκευή 5/10
Λάρισα, 6:30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Τρίκαλα, 6:30 μ.μ., πλατεία Ρήγα Φεραίου
Καρδίτσα, 6:30 μ.μ., κεντρική πλατεία
Χίος, 6.30 μ.μ., είσοδος Απλωταριάς

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=2/10/2012&id=14231&pageNo=3&direction=1

ο Οκτώβρης να γίνει Κόκκινος..!Δευτέρα, 1 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΛΕΣΜΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

Συνάδελφοι & Συναδέλφισσες

Ούτε ώρα χαμένη Να κλιμακώσουμε τον αγώνα. Να προετοιμαστούμε με πολύμορφες εκδηλώσεις πριν από όλα στους τόπους δουλειάς στις γειτονιές στα χωριά για νέα πανελλαδική απεργία μπροστά στην κλιμάκωση της επίθεσης κυβέρνησης και κεφαλαίου όταν η βουλή θα συζητά την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού πακέτου.

Η 24ωρη απεργία της 26ης Σεπτέμβρη και η επιτυχία της στους περισσότερους κλάδους της βιομηχανίας και των υπηρεσιών αποτέλεσε μια αποφασιστική απάντηση εκ μέρους των εργαζόμενων, έδειξε μερικώς την τεράστια και αφανέρωτη ακόμα δύναμη της εργατικής τάξης.

Η επιμονή της κυβέρνησης, της ευρωπαϊκής ένωσης και της τρόικας στην υλοποίηση της ταξικής επιλογής για την ψήφιση των βάρβαρων αντιλαϊκών μέτρων, αλλά κυρίως η εφαρμογή στην πράξη από τους εργοδότες στους τόπους δουλειάς μέτρων ακόμα χειρότερων από αυτά που έχουν ψηφιστεί και συζητιούνται μας δείχνουν ότι η ανατροπή αυτής της βαρβαρότητας δεν μπορεί να είναι έργο μιας πράξης.

Θα είναι το αποτέλεσμα μια αυξανόμενης κλιμάκωσης των αγώνων σε όλα τα επίπεδα με κύριο και βασικό στοιχείο την οργάνωση των εργαζόμενων στους τόπους δουλειάς την παρεμπόδιση και την ματαίωση τους εκεί που κυρίως κρίνεται η εφαρμογή τους .

Θα είναι το αποτέλεσμα της χειραφέτησης των εργαζόμενων όχι μόνο από τους πολιτικούς υπηρέτες τα κόμματα του κεφαλαίου και τους πράκτορες της εργοδοσίας στα συνδικάτα αλλά κυρίως από την καπιταλιστική ανάπτυξη στο όνομα της οποίας μας τα περνούν όλα και η οποία ευθύνεται για τα βάσανα που ζούμε.

Να συζητήσουμε και να οικοδομήσουμε την ενότητα δράσης των συνδικάτων μας, της εργατικής τάξης έχοντας ως πλαίσιο ενότητας και κοινής δράσης βασικά ζητήματα όπως:

Τα μέτρα έχουν στόχο αποκλειστικά και μόνο την ανάκαμψη των κερδών, αποτελούν υλοποίηση πάγιων απαιτήσεων των μεγάλων μονοπωλίων, των κατευθύνσεων της ευρωπαϊκής ένωσης και της συνθήκης του Μάαστριχ. Δεν σώζουν κανέναν εργαζόμενο και καμιά πατρίδα.

Οι πολιτικές αυτές και τα μέτρα δεν είναι προϊόν ανικανότητας των αστικών κομμάτων και των πολιτικών, κακής εκτίμησης και διαχείρισης, δεν είναι αναποτελεσματικά. Είναι μέτρα που απορρέουν από τις ανάγκες του κεφαλαίου την στρατηγική της ευρωπαϊκής ένωσης και αποτελεσματικά εφόσον η στόχευση τους είναι να μειώσουν την τιμή της εργατικής δύναμης, να αυξήσουν την εκμετάλλευση μας.

Η ανάπτυξη την οποία τάζουν δεν θα αντιμετωπίσει την φτώχεια, την ανεργία, δεν θα λύσει τα προβλήματα μας. Η ανάπτυξη αυτή θα γίνει με κριτήριο την κερδοφορία των λίγων, θα είναι ανάπτυξη στηριγμένη στα νεκροταφεία των δικαιωμάτων μας και ο προθάλαμος της επόμενης ακόμα χειρότερης καπιταλιστικής κρίσης. Για αυτό δεν αναζητάμε καλύτερο διαχειριστή δεν έχουμε ορίζοντα στην πάλη μας κάποια μεγαλύτερη επιμήκυνση, ένα καλύτερο μνημόνιο, ένα καλύτερο κούρεμα μια καλύτερη δανειακή σύμβαση.

Αγωνιζόμαστε για να έχουμε όλοι μόνιμη δουλειά, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις δωρεάν μόρφωση και υγειά για όλους μας ανεξάρτητα από το πορτοφόλι μας, διακοπές ξεκούραση και ασφαλές μέλλον. Και αυτά μπορούμε να τα ικανοποιήσουμε μόνο μέσα από μια ανάπτυξη απαλλαγμένη από το καπιταλιστικό κέρδος με αποκλειστικό κριτήριο την αξιοποίηση του παραγόμενου πλούτου για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών.

Διαχωρίζουμε τις ευθύνες μας από τις πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, τις ηγεσίες άλλων μεγάλων συνδικαλιστικών οργανώσεων που ακόμα και τώρα αποπροσανατολίζουν, κρύβουν την αλήθεια ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα γενικευμένη καπιταλιστική κρίση. Μιλάνε για κρίση χρέους, για αθέτηση προεκλογικών υποσχέσεων, για αναποτελεσματικά μέτρα και ανίκανους διαχειριστές, για την ανάγκη πιο δίκαιης κατανομής των βαρών, για την ανάγκη αναπτυξιακών μέτρων, για τυφλούς που ζουν σε γυάλινους πύργους .

Ακόμα και όταν υποχρεώνονται να εξαγγείλουν κινητοποιήσεις κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να τις εκφυλίσουν να τις υπονομεύσουν να είναι χωρίς συνέχεια τουφεκιές στον αέρα.
Εμείς αγωνιζόμαστε για συνδικάτα γερά, μαζικά, με πόδια στους τόπους δουλειάς που θα έχουν εμπιστοσύνη οι εργαζόμενοι σε αυτά και δεν θα είναι άλλοθι και εφαλτήριο βολέματος μιας κάστας εργατοπατέρων.

Συνδικάτα που θα συσπειρώνουν όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από χρώμα, θρήσκευμα, φυλή, εργασιακή σχέση, αποφασιστικά ταγμένα κατά της ανάπτυξης που υπηρετεί την καπιταλιστική κερδοφορία κατά της αξιοποίησης του παραγόμενου πλούτου για τον πλουτισμό μιας χούφτας παρασίτων.

Με αυτό το πλαίσιο συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας καλούμε να κλιμακώσουμε τους αγώνες μας να προετοιμάσουμε την επόμενη πανελλαδική απεργιακή μας απάντηση σε μια πορεία κλιμάκωσης τόσο των μορφών πάλης μας όσο και του πλαισίου της δράσης μας.
Οκτώβρης 2012

Οι Ομοσπονδίες:
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ & ΧΑΡΤΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ & ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓ/ΤΩΝ &ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΙΚΑ-ΕΤΜ)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΦΙΑΛΟΜΕΝΩΝ ΠΟΤΩΝ

Τα εργατικά κέντρα :

Β.ΣΥΓ. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ,        ΑΡΤΑΣ,           ΖΑΚΥΝΘΟΥ

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ,             ΛΑΡΙΣΑΣ ,                  ΛΑΥΡΙΟΥ

ΛΕΥΚΑΔΑΣ,       ΝΑΟΥΣΑΣ ,                  ΠΑΛΛΕΣΒΙΑΚΟ


ΣΑΜΟΣ ,           ΦΩΚΙΔΑ,                 ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΙΘΑΚΗΣ