Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009

Σήμερα Παρασκευή και.........

Με τις αγορές της Ασίας να υποχωρούν σήμερα, τα παράγωγα των ευρωπαϊκών δεικτών καταγράφουν μικρές απώλειες.

Έτσι αναμένεται πτωτικό άνοιγμα στις ευρωπαϊκές αγορές το οποίο θα μπορούσε να επηρεάσει και την εγχώρια αγορά.

Στις τελευταίες δύο συνεδριάσεις οι επενδυτές στο ΧΑ δείχνουν να προεξοφλούν τα καλά αποτελέσματα που αναμένονται για τις τράπεζες στο δεύτερο τρίμηνο.

Οι αναλυτές εκτιμούν πως από την επόμενη εβδομάδα το ενδιαφέρον θα αυξηθεί περαιτέρω καθώς πλησιάζουμε προς τις ανακοινώσεις.

Ένα πτωτικό άνοιγμα δεν μπορεί να αποκλειστεί καθώς είναι θεμιτές κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών, αλλά δεν αποκλείεται να εκληφθεί ως ευκαιρία για τοποθετήσεις.

Αναλυτές εκτιμούν πως ο γενικός δείκτης σύντομα θα προσπαθήσει να διασπάσει τα προηγούμενα υψηλά όπου έχει καταγραφεί διπλή κορυφή.

Proton
Σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν χαμηλότερα ακολουθώντας τις απώλειες των αγορών στην Ασία, ενώ οι επενδυτές θα εστιάσουν το βλέμμα τους στα στοιχεία για τις μεταπωλήσεις κατοικιών στις ΗΠΑ και στα στοιχεία για τη μεταποίηση στην Ευρωζώνη.

Marfin
Καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος της περιόδου δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων το ενδιαφέρον των επενδυτών θα στραφεί σε αυτά, ενώ η επόμενη εβδομάδα είναι η εβδομάδα των τραπεζών και ο εν λόγω δείκτης αλλά και οι μεγάλοι εκπρόσωποί του θα βρεθούν στο επίκεντρο στις επόμενες συνεδριάσεις.

Beta
Η ψυχολογία είναι βελτιωμένη παρά τις πωλήσεις που εκδηλώθηκαν στην Ασία σήμερα.