Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Δεν Υπάρχει Σάλιο!

Τα έσοδα από την - Φορομπηχτική "Περαίωση" - δεν υπερβαίνουν τα 50 εκατ. ευρώ...!

Είσπραξη που θεωρείται πολύ χαµηλή αν αναλογιστεί κανείς ότι µε την αποδοχή των εκκαθαριστικών σηµειωµάτων καταβάλλεται το 20% ή το σύνολο των φόρων της περαίωσης.

Είναι αρκετά πιθανό το υπουργείο Οικονοµικών να µην καταφέρει να εισπράξει φέτος τα 700 εκατ. ευρώ που έχει υπολογίσει!

Τα λάθη, που συνεπάγονται ταλαιπωρία για χιλιάδες ελεύθερους επαγγελµατίες και επιχειρηµατίες, µαζί µε την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, λειτουργούν αποτρεπτικά για τους υπόχρεους που έχουν λάβει τα εκκαθαριστικά της περαίωσης.

Οι δε εφοριακοί, δεν µπορούν ακόµη να διορθώσουν τα λάθη της περαίωσης, αφού το απαραίτητο λογισµικό δεν έφθασε ούτε χθες στις ∆ΟΥ..!

οι εφορίες θα έπρεπε να είχαν από χθες στη διάθεσή τους το λογισµικό για την ηλεκτρονική διόρθωση των εκκαθαριστικών και την άµεση έκδοση νέων σηµειωµάτων, κάτι που δεν έγινε!

Σύμφωνα με τις οδηγίες που έδωσε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στους εφόρους σε όποιες περιπτώσεις διαπιστώνονται προφανή λάθη στα εκκαθαριστικά τότε τα μηχανογραφικά σημειώματα θα καταστρέφονται επιτόπου και οι υπάλληλοι της κάθε ΔΟΥ θα εκδίδουν νέο σημείωμα με τα πραγματικά στοιχεία της οφειλής, χειρόγραφα!!!

η έκδοσή τους στηρίχθηκε στα ηλεκτρονικά αρχεία του ΚΕΠΥΟ τα οποία- όπως αποδείχθηκε- σε πολλές περιπτώσεις δεν έχουν ενημερωθεί για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να στέλνουν σημειώματα ακόμη και σε επαγγελματίες που έχουν κλείσει τα βιβλία τους ή τους κληρονόμους τους...!

-Δείξανε μερικούς φοροδιαφεύγοντες γιατρούς στο κολονάκι ..!
για να πέσουν τώρα στη πολύπαθη από την κρίση μικρομεσαία Τάξη!

να δώ το 2011 από τους ΣοσιαΛηστές ΓΑΠ & ΠΑΠ,τι άλλο ΣοσιαΛηστρικό μέτρο θα δούμε!
τι άλλο ΣοσιαΛηστρικό μέτρο θα δούμε!!!