Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

και Σήμερα....ΟΛΟΙ στο Δρόμο!

Σήμερα απεργούμε όλοι με το ΠΑΜΕ
Βάζουμε βάσεις για πιο ισχυρούς ταξικούς αγώνες

Σήμερα απεργούμε και διαδηλώνουμε με ευθύνη, αποφασιστικότητα, αισιοδοξία, με τη σιγουριά που προκύπτει από το δίκιο των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.

Ολη η Ελλάδα σήμερα πρέπει να βουλιάξει από απεργούς, να ερημώσουν οι τόποι δουλειάς. Τους τελευταίους μήνες η εργατική τάξη της χώρας, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες μετρούν σημαντικά βήματα στην ενίσχυση των λαϊκών αγώνων, στην ιδεολογικοπολιτική αναμέτρηση με τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς κήρυκες του συμβιβασμού και της υποταγής.

Σήμερα διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ ενάντια στην αντεργατική πολιτική που θέλει τους εργαζόμενους ακόμα πιο φθηνούς για λογαριασμό της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρήσεων. Κόντρα στο «μαύρο μπλοκ» της εργοδοσίας, της κυβέρνησης, της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ., κόντρα στις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι οποίες μένουν στην καταγγελία των μέτρων και συνειδητά δε στρέφονται ενάντια στη ρίζα που τα προκαλεί, υπονομεύουν την ενίσχυση και κλιμάκωση των λαϊκών αγώνων, δουλεύουν για εργατικό κίνημα καθηλωμένο, αδύναμο, διασπασμένο σε συντεχνιακές λογικές.
Οι εργαζόμενοι «μετρούν» δύσκολες μάχες, μα οι δυσκολότερες και κρισιμότερες είναι μπροστά μας.

Γι' αυτό και η σημερινή απεργία αποτελεί έναν ακόμα σημαντικό κρίκο στην αλυσίδα των κινητοποιήσεων των τελευταίων μηνών.
Αποτελεί κι αυτή με τη σειρά της δείκτη για την αντοχή, τη σταθερότητα, το βάθεμα και την ολόπλευρη ισχυροποίηση των εργατικών αγώνων, οι οποίοι πρέπει να βάζουν όλο και πιο αποφασιστικά στο στόχαστρό τους την πολιτική που παίρνει τα πάντα από τους ανθρώπους του μόχθου για να τα δώσει στους κηφήνες μεγαλοεπιχειρηματίες. Σ' αυτή την κατεύθυνση αποκτά ειδική σημασία το κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης με την εργατική τάξη που απευθύνουν στα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα η ΠΑΣΕΒΕ, η ΠΑΣΥ, το ΜΑΣ, η ΟΓΕ καλώντας σε μαζική συμμετοχή στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ.

Σήμερα είναι ώρα ευθύνης για τους εργαζόμενους, οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ να είναι τόπος συνάντησης όλων των απεργών. Mα και από αύριο, οι εργαζόμενοι που κάνουν ένα αγωνιστικό βήμα να συσπειρωθούν με τις ταξικές δυνάμεις. Να συμμετέχουν στις γενικές συνελεύσεις του σωματείου, να ανοίξουν συζητήσεις με τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, να γίνουν οι οργανωτές της αντεπίθεσης στο χώρο δουλειάς τους, να πρωτοστατήσουν στην ενδυνάμωση των ταξικών συνδικάτων, να δουν και να δείξουν την προοπτική του άλλου δρόμου ανάπτυξης.

Με ψηλά το κεφάλι, με πίστη στο δίκιο και στη δύναμή μας, με επίγνωση των σύγχρονων αναγκών μας που μπορούν να ικανοποιηθούν σήμερα, απεργούμε και διαδηλώνουμε με το ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα!