Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Η ΟΜΙΛΙΑ του Γ.Γ του ΚΚΕ χθές στο ΣΕΦ για τα 96 Χρόνια του ΚΚΕ & τις Εκλογές


Όλη η ομιλία του Γραμματέα μας Δημήτρη Κουτσούμπα στην εκδήλωση στο ΣΕΦ για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ και τις εκλογές
«ΚΚΕ δυνατό για το λαό». Αυτό το σύνθημα αντήχησε από άκρη σε άκρη στο ΣΕΦ στην πολιτική - πολιτιστική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΚΟ Αττικής του ΚΚΕ για τα 96 χρόνια του Κόμματος, στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Χιλιάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών, εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες πλημμύρισαν το Στάδιο στέλνοντας μήνυμα για ισχυρό ΚΚΕ, για δυνατή λαϊκή αντιπολίτευση την επόμενη μέρα. Στο ΣΕΦ συναντήθηκαν η γενιά της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ με τη γενιά των νέων κομμουνιστών που παλεύουν για το σοσιαλισμό. Στις 6.30 μ.μ. μπήκαν στο Στάδιο οι Κνίτες και οι Κνίτισσες με τις κόκκινες σημαίες. Ο κόσμος χειροκροτεί και το ΣΕΦ αντηχεί από τα συνθήματα: «ΚΚΕ ισχυρό, η ελπίδα είναι εδώ», «ΚΚΕ δυνατό στη Βουλή και στο λαό», «Ψηφίζω, δυναμώνω το ΚΚΕ παντού δύναμη και ελπίδα είναι του λαού».



Η επιτυχία της συγκέντρωσης είχε φανεί από νωρίς το απόγευμα όταν αυτοκίνητα και πούλμαν γεμάτα κόσμο γέμισαν τους δρόμους γύρω από το Στάδιο ενώ από τα τρένα του Ηλεκτρικού κατέφθαναν ανθρώπινα ποτάμια.

Τα γιγαντοπανό που στόλιζαν το χώρο έστελναν το μήνυμα: «Ο Σοσιαλισμός είναι αναγκαίος και επίκαιρος», «Έξοδος από την κρίση με πρωταγωνιστή το λαό. Να πληρώσουν τα μονοπώλια», «Απέρριψε τους εκβιασμούς και τα ψέματα ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετά μάτωσε ο λαός για ΕΕ - πλουτοκρατία», «ΚΚΕ 100 χρόνια με το λαό για το Σοσιαλισμό - Σεμνή υπογραφή του λαού μας στις λεωφόρους του μέλλοντος. Γ. Ρίτσος».



Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν συνδικαλιστές από την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία και οι Φαρίντ Φερνάντες, Πρέσβης της Βενεζουέλας, Γου Σουτάο, Δεύτερος Γραμματέας της Πρεσβείας της ΛΔ Κίνας, Οσβάλντο Μαρτίνες, Πρέσβης της Κούβας, Αλεχάντρο Κάστρο Εσπίν, γιος του Ραούλ Κάστρο, Μαρουάν Τουμπάσι, Πρέσβης της Παλαιστίνης, Τραν Θι Χα Φουόνγκ, Πρέσβειρα της ΣΔ Βιετνάμ. Επίσης, οι δήμαρχοι Πετρούπολης, Χαϊδαρίου και Καισαριανής και άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών.

Στην ομιλία του στην εκδήλωση στο ΣΕΦ για τα 96 χρόνια του ΚΚΕ και τις εκλογές, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μεταξύ άλλων τόνισε:

«96 χρόνια! Δεν είναι και λίγα…


Διδασκόμαστε από την ηρωική Ιστορία μας, παραμένουμε ακλόνητοι στο σκοπό μας για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

Αξιοποιούμε δημιουργικά τα συμπεράσματα που έχουμε βγάλει μέσα από αυτόν τον τιτάνιο αγώνα του λαού μας, με μπροστάρη το ΚΚΕ!

Διδασκόμαστε από την ανιδιοτελή προσφορά και θυσία εκατοντάδων χιλιάδων παιδιών του λαού μας, που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης, παλεύοντας με συνείδηση στον ταξικό αγώνα.

Και σήμερα από δω, από αυτή τη μεγαλειώδη συγκέντρωση, απαντάμε δυνατά:

Με τις δικές μας σημαίες τραβάμε μπροστά! Για το δίκιο και τη λευτεριά του λαού από κάθε εκμεταλλευτή του μόχθου του…

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό με τη στρατηγική της ΕΕ, την κερδοφορία των μονοπωλίων, τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης.

Γι’ αυτό κι αυτή η κυβέρνηση θα είναι -μας αρέσει δεν μας αρέσει- από χέρι αντιλαϊκή, γιατί θα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της ΕΕ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί το χρέος, γιατί το αναγνωρίζει ως χρέος του λαού, της χώρας, μια κυβέρνηση που θα υπερασπίσει τα συμφέροντα μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.

Κι αυτό δεν το λέμε εμείς. Το ομολογούν οι ίδιοι.

Και όταν λέει, για παράδειγμα, η ΝΔ "τις μεταρρυθμίσεις έπρεπε να τις κάνουμε μόνοι μας χωρίς να μας τις ζητήσουν και θα κάνουμε και πάνω από τις δεσμεύσεις μας"…, και όταν ο ΣΥΡΙΖΑ λέει "διαπραγματευόμαστε εντός των πλαισίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ευρωπαϊκών θεσμών"!

Η ΝΔ ζητάει επιμήκυνση χρέους, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητάει μείωση του χρέους, χαλάρωση της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, πιο επεκτατική πολιτική, συμπόρευση με τη Γαλλία και την Ιταλία για μεγαλύτερη άσκηση πίεσης στη Γερμανία.

Και σε αυτά δεν θα είναι μακριά η μέρα που θα τα βρουν.

Γι’ αυτό και την ίδια στιγμή που κοκορομαχούν, κρύβουν και οι δύο από το λαό ότι η όποια ρύθμιση του χρέους και η όποια χαλάρωση της δημοσιονομικής πειθαρχίας, σε συμφωνία πάντα με τους εταίρους, ζητείται όχι για να ανακουφιστεί ο λαός, αλλά για ν’ αυξηθεί κυρίως η κρατική στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων.

Αυτό ακριβώς υπόσχεται ο Σαμαράς στους επενδυτές ανά τον κόσμο που δέχεται στο Μαξίμου, αυτά ακριβώς υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στις αγορές, δηλαδή στους εκπροσώπους των καπιταλιστών, όπως στο Σίτι του Λονδίνου και αλλού.

Η ΝΔ με την προϋπηρεσία της στην κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ με την προϋπηρεσία του στην υπονόμευση του κινήματος διεκδικούν το ρόλο του εκλεκτού της ΕΕ, των μονοπωλίων.

Ο άνεργος όμως δεν θα πάρει πίσω τη δουλειά που είχε, με το μισθό και τα δικαιώματα που είχε κι αυτό μπορεί να το "εγγυηθεί" και η κυβέρνηση της ΝΔ και η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ γιατί η όποια καπιταλιστική ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα κατεστραμμένα εργατικά δικαιώματα. Τα εργατικά δικαιώματα που άρχισαν να κατεδαφίζονται πριν από το μνημόνιο και ισοπεδώθηκαν μετά.

Και ρωτάμε:

Ποιον αντεργατικό νόμο, των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα καταργήσει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ;

Μήπως θα καταργήσει την εκ περιτροπής εργασία, τη μερική απασχόληση, το δουλεμπόριο των ενοικιαζόμενων εργαζομένων, τη μαθητεία, δηλαδή την απλήρωτη δουλειά για τους νέους; Μήπως θα επαναφέρει το 8ωρο;

Ποιον αντιασφαλιστικό νόμο θα καταργήσει, όταν η σύνταξη για τις νέες γενιές εργαζομένων θα είναι μια άγνωστη λέξη;

Θα επαναφέρει τα όρια συνταξιοδότησης στα προ κρίσης επίπεδα;

Θα δώσει πίσω τις μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις;

Θα φέρει μήπως πίσω τα κλεμμένα από τα ασφαλιστικά ταμεία;

Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος δεν πρόκειται να πάρει πίσω αυτά που του έκλεψαν, γιατί ούτε ο ένας ούτε ο άλλος, ούτε η ΝΔ ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, μιλούν για ανάκτηση των απωλειών και επιστροφή στα προ κρίσης επίπεδα.

Γιατί ακόμα κι αν δοθεί η 13η σύνταξη κι αυτή μόνο για τις συντάξεις ως 700 ευρώ, θα δοθεί στο βάθος της 4ετίας, λένε.

Η 14η πότε θα δοθεί;

Ο 13ος και ο 14ος μισθός πότε θα επανέλθουν; Του Αγίου "Ποτέ".

Σήμερα μάλιστα διαβάσαμε, σε συνέντευξη του κ. Τσίπρα, την απάντησή του σε ερώτηση για το πώς θα καταργήσει το μνημόνιο, όπου λέει ότι "το μνημόνιο θα το καταργήσει ο λαός". Από την κατάργηση των μνημονίων με ένα νόμο, έφτασαν στους "έντιμους συμβιβασμούς" και στην κοροϊδία, πετώντας το μπαλάκι στο λαό, λες και ο λαός είναι αυτός που θα διαπραγματευτεί με την τρόικα. Βέβαια, τα λένε για να κρύψουν τις κωλοτούμπες τους. Ο λαός όμως πρέπει να απορρίψει την κοροϊδία κι όσους τον θέλουν "ντεκόρ" στους συμβιβασμούς και τις υποχωρήσεις τους.

Καμιά κυβέρνηση δεν πρόκειται να δώσει πίσω στην εργατική τάξη ό,τι έχασε από το εισόδημά της, ό,τι έχασε από τις κατακτήσεις της.

Μάλιστα, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχουν το ίδιο σύνθημα: "Περασμένα - ξεχασμένα" ή στην καλύτερη περίπτωση, όπως το λένε πιο κομψά, "όταν το επιστρέψουν οι συνθήκες", δηλαδή ποτέ.

Γιατί ποτέ τα μονοπώλια δεν πρόκειται να δώσουν πίσω, με εξαίρεση ορισμένα ψίχουλα που θα πέφτουν από το τραπέζι τους, από αυτά πάλι που πήραν από τους εργαζόμενους, αυτά που τους έκλεψαν.

Η ανεργία, η φτώχεια και η ανασφάλεια θα είναι εδώ και το μόνο που μπορούν να υποσχεθούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μονιμοποίησή τους για τα εκατομμύρια των ανθρώπων που ζουν σ’ αυτές τις συνθήκες.

Τι άλλο μπορεί να πει κανείς για το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα που ψήφισαν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και είναι ουσιαστικά η εγγυημένη φτώχεια;

Τι άλλο να πει κανείς για τα κουπόνια σίτισης του ΣΥΡΙΖΑ στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, που από πρόγραμμα 100 ημερών έγινε κυβερνητικό πρόγραμμα 4ετίας;

Δεν υποτιμάμε καθόλου την ανάγκη ο άνεργος να 'χει δουλειά και ο πεινασμένος φαΐ. Αλλά όταν αυτό γίνεται προγραμματική δέσμευση και μάλιστα 4ετίας, τότε αυτό είναι ο απόλυτος συμβιβασμός με τη φτώχεια, ομολογία ότι δεν θα λύσεις ούτε τα επείγοντα ζητήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης, του λαού.

Κι αυτό συμβαίνει στις καλύτερες των καπιταλιστικών οικονομιών, όπως οι ΗΠΑ, που ο Τσίπρας θαυμάζει για το πρόγραμμα σίτισης με κουπόνια που εφαρμόζουν.

Και ο Σταθάκης ομολογεί: "Καμιά παροχή δεν προβλέπει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για οικογένειες με εισόδημα πάνω από 800 ευρώ…".

Φυσικά, αυτό έρχεται και δένει με την υπόσχεση του Τσίπρα σε βρετανικό κανάλι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει ό,τι χρειαστεί για να σώσει -λέει- "το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ". Γι’ αυτό και οι υποσχέσεις για κάποια ψίχουλα.

Μήπως όμως και τα ψίχουλα, που υπόσχονται ότι θα δώσουν και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ, θα λύσουν το πρόβλημα των λαϊκών νοικοκυριών; Μήπως και πάλι όλες αυτές οι οικογένειες δεν θα έχουν μπροστά τους το τραγικό δίλημμα "να πληρώσω για το πετρέλαιο ή για φάρμακα; Για λίγο κρέας ή για το εμβόλιο του παιδιού; Να μείνω άνεργος ή να δουλεύω δυο - τρεις μέρες το μήνα και να λέω δόξα τω θεώ;".

Αλήθεια, όμως, ρωτάμε: Μπορεί να υπάρχει ζωή έτσι, εν έτει 2015;

Η ΝΔ με τον κίνδυνο "να μη γυρίσουμε πίσω, να μην απειληθεί η πορεία της χώρας" και ο ΣΥΡΙΖΑ με το "όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες… γιατί παραλάβαμε κάτι παραπάνω από καμένη γη", όπως είπε ο Τσίπρας πρόσφατα, ζητούν την ανοχή του λαού, παραπέμποντας τις προσδοκίες του, έστω για ανάκτηση των απωλειών, στη Δευτέρα Παρουσία.

Αυτό το "παραλάβαμε καμένη γη" το άκουσε πολλές φορές ο λαός μας τα προηγούμενα χρόνια, όταν η ΝΔ έπαιρνε τη σκυτάλη από το ΠΑΣΟΚ και το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ.

Κάθε φορά οι προσδοκίες του για κάτι καλύτερο καίγονταν, κάθε φορά που έλεγε "να φύγουν αυτοί", γιατί οι επόμενοι με τη δικαιολογία της "καμένης γης" από μικρότερο κακό γίνονταν αμέσως το μεγαλύτερο.

Ζητούν την ανοχή του λαού, όταν διάφορα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ψιθυρίζουν ότι το ΚΚΕ θα αναγκαστεί μετά τις εκλογές να δώσει ανοχή σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως όλοι και όλες ξέρουμε ότι ανοχή ζητάει ο ένοχος. Αυτός που έχει λερωμένη τη φωλιά του.

Και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την ανοχή του λαού γιατί ξέρουν κάποιοι ή άλλοι υποψιάζονται τι περιμένει το λαό από την κυβέρνησή τους, ποια είναι η πραγματική ατζέντα της ηγεσίας τους, εάν αφαιρέσει κανείς τις επαναστατικές προεκλογικές κορόνες και τα μεγάλα λόγια-συνθήματα.

Ο λαός μας, πάντα μεγαλόψυχος, τα προηγούμενα χρόνια έδειξε πολλές φορές ανοχή απέναντι σε κυβερνήσεις και κόμματα.

Και κάθε φορά αυτή η ανοχή είχε άσχημα αποτελέσματα στη ζωή και τα δικαιώματά του.

Τώρα ο καθένας και η καθεμιά μπορεί να σκεφτεί, να αξιοποιήσει την πείρα του, μπορεί να κοιτάξει κατάματα τη ζωή τη δική του και των παιδιών του και να εκφράσει στην κάλπη το "δεν πάει άλλο", "όχι μια απ’ τα ίδια". Να φτάσει στην κάλπη με το πραγματικά διαφορετικό και ανατρεπτικό, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ.

Φίλες και φίλοι,

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

Την επόμενη μέρα ο λαός μας θα είναι ξανά αντιμέτωπος με δυσκολίες και προβλήματα, με μια αντιλαϊκή κυβέρνηση της μιας ή της άλλης εκδοχής.

Κι εμείς ρωτάμε:

Ποιος θα μπορέσει να ασκήσει πραγματική αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή, να τους αποκαλύψει, να τους πολεμήσει απ’ τη σκοπιά των λαϊκών δικαιωμάτων; Ποιος;

Το Ποτάμι, που παριστάνει τον σωτήρα κι αυτός, λέγοντας ότι θα τα βρει με τον οποιοδήποτε, από τη ΝΔ μέχρι τον ΣΥΡΙΖΑ για να σώσει δήθεν τη χώρα; Δεν θέλουμε άλλους νεοφώτιστους σωτήρες!

Ποιος θα κάνει πραγματική αντιπολίτευση; Μήπως οι φασίστες ναζιστές της Χρυσής Αυγής, υπόδικοι για δολοφονίες και άνανδρες επιθέσεις, που το μόνο που πρόσφεραν μέσα στη Βουλή ήταν οι άναρθρες κραυγές τους και ο ψευτοτσαμπουκάς;

Αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση μπορεί να κάνουν μόνο οι βουλευτές του ΚΚΕ. Γι’ αυτό χρειάζεται με την ψήφο μας να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια του αγώνα, της ελπίδας.

Το ΚΚΕ είναι εγγύηση για να μην ξεγελαστεί πάλι ο λαός.

Να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και τις αυταπάτες.

Να μην μεταθέτουμε για το απώτερο μέλλον τις προσδοκίες μας για κάτι καλύτερο.

Να μη συμβιβαζόμαστε με το τίποτα, να μην κάνουμε σκόντο στις απαιτήσεις μας, στα όνειρα των παιδιών μας.

Γιατί το ΚΚΕ, κι αυτό επιβεβαιώθηκε πολλές φορές, από τις προηγούμενες εκλογές τον Ιούνη του 2012 μέχρι σήμερα, κάθε μία ψήφο που θα πάρει θα την καταθέσει στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές, στα σχολεία και στις σχολές για να οργανωθεί η πάλη του λαού, να ενισχυθεί η Λαϊκή Συμμαχία.

Φίλες και φίλοι,

Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, γνωρίζοντας τον πόθο σας να απαλλαγείτε από τα μνημόνια, τις άδικες πολιτικές και τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Νιώθουμε την αγωνία σας για το αύριο, για τα παιδιά σας, για να ζήσετε καλύτερες μέρες.

Έχουμε εμπιστοσύνη στο λαό και τη δύναμή του. Ο λαός έχει τη δύναμη και την ευθύνη να μην είναι παθητικός ή εξαπατημένος θεατής των αντιλαϊκών επιθέσεων από τις κυβερνήσεις της ΕΕ και του κεφαλαίου. Μπορεί να βγάλει συμπεράσματα και να μην επιτρέψει την επανάληψη του αντιλαϊκού δικομματικού παρελθόντος.

Χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ παντού, γιατί αποτελεί τον πραγματικό, μοναδικό αντίπαλο στα μονοπώλια και την εξουσία τους, στην ΕΕ των μνημονίων διαρκείας, στις αντιλαϊκές κυβερνήσεις. Κυβέρνηση θα υπάρξει μετά τις εκλογές. Άλλωστε, υπάρχουν αρκετοί πρόθυμοι -κόμματα και σχήματα μιας χρήσης- να συνδράμουν σ' αυτό. Για το λαό, αυτό που μετράει είναι να υπάρχει δυνατό ΚΚΕ, για να είναι ο ίδιος ο λαός δυνατός.

Γνωρίσατε το ΚΚΕ ως σταθερή, αλύγιστη δύναμη σε κάθε αντεργατική - αντιλαϊκή επίθεση. Γνωρίζετε τι έκανε το ΚΚΕ, ποια ήταν η σταθερή δύναμη εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, μέσα κι έξω από τη Βουλή, τα τελευταία 3 χρόνια, από τις εκλογές του 2012.

Όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις την προσφορά και την επίδραση του αγώνα των κομμουνιστών. Γνωρίσατε, όμως, και ότι η εκλογική μείωση του ΚΚΕ στοίχισε στη δυναμική και μαζικότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος.

Ξέρετε ότι, παρ’ όλα αυτά, το ΚΚΕ δεν το έβαλε κάτω. Στήριξε μισθωτούς, αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, συνταξιούχους, μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές, για το δικαίωμα στην Υγεία, στην Ασφάλιση, στη σύνταξη, στην Παιδεία, για την προστασία του εισοδήματος, της κατοικίας, της επαγγελματικής στέγης των αυτοαπασχολούμενων και αγροτών από τα τοκογλυφικά δάνεια και τους αβάστακτους φόρους.

Το ΚΚΕ ποτέ δεν είπε ψέματα στο λαό.

Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα σε εσάς που δικαιολογημένα σκέφτεστε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο, ότι "πρέπει να φύγουν αυτοί". Στο πρόσωπο της σημερινής κυβέρνησης πρέπει να απορριφθεί η στρατηγική της ΕΕ και του κεφαλαίου και όχι να αναθέσουμε σε κάποια άλλη κυβέρνηση να εφαρμόσει την ίδια στρατηγική με κάποιες ανούσιες για το λαό παραλλαγές.

Ας σκεφτεί ο καθένας και η καθεμιά: Τα προηγούμενα χρόνια εναλλάχτηκαν κυβερνήσεις αυτοδύναμες και συνεργασίας, εκβιάζοντας τη λαϊκή ψήφο, πότε με το φόβο του "χειρότερου" πότε με την αυταπάτη του "μικρότερου" κακού.

Το ίδιο παραμύθι λένε και τώρα. Δήθεν να τα βρούμε σε 2-3 ζητήματα και να τους δώσουμε ανοχή. Όμως δεν είναι έτσι απλά τα πράγματα, όπως τα λένε. Γιατί τα 2-3 μικρά και λίγα, καθορίζονται από τα μεγάλα, τα στρατηγικά ζητήματα.

Ζητάνε δηλαδή, επί της ουσίας, να βάλει το ΚΚΕ πλάτη σε μια τέτοια κυβέρνηση, εφ’ όλης της ύλης.

Γιατί, κακά τα ψέματα. Μια κυβέρνηση εφ’ όλης της ύλης χειρίζεται τα ζητήματα. Οι εξελίξεις δεν σταματάνε στα δύο - τρία.

Παρόντα θα είναι όλα τα προβλήματα της οικονομίας, της Υγείας, της Παιδείας, της μετανάστευσης, της καταστολής, της δικαιοσύνης, της εξωτερικής πολιτικής και πάει λέγοντας.

Υπάρχουν κάποιοι που λένε ότι και ένα ζήτημα να λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, καλό είναι. Όμως, μια κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει να διαχειριστεί ένα ή δύο ζητήματα. Θα κινηθεί αναγκαστικά σε μια μεγάλη ατζέντα θεμάτων, που αφορούν την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τα Ελληνοτουρκικά, το Αιγαίο, το Κυπριακό, τις πολεμικές επεμβάσεις και συγκρούσεις στην περιοχή και ευρύτερα, τα πάντα δηλαδή. Έχει, αλήθεια, κανένας σας δει καμιά κυβέρνηση που να κρίνεται μόνο από ένα ή δύο ζητήματα;

Αυτό που πρέπει όλοι και όλες να ξεκαθαρίσουμε είναι ότι: Όσο μια κυβέρνηση διαχειρίζεται την τύχη του λαού και της χώρας, εγκλωβισμένη στα δεσμά της ΕΕ και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, που έχει φάει τα ψωμιά του και σαπίζει, η παγίδα του "μικρότερου κακού" θα οδηγεί συνεχώς και σε νέες και σε άλλες αντιλαϊκές κυβερνήσεις.

Ανάγκη για το λαό είναι να απαλλαγεί από όλες τις αντιλαϊκές κυβερνήσεις και την πολιτική τους, να πάρει ο ίδιος την εξουσία. Η σημερινή κατάσταση -ελληνική και διεθνής- δεν επιτρέπει άλλο χαμένο χρόνο.

Απευθυνόμαστε σε εσάς που νιώθετε ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχετε γνώση και μνήμη, που έχετε πάρει μέρος στους αγώνες και που σήμερα προσβλέπετε στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριά καρδιά και λίγες ελπίδες, χωρίς να του έχετε και μεγάλη εμπιστοσύνη.

Σήμερα, μπορείτε να δείτε πιο καθαρά ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τα διαπιστευτήρια που δίνει στο κεφάλαιο και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κόβει κάθε δεσμό με την Ιστορία του λαϊκού κινήματος. Δίνει πάτημα στις πιο αντιδραστικές δυνάμεις να συκοφαντήσουν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαού μας. Όλο και πιο γρήγορα παίρνει τη θέση της σοσιαλδημοκρατίας, σε χειρότερη μάλιστα εκδοχή, γιατί χειρότερη είναι και η κατάσταση του καπιταλισμού, αλλά και του εργατικού κινήματος.

Απευθυνόμαστε και σε εσάς που δεν συμφωνείτε σε όλα με το ΚΚΕ ή επιφυλάσσεστε ακόμη για κάποιες θέσεις του, κατανοείτε όμως ότι το ΚΚΕ αποτελεί το σταθερό στήριγμα του λαού. Ό,τι κέρδισε ο λαός, το κέρδισε μόνο με αγώνες και με το ΚΚΕ μπροστά. Όταν το κίνημα και το ΚΚΕ αδυνάτισαν, έχασε και ο λαός.

Σκεφτείτε, αύριο ποια δύναμη θα είναι δίπλα στο λαό, μπροστάρης στον αγώνα για το μισθό, τη δουλειά, τα δικαιώματά του.

Το ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης σε κάθε προβληματιζόμενο νέο, εργαζόμενο, συνταξιούχο, σε όποιον και όποια δεν συμβιβάζονται με τη μιζέρια και την ηττοπάθεια.
Τους καλεί να ψηφίσουν - να δυναμώσουν το ΚΚΕ παντού. Για να δυναμώσει ο ίδιος ο λαός, να δυναμώσουμε τη λαϊκή αντίσταση και πάλη, τη Λαϊκή Συμμαχία ενάντια στα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, ν' ανοίξουμε το δρόμο στην προοπτική της εργατικής - λαϊκής εξουσίας».





www.902.gr/eidisi/ekloges-genari-2015/58886/i-omilia-toy-dimitri-koytsoympa-stin-ekdilosi-sto-sef-gia-ta-96#/0