Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα!



ΕΛΛΑΔΑ - ΗΠΑ
Διπλωματικό επεισόδιο αγνώστων συνεπειών
Συνελήφθησαν σαν «λαθρομετανάστες» μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου «Enterprise»

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το πρωί σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ που απειλεί να τινάξει στον αέρα τις παραδοσιακά καλές σχέσεις των δύο χωρών, μετά τη σύλληψη την Παρασκευή το βράδυ, μελών του πληρώματος του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «Enterprise» κατά τη διάρκεια επιχείρησης «σκούπα» της αστυνομίας για «εκκαθάριση» περιοχών της πρωτεύουσας που συχνάζουν μετανάστες. Ηδη απο χθες το πρωί υπήρχε έντονη τηλεφωνικό διάβημα του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα προς τον πρωθυπουργό Λ. Παπαδήμο ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδης λέγεται πως έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού. Παράλληλα, το αμερικανικό αεροπλανοφόρο κινήθηκε στα ανοιχτά του Σαρωνικού πιθανόν ενεργοποιώντας κάποια απο τα συστήματά του ηλεκτρονικού πολέμου αφού παρατηρήθηκαν παρεμβολές και στις τηλεπικοινωνίες στην Αθήνα.

Το ιστορικό της υπόθεσης έχει ως εξής:
Ολα ξεκίνησαν με τις 12 προσαγωγές στη διάρκεια επιχείρησης «σκούπα» στο σταθμό του μετρό «Κεραμεικός» και στην ευρύτερη περιοχή της Ομόνοιας. Μάλιστα, τρεις από τις προσαγωγές εξελίχθηκαν σε συλλήψεις! Σε δηλώσεις που έκανε χτες τα ξημερώματα ο αρχηγός της Αστυνομίας Ν. Παπαγιαννόπουλος, αφού πρώτα ζήτησε συγγνώμη από τις ΗΠΑ για τη γκάφα των αστυνομικών οργάνων, δικαιολόγησε τις συλλήψεις των μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου λόγω του... «μελαμψού τους χρώματος».

Το πιο ακραίο όμως έγινε αργότερα γνωστό. Εναν εκ των συλληφθέντων Αμερικανών, οι ελληνικές αρχές τον απέλασαν αμέσως στο Πακιστάν με τελικό προορισμό την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν και την παράδοση του στις αμερικανικές δυνάμεις, με ειδική πτήση που αναχώρησε στις 06.32 χθες το πρωί από τα Σπάτα. Η πτήση ήταν προγραμματισμένη στο πλαίσιο του «εθελοντικού» επαναπατρισμού Πακιστανών μεταναστών που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες μέρες στην Αθήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο συγκεκριμένος συνελήφθη στα διάρκεια ενός τυπικού ελέγχου εισιτηρίων στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο. Διαπιστώθηκε ότι δεν έχει εισιτήριο -τα μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου είχαν «ελευθέρας» στα μέσα μεταφοράς- αλλά και δεν επέδειξε κανένα έγγραφο με τα στοιχεία της ταυτότητάς του, οπότε και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για εξακρίβωση.
Εκεί έγινε μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, που χειρίζεται Αμερικανός «τεχνικός σύμβουλος», ταυτοποίηση των βιομετρικών χαρακτηριστικών του, όπου διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για Πακιστανό που καταζητείται από τις αμερικανικές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.
Η όλη υπόθεση εξελίσσεται με άγνωστες προεκτάσεις και συνέπειες.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=1/4/2012&id=13972&pageNo=5&direction=1

Απρίλης..!


ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ...!