Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2012

Για την 28η οκτωβρίου...
Επιστολή των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ στους μαθητές για την 28η Οκτωβρίου.......

«Αγαπητέ μαθητή – μαθήτρια,
Κρατάς ένα γράμμα των εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ προς εσένα, για την αλήθεια της Ιστορίας, που δεν τη γράφουν τα σχολικά βιβλία, ούτε τη λένε στις σχολικές γιορτές. Για την αλήθεια του λαού μας, που όταν λέγεται μισή είναι χειρότερη κι απ’ τα ψέματα. Δε σου λέμε να πιστέψεις ό,τι διαβάσεις εδώ, χωρίς να το σκεφτείς και χωρίς να το ελέγξεις. Ρώτα, διάβασε βιβλία, σκέψου! Η αλήθεια είναι γραμμένη με αίμα απ’ το λαό και μπορείς να τη βρεις. Ψάξε την.

• Θα σου πούνε για το δικτάτορα Μεταξά, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα. Δε θα σου πούνε όμως πώς έγινε αυτός ο δικτάτορας πρωθυπουργός. Εκανε πραξικόπημα; Πώς επέβαλε τη δικτατορία του; Δε θα σου πούνε ότι ο Μεταξάς πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός απ’ το ΚΚΕ), δηλαδή απ’ το Κόμμα των Φιλελευθέρων του Θ. Σοφούλη κι απ’ το Λαϊκό Κόμμα του Παν. Τσαλδάρη. Θα σου κρύψουν ότι ο φασισμός είναι επιλογή του αστικού πολιτικού συστήματος, κάποιες φορές που το συμφέρει ή που δεν έχει άλλη επιλογή.

• Με παρόμοιο άλλωστε τρόπο ανέβηκε στην εξουσία κι ο “τρελός” ο Χίτλερ κι οι άλλοι φασίστες φίλοι τους σε άλλες χώρες (Ιταλία, Πορτογαλία, Βουλγαρία, Ουγγαρία κ.λπ.). Ο φασισμός γιγαντώθηκε στρατιωτικά χάρη στην ενίσχυση που απλόχερα του παρείχαν δεκάδες μεγάλοι μονοπωλιακοί όμιλοι των Ηνωμένων Πολιτειών, της Αγγλίας και της Γαλλίας («Ford», «General Motors», IBM).

• «Ο ηρωικός ελληνικός στρατός στην Αλβανία κατατρόπωσε τους Ιταλούς», λένε στις γιορτές. Σωστά. Δε λένε όμως: Αυτός ο ηρωικός στρατός, όταν επιτέθηκαν οι Γερμανοί, νικήθηκε “από την υπεροπλία του αντιπάλου”; ‘Η τον “πούλησαν” και τον παρέδωσαν χωρίς μάχη οι κυβερνήτες της χώρας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Παπάγος κι οι άλλοι “αρχιστράτηγοι” του ελληνικού στρατού;

• “Οι Ελληνες αντιστάθηκαν ηρωικά στους Γερμανούς κατακτητές”, λένε. Κι εδώ σου κρύβουν πάλι τη μισή αλήθεια. Αντιστάθηκαν οι Ελληνες ηρωικά. Πράγματι. Αντιστάθηκαν όμως “όλοι” οι Ελληνες; Ηταν “όλοι μαζί” τότε; ‘Η ένα μέρος του αστικού πολιτικού κόσμου την κοπάνησε στο Κάιρο, μαζί με το θησαυροφυλάκιο της χώρας, στην “αγκαλιά” της Αγγλίας και προετοιμαζόταν για την επόμενη μέρα για να τσακίσει το ΕΑΜικό κίνημα και το λαό (βλ. Δεκέμβρης ’44) κι ένα άλλο μέρος φόρεσε τη στολή των γερμανοτσολιάδων όπως τους έλεγαν κι υπηρετούσαν τα στρατεύματα κατοχής των Γερμανών;

• Δε θα σου πουν – και το κρύβουν – ότι ο λαός έμεινε μόνος του, με μοναδικό όπλο το ΕΑΜ, τον ΕΛΑΣ, την ΕΠΟΝ, τις οργανώσεις που τον υπεράσπισαν, που οργάνωσαν την αντίσταση, που πολέμησαν τον κατακτητή, που προστάτεψαν τη σοδειά του λαού, που απελευθέρωσαν τη μισή Ελλάδα πολύ πριν φύγουν οι Γερμανοί, που λειτούργησαν σχολεία, θέατρα και συσσίτια στις ελεύθερες περιοχές. Που οργάνωσαν ελεύθερες εκλογές.

• Κανένας δε θα σου πει μέσα στη “γιορτή” ότι οι “εθνικιστές” του καθεστώτος Μεταξά παρέδωσαν τους φυλακισμένους κι εξόριστους κομμουνιστές στους κατακτητές, αντί να τους επιτρέψουν να πάνε στο μέτωπο για να πολεμήσουν, όπως ζητούσαν οι ίδιοι. Κι όταν ήρθε η κατοχή των Γερμανών, αυτοί οι ίδιοι πάλι “υπερεθνικόφρονες” φόρεσαν τις κουκούλες του χαφιέ για να καταδίδουν τον αγωνιζόμενο λαό.

• Θα σου μιλήσουν για τις “θυσίες των Ελλήνων” και για “το ΟΧΙ που είπε ο λαός”. Αλλά θα ξεχάσουν να σου πούνε ότι το ΟΧΙ είναι υποχρέωση του λαού, όταν καταπιέζεται όπως σήμερα. Και θα συνεχίσουν να σε καλούν σήμερα να λες “ναι” στην πολιτική τους και να αποφεύγεις τους αγώνες και τις θυσίες.

• Δε θα σου πούνε ότι οι φωνές της “λογικής” και του “ρεαλισμού” της υποταγής υπήρχαν πάντα, και τότε. Και δε θα σου πούνε ότι ο λαός όσες φορές μεγαλούργησε, όπως τότε, το έκανε βάζοντας πάνω απ’ όλα τις λαϊκές ανάγκες και ελευθερίες, και αδιαφόρησε για τις φωνές των γονατισμένων “ρεαλιστών” που καλούσαν σε σωφροσύνη και υποταγή – όπως κάνουν και σήμερα.

• Αλλοι πάλι θα σου πούνε για “κατοχή” που δήθεν έχουμε και σήμερα. Κι ίσως σου πουν και για την ανάγκη να αντισταθούμε όπως τότε. Δε θα σου πούνε όμως ότι οι Ελληνες αντιστασιακοί ποτέ δε φιλοδόξησαν να αλλάξουν το καθεστώς των κατακτητών απ’ τα μέσα. Ενώ αυτοί που μιλάνε για “κατοχή” απ’ την τρόικα (δηλαδή την ΕΕ), απ’ την άλλη μεριά υπερασπίζονται τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ περισσότερο ακόμα κι απ’ τους αστούς.

• Θα σου πούνε για “μια χούφτα Ελληνες…”. Σωστά. Κι ύστερα θα προσπαθούν μονίμως να σε πείσουν ότι δε γίνεται να τα βάζεις σήμερα με όσους πίνουν το αίμα του λαού, της οικογένειάς σου, με τους εκμεταλλευτές, γιατί είναι “παντοδύναμοι”.

Εσύ κράτα το μήνυμα: Η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί! Και οι καταχτητές ή οι εκμεταλλευτές τρέμουν τη λαϊκή οργή και τον οργανωμένο λαϊκό αγώνα
Κανένας δε θα σου πει ότι αυτοί που αγωνίζονταν για να ελευθερώσουν την Ελλάδα, θυσιάζοντας και τη ζωή τους, πάλευαν παράλληλα με την απελευθέρωση απ’ τον κατακτητή και για την κοινωνία των αναγκών και των ονείρων τους.

Αυτή που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στη δουλειά, στη μόρφωση, στον ελεύθερο χρόνο και θα απαγορεύει την ανεργία, την πείνα, τα ναρκωτικά. Αυτή που οργάνωνε κι ονειρευόταν και το ΕΑΜ: “Λαοκρατία”, έλεγε τότε το ΕΑΜ. Σήμερα το σύγχρονο περιεχόμενο της πάλης του ΕΑΜ είναι ο αγώνας για λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία.

Μια κοινωνία όπου αυτός ο λαός που παράγει τον πλούτο, υλικό και πνευματικό, θα τον δικαιούται και θα τον απολαμβάνει. Δε θα υπάρχουν παράσιτα, τραπεζίτες, βιομήχανοι, κεφαλαιοκράτες που να πίνουν το αίμα και τον ιδρώτα του λαού, που θα κλέβουν τον κόπο των γονιών σου.

Απομόνωσε το ναζιστικό – φασιστικό μόρφωμα της “Χρυσής Αυγής”. Είναι μέρος του σάπιου πολιτικού συστήματος που στερεί δικαιώματα και στοιβάζει ανέργους. Δουλεύουν για τα αφεντικά. Στηρίζει στην πράξη την πολιτική που ετοιμάζει για σένα το σύστημα, αφού φτιάχνει δουλεμπορικά γραφεία για 18 ευρώ τη μέρα (360 ευρώ το μήνα) χωρίς ασφάλιση! Τα ίδια που θέλει η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα! Βάλε στη γωνία τους εκπροσώπους της σε κάθε σχολείο! Είναι συμμορία, μπράβοι της νύχτας ενάντια στο λαό. Είναι απόγονοι των ναζιστών.

Αγαπητέ μαθητή – μαθήτρια,
Εμείς σου βάζουμε μερικά ερωτήματα που διευκολύνουν το ψάξιμο της αλήθειας.
Η Ιστορία όμως κι η αλήθεια της είναι και δική σου υπόθεση. Κι είναι δίπλα σου.

Η Ιστορία αυτή είναι ζωντανή ακόμα. Ισως να είναι ο παππούς ή η γιαγιά σου. Ισως να είναι η φωτογραφία του σκοτωμένου συγγενή που έχετε στο σαλόνι σας.

Και σίγουρα είναι αυτά τα γερόντια που κρατούν το λάβαρο των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, η ΠΕΑΕΑ. Αυτοί έγραψαν αυτές τις “λαμπρές σελίδες”. Βρες τους. Ρώτα τους.

Κάλεσέ τους στο σχολείο σου να σου μιλήσουν γι’ αυτά που έζησαν.
Γι’ αυτά που έκαναν και που είναι ανάγκη να τα μαθαίνουμε, γιατί χρειάζεται να τα ζωντανέψουμε με τη νέα αντεπίθεση και αντίσταση της εποχής μας.

Για να φέρουμε πιο κοντά τη νίκη του λαού μας στις νέες συνθήκες».


ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ..!ΒΟΛΟΣ
Εισαγγελική παρέμβαση για εκδήλωση του ΚΚΕ

Δεν είναι μεμονωμένο γεγονός, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος

Προκαταρκτική εξέταση για την εκδήλωση που οργάνωσε η ΝΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ στις αρχές Μάρτη του 2011, στο δημοτικό κινηματογράφο «Αχίλλειον», με θέμα «Σοσιαλισμός και γυναίκα» διενεργεί η Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, καλείται εκπρόσωπος της ΝΕ να καταθέσει, αύριο Τετάρτη, στην εισαγγελία τα σχετικά έγγραφα για τα λειτουργικά έξοδα της εν λόγω εκδήλωσης!
Δεν είναι η πρώτη φορά που στη Μαγνησία τίθενται στο στόχαστρο εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στη διάρκεια των εκδηλώσεων για το φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που έγιναν το καλοκαίρι του 2010, αλλά και του 2011, υπήρξε παρέμβαση αυτοαποκαλούμενων «αγανακτισμένων πολιτών», οι οποίοι ζητούσαν να μην παραχωρεί ο δήμος Βόλου δημοτικούς χώρους για εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Στην κατάπτυστη επιστολή, που υπογραφόταν από 7 «πολίτες», αναφερόταν, ανάμεσα στα άλλα ότι η παραχώρηση από το δήμο χώρων για εκδηλώσεις του ΚΚΕ, «στερεί από τους δημότες πολύτιμους χώρους που θα μπορούσαν σε αυτές τις δύσκολες εποχές να χρησιμοποιήσουν για την αναψυχή τους, ή άλλες υγιείς δραστηριότητες».

Στην επιστολή γινόταν μάλιστα ειδική αναφορά στο μνημείο που έχει στήσει το ΚΚΕ στην τοποθεσία «Καζανάκι», στην μνήμη των 148 εκτελεσμένων αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, απαιτώντας να ξηλωθεί και κατηγορώντας την πρώην Δημοτική Αρχή του πρώην δήμου Νέας Ιωνίας, επειδή παραχώρησε δημοτικό χώρο για το μνημείο!
Αποκαλυπτική για το τι εξυπηρετούν οι εν λόγω 7 «καταγγέλλοντες», είναι η κατάληξη της επιστολής τους, όπου ανέφεραν: «Η πόλη και οι πολίτες του Βόλου δε μπορούν να είναι όμηροι σάπιων αιρετών και ενός μικρού κόμματος - νταή. Το κόμμα αυτό να πληρώσει για όσα πήρε και να αποδώσει όσα παράνομα κρατά, αφού κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματά του».

Για τη νέα εισαγγελική παρέμβαση σε βάρος του ΚΚΕ, η ΝΕ Μαγνησίας του Κόμματος σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της: «Από τον Αύγουστο του 2010 τουλάχιστον, αρκετές εκδηλώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ έχουν μπει στο στόχαστρο ορισμένων, που προσπαθούν με διάφορες ενέργειες και παρεμβάσεις τους να παρεμβάλλουν εμπόδια στη δράση του ΚΚΕ.

Δε γνωρίζουμε σε ποιους αντιδραστικούς κύκλους και μηχανισμούς κινούνται οι κύριοι αυτοί. Η δράση τους όμως αποδεικνύει ότι βρίσκονται σε διατεταγμένη υπηρεσία και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη σχέδιο πίεσης και συντονισμένης επίθεσης ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ.

Με πρόσχημα την παραχώρηση δημοτικών χώρων επαναφέρουν το βασικό πυρήνα των επιχειρημάτων, στρεβλώσεων και συκοφαντιών, όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, μηχανισμών, "Χρυσής Αυγής", παλιότερα του Πάγκαλου και του ΛΑ.Ο.Σ.

Η παραγγελία της Εισαγγελίας, που επικαλείται τα λειτουργικά έξοδα της εκδήλωσης και ζητά μάλιστα και σχετικά έγγραφα, αντικειμενικά στρέφεται ενάντια στη θέληση ενός πολιτικού Κόμματος, του ΚΚΕ, να διοργανώνει πολιτικές, πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις.

Θεωρούμε ότι οι ενέργειες αυτών των "πολιτών" καθώς και η παρέμβαση της Εισαγγελίας δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια, δεν είναι κεραυνός εν αιθρία.

Αυτό που ενοχλεί τους "κυρίους" αυτούς είναι το ότι οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην αποκάλυψη των πολιτικών τους και την οργάνωση της λαϊκής πάλης. Μπαίνουν μπροστά για την ανάπτυξη ενός κινήματος, που δεν θα αντιστέκεται μόνο αλλά θα βάζει επί τάπητος το ζήτημα της ανατροπής της εξουσίας του κεφαλαίου και την προοπτική της οικοδόμησης της σοσιαλιστικής κοινωνίας.

Αυτό που φοβίζει όσους τους καθοδηγούν, είναι η απήχηση που μπορεί να έχει η πολιτική του ΚΚΕ στα εργατικά λαϊκά στρώματα που στενάζουν από τη βαρβαρότητα των πολιτικών κυβερνήσεων - ΕΕ.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι με τέτοιες ή άλλες ενέργειες θα μπορέσουν να στριμώξουν το ΚΚΕ, την ΚΝΕ, να περιορίσουν τη δράση των κομμουνιστών.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ, ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες στιγμές που περνάει ο λαός, δεν πρόκειται να υποστείλει ούτε για μια στιγμή τη σημαία του αγώνα.

Να πάρουν υπόψη τους όλοι αυτοί που εξυφαίνουν σχέδια επίθεσης στο Κόμμα αλλά και οι διεκπεραιωτές τους τη μακρόχρονη ιστορία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος στη χώρα μας, τη στάση των κομμουνιστών σε ιδιαίτερα δύσκολες εποχές».

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=23%2F10%2F2012&id=14259&pageNo=11&direction=1


Τριπλή δοκιμή πυρηνικών όπλων
ΡΩΣΙΑ.

Το περασμένο Σάββατο (20/10), σύμφωνα με δηλώσεις του Ντμίτρι Πεσκόφ, γραμματέα Τύπου του Βλ. Πούτιν, διεξήχθησαν στη Ρωσία άνευ προηγουμένου γυμνάσια των Στρατηγικών Πυρηνικών Δυνάμεων, υπό την καθοδήγηση του Ρώσου Προέδρου, από το νέο αυτόματο κεντρικό σταθμό διοίκησης.

Οπως τόνισε ο Πεσκόφ, οι επιτελικές ασκήσεις των στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων σε τέτοια κλίμακα πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στη νεότερη ιστορία της Ρωσίας.
Η στρατηγική τριάδα της Ρωσίας - τα βαλλιστικά στρατηγικά στρατεύματα, τα πυρηνικά υποβρύχια βαλλιστικών βλημάτων και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά - πραγματοποίησε εκτοξεύσεις στρατηγικών πυραύλων και πυραύλων τύπου «Cruise».

Η πρώτη δόκιμη πραγματοποιήθηκε από το κοσμοδρόμιο «Πλέσετσκ», που εκτοξεύτηκε ο βαλλιστικός διηπειρωτικός πύραυλος «Τόπολ» RS-12M (SS-25 Sickle). Σε μερικά λεπτά από την εκτόξευση του «Τόπολ», άλλη μία δοκιμή, αυτή τη φορά υποθαλάσσιας εκτόξευσης βαλλιστικού διηπειρωτικού πυραύλου R-29R, έγινε με επιτυχία από το πυρηνικό υποβρύχιο βαλλιστικών βλημάτων στη θάλασσα του Οχότσκ.

Το υποβρύχιο έπληξε εικονικό στόχο σε απόσταση 8.000 χλμ. Σε μια τρίτη δόκιμη δύο ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-160 και Tu-95MS προχώρησαν στην εκτόξευση τεσσάρων πυρηνικών βλημάτων «Cruise» κατά εικονικών στόχων σε απόσταση 2.500 χλμ.

Στο μεταξύ, κυκλοφόρησε πληροφορία πως το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας ενέκρινε το σχέδιο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου υγρού καυσίμου για τις ανάγκες των Στρατηγικών Δυνάμεων, ο οποίος θα τοποθετηθεί σε υπόγεια βάση εκτόξευσης και θα αντικαταστήσει τον ισχυρότερο στον κόσμο αντίστοιχο πύραυλο RS-20B Voevoda (κατά τη δυτική κατάταξη Satana).

Η παραγωγή ενός νέου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου υγρού καυσίμου βάρους 100 τόνων θα ξεκινήσει στα τέλη αυτής της χρονιάς.

Ρωσικά ΜΜΕ χαρακτηρίζουν την άνευ προηγουμένου τριπλή δοκιμή των ρωσικών βαλλιστικών στρατηγικών πυραύλων, καθώς και τις πληροφορίες για την κατασκευή νέων πυραύλων ως ένα είδος «προειδοποίησης» της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ στις παραμονές των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ.

http://www.rizospastis.gr/page.do?publDate=23%2F10%2F2012&id=14259&pageNo=22&direction=1