Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Προ των πυλών η άναρχη πτώχευση για το λαό


Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ για τις εκλογές, το περασμένο Σάββατο



Σε δήλωσή της το Σάββατο για τις εκλογές, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, σημείωσε:

«Η προεκλογική αγωνία των άλλων κομμάτων, το τι θα γίνει στις 18 Ιούνη και μετά, ένα στόχο έχει: Πώς θα υπηρετηθεί και μόνο η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Μετά τις 18 Ιούνη θα αποδειχθεί επίσης ότι είναι ξεπερασμένη και η συζήτηση ποιες τροποποιήσεις μπορούν να γίνουν στο μνημόνιο, ποιες τροποποιήσεις δέχεται η ΕΕ ή όχι, για τον εξής λόγο:

Η άναρχη πτώχευση είναι προ των πυλών για τον ελληνικό λαό τους επόμενους μήνες, ενδεχομένως και μέσα στο 2013.

Προειδοποιούμε, λοιπόν, τον ελληνικό λαό.

Σε αυτή την περίπτωση απέναντί του είτε είναι κεντροδεξιά ή κεντροαριστερή κυβέρνηση θα είναι αντίπαλός του. Δεν πρόκειται να στηρίξει το λαό καθόλου.

Αντίθετα, ο λαός και στην προεκλογική περίοδο και αμέσως μετά πρέπει να είναι απολύτως προετοιμασμένος και οργανωμένος, γιατί θα χρειαστεί να διεκδικήσει με τα ίδια του τα χέρια το δικό του το ψωμί.

Κανείς άλλος από τα πάνω δεν πρόκειται να του δώσει τίποτα.

Να γιατί χρειάζεται ένα ΚΚΕ ισχυρό, δυνατό.

Γιατί είναι το κόμμα εκείνο που, χωρίς να φοβάται τις θυσίες, χωρίς να φοβάται κανένα εμπόδιο μπροστά του, θα τα δώσει όλα για να αναπτυχθεί η εργατική λαϊκή δράση, να απελευθερωθεί πλήρως η λαϊκή πρωτοβουλία και να γίνει ο λαός πρωταγωνιστής των εξελίξεων.

Διαφορετικά ο λαός θα οδηγηθεί σε μια τραγωδία».

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ




Τους έκρυβε σε δεξαμενές καυσίμου




ΠΑΤΡΑ

-Σε ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στις δύο δεξαμενές καυσίμων του φορτηγού που οδηγούσε, έκρυβε 5 μετανάστες δουλέμπορος με σκοπό την «παράνομη έξοδό» τους από τη χώρα. Συνελήφθη προχθές το απόγευμα από λιμενικούς στο λιμάνι της Πάτρας.

Ενδεικτικό το περιστατικό της κατάστασης που επικρατεί (ελέω ΕΕ) στα λιμάνια - πύλες εξόδου της χώρας. Η πλειοψηφία των μεταναστών δε θέλει να παραμείνει στην Ελλάδα, αναζητά διακαώς (νομότυπα ή «παράνομα») μετάβαση αλλού στην ΕΕ.

Ωστόσο, το νομικό πλέγμα (με αιχμή τη Συνθήκη Σένγκεν και τον Κανονισμό «Δουβλίνο 2») δεν τους επιτρέπει ελεύθερα να ταξιδέψουν στη χώρα που επιθυμούν.

Αντίθετα, και να καταφέρουν να φύγουν από Ελλάδα (π.χ. για Ιταλία) μόλις συλληφθούν εκεί επαναπροωθούνται άμεσα στη χώρα «πρώτης εισόδου», τη χώρα όπου έχουν καταθέσει αίτημα ασύλου, δηλαδή πίσω στην Ελλάδα.

Αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται εδώ χιλιάδες μετανάστες. Ετσι παγιδευμένοι στρέφονται στα δουλεμπορικά κυκλώματα για να «εξασφαλίσουν» την έξοδο, πληρώνοντας υπέρογκα ποσά στους διακινητές.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/5/2012&id=14059&pageNo=25&direction=1

ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ





"ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ."

«Το ΚΚΕ δε θέλει κανένας άνθρωπος του μόχθου να ξεριζώνεται από τον τόπο του. Εμείς θέλουμε τους λαούς όρθιους, να ζουν, να ευημερούν στη χώρα τους και να παλεύουν για να απαλλαγούν από τους δυνάστες τους. Οσο θα υπάρχουν εστίες ιμπεριαλιστικών πολέμων και καπιταλιστική κυριαρχία, η οποία θα εξαθλιώνει λαούς, το πρόβλημα θα γιγαντώνεται.

Το ΚΚΕ απαιτεί την άμεση απεμπλοκή και την επιστροφή όλων των ελληνικών στρατευμάτων που βρίσκονται σε άλλες χώρες και συμμετέχουν στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις του ΝΑΤΟ.
Το "μεταναστευτικό" είναι πρόβλημα πολιτικό και έχει οξυνθεί με την εφαρμογή των ευρωενωσιακών συνθηκών και των νόμων που έχουν ψηφίσει οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Διαπλέκεται με την εξαθλίωση των εργαζομένων από την αντιλαϊκή πολιτική και την υποβάθμιση των λαϊκών συνοικιών. Με την πολιτική τους, που έχει στόχο την εκμετάλλευση των μεταναστών - προσφύγων σαν φθηνή εργατική πρώτη ύλη, έχει δημιουργηθεί μια εκρηκτική κατάσταση που τη ζούμε ήδη στην Πάτρα, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Αν ήταν μόνο θέμα αστυνόμευσης, με μια "σκούπα", θα είχε λυθεί εδώ και χρόνια. Ευθύνες έχει και η δημοτική αρχή της Πάτρας, που στηρίζει την ίδια πολιτική και κάνει τον "Πόντιο Πιλάτο".

Ο ΣΥΡΙΖΑ και σε αυτό το ζήτημα αποδεικνύει τη διγλωσσία του. Στήριξε τη συνθήκη "Δουβλίνο ΙΙ" στο Ευρωκοινοβούλιο. Τώρα ζητά την κατάργησή της, αλλά διεκδικεί μέτρα που ουσιαστικά αποτελούν την εφαρμογή της. Δε λέει κουβέντα για τον FRONTEX και τις ευθύνες της ΕΕ.
Αλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τη δημοτική αρχή της Πάτρας και δεν είναι άμοιρος ευθυνών.

Το ΚΚΕ προτείνει μέτρα άμεσης ανακούφισης και αλληλεγγύης στους ξεριζωμένους όπως:
-- Αμεση χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων σε πρόσφυγες και μετανάστες για να ταξιδέψουν στις χώρες που επιθυμούν. Αυτό επιβάλλει τη σύγκρουση με τις ευρωενωσιακές συνθήκες και κανονισμούς, όπως αυτές του "Δουβλίνο ΙΙ", που ψήφισαν ή στήριξαν όλα τα κόμματα του "ευρωμονόδρομου".

-- Οι μετανάστες - πρόσφυγες να ζουν σε κατάλληλους δημόσιους χώρους προσωρινής φιλοξενίας που θα διασφαλίζεται η επαρκής σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, όπου θα διεκπεραιώνονται τα αιτήματά τους. Σήμερα στα νοσοκομεία οι μετανάστες χωρίς χαρτιά ή όσοι δεν έχουν μπορέσει να ανανεώσουν τις άδειες παραμονής, δεν επιτρέπεται να νοσηλεύονται, παρά μόνο αν είναι ετοιμοθάνατοι και μόνο για τις στοιχειώδεις ιατρικές παροχές.

-- Για τους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στη χώρα μας, πλήρη και ίσα δικαιώματα με τους Ελληνες συναδέλφους τους.

Η εγκληματικότητα μεγαλώνει και εμπλέκονται σ' αυτήν οργανωμένα κυκλώματα ντόπιων και μεταναστών. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι κρατικές υπηρεσίες δεν κάνουν τίποτε για να χτυπήσουν τα οργανωμένα εγκληματικά κυκλώματα, που τους είναι γνωστά και που εμπλέκουν στη δράση τους εξαθλιωμένα τμήματα της κοινωνίας.

Την αστυνομία τη θέλουν για να καταστέλλει πρώτα απ' όλα το εργατικό και λαϊκό κίνημα και όχι για την πρόληψη και καταστολή του κοινού ποινικού εγκλήματος, ειδικά του οργανωμένου».

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=30/5/2012&id=14059&pageNo=11&direction=1