Κυριακή 14 Απριλίου 2013

Το Τραγούδι των "Καρμπονάρων"

Ευχαριστούμε Πολύ για όλα συντρόφισσα Αλέκα!




Η Αλέκα Παπαρήγα (bio)

-Γεννήθηκε στην Αθήνα στις 5 Οκτωβρίου του 1945. Γονείς της ήταν ο Νίκος και η Κική Δρόσου.

-Σπούδασε στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών ενώ μιλά Αγγλικά και Ρωσικά.

-Εργάστηκε επί 8 χρόνια ως υπάλληλος σε λογιστήρια επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα παρέδιδε ιδιαίτερα μαθήματα.

-Το 1961 συμμετείχε στο Κίνημα Ειρήνης και στη μαθητική οργάνωση της νεολαίας της Ε.Δ.Α.. Παίρνοντας ενεργό μέρος σε διάφορες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις, διετέλεσε συνδικαλιστικό στέλεχος στη παναθηναϊκή μαθητική οργάνωση που συγκροτήθηκε κατά τη διάρκεια των μαθητικών αγώνων.

-Yπήρξε μέλος του γραφείου της οργάνωσης της νεολαίας της Ε.Δ.Α. και γραμματέας και μέλος του γραφείου Σπουδάζουσας της Δημοκρατικής Νεολαίας Λαμπράκη.

-Το 1968, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, οργανώθηκε στο Κ.Κ.Ε. και δραστηριοποιήθηκε στο κίνημα των οικογενειών των πολιτικών κρατουμένων. Συνελήφθη από τη χούντα των συνταγματαρχών και κρατήθηκε επί 4 μήνες.

-Το 1974, έγινε μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πόλης της Κομματικής Οργάνωσης Αθηνών και στη συνέχεια δραστηριοποιήθηκε στο γυναικείο κίνημα.

-Υπήρξε μεταξύ των ιδρυτικών μελών της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας και συμμετείχε στη διοργάνωση εκδηλώσεων για το Διεθνές Έτος της Γυναίκας, ενώ μέχρι το 1981, συμμετείχε σε διεθνή συνέδρια της Παγκόσμιας Δημοκρατικής Ομοσπονδίας Γυναικών, του Ο.Η.Ε., σε διεθνείς θεωρητικές συναντήσεις κ.ά..

-Το 1978, στο 10ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε., εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και το 1986 μέλος του Πολιτικού Γραφείου.

-Στις 27.2.1991, στο 13ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε., εξελέγη γενική γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, θέση στην οποία επανεξελέγη ομόφωνα κατά το 15ο Συνέδριο του Κ.Κ.Ε. (26.5.1996).

-Είναι η πρώτη γυναίκα που αναλαμβάνει το αξίωμα της γενικής Γραμματέως στην Κεντρική Επιτροπή του Κ.Κ.Ε. και η πρώτη γυναίκα αρχηγός κόμματος στην Ελλάδα.

Συγγραφέας βιβλίου για τη χειραφέτηση και την απελευθέρωση της γυναίκας.


Ευχαριστούμε Πολύ για όλα συντρόφισσα Αλέκα!

και Καλή τύχη στα Νέα σου Καθήκοντα.

ο Κομμουνιστής... δεν παίρνει ποτέ σύνταξη από τον Αγώνα


Σιδεροκέφαλος σύντροφε Δημήτρη

"Άρξε Σοφός και βιώσε Σωφρόνος . Έν τω Σώζον Αρετήν ταύτην έχου"

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ - 902.gr