Τετάρτη, 18 Μαΐου 2011

Όλα στο σφυρί...Πάρε Κόσμε..!

Eπελέγησαν οι σύμβουλοι για το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ!

Η Διϋπουργική Επιτροπή Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων (ΔΕΑΑ) αποφάσισε την επιλογή συμβούλων, για την προώθηση του προγράμματος δράσης αναδιαρθρώσεων, αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας.


Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών οι αποφάσεις αφορούν στα εξής:

Οργανισμός Προγνώσεων Αγώνων Ποδοσφαίρου (ΟΠΑΠ): Για την επέκταση της διάρκειας της σύμβασης με το Δημόσιο, καθώς και για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΠΑΠ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Deutsche Bank AG London Branch και Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Κρατικά Λαχεία: Για την εισφορά σε εταιρεία που θα συσταθεί των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί των κρατικών λαχείων, καθώς και την αξιοποίηση της συμμετοχής του Δημοσίου στην εταιρία, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Credit Suisse και Eurobank EFG Equities.

Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης της συμμετοχής του Δημοσίου στον ΟΔΙΕ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ και Credit Agricole CIB.

Ελληνική Βιομηχανία Οχημάτων (ΕΛΒΟ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΛΒΟ, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Societe Generale - Γενική Finance AE.

Ελληνικοί Αυτοκινητόδρομοι ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης της συμμετοχής του Δημοσίου στην υπό σύσταση εταιρία, στην οποία θα μεταβιβαστούν τα δικαιώματά του που απορρέουν από τις συμβάσεις παραχώρησης με τις εταιρίες ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, ΝΕΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ και ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ ΑΕ, καθώς και τυχόν λοιπά δικαιώματα που θα προκύψουν από την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης από το Δημόσιο επί λοιπών αυτοκινητοδρόμων και μεταφορικών υποδομών της χώρας, συμπεριλαμβανομένων και των δικαιωμάτων επί της Εγνατίας Οδού, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Ernst & Young, Rothschild & Sons LTD και Barclays Bank PLC.

Κοίτασμα Φυσικού Αερίου «Νότια Καβάλα»: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου σε εταιρία στην οποία θα εισφερθούν τα δικαιώματά του επί του κοιτάσματος φυσικού αερίου «Νότια Καβάλα», επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι HSBC Bank PLC και EFG Eurobank Equities AE.

Φάσμα Συχνοτήτων: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του φάσματος συχνοτήτων, επιλέγονται οι τεχνικοί σύμβουλοι Analysys Mason Limited και Aegis Systems LTD.

Ακίνητα: Για την αξιοποίηση των δικαιωμάτων του Δημοσίου σε ακίνητα, αποφασίστηκε να συσταθούν μία ή περισσότερες εταιρίες, στις οποίες θα εισφερθούν τα δικαιώματα επί ακινήτων, να διερευνηθεί κάθε δυνατότητα και εναλλακτικοί τρόποι αξιοποίησης τους από τις εταιρείες αυτές, καθώς και από τις υφιστάμενες εταιρείες διαχείρισης ακινήτων του Δημοσίου.

Το έργο αυτό θα συμπεριλάβει την καταγραφή, αποτύπωση και καταμέτρηση των ακινήτων των Υπουργείων και εποπτευομένων φορέων τους, τον προσδιορισμό του ιδιοκτησιακού και νομικού τους καθεστώτος, καθώς και τις επιτρεπόμενες και επιθυμητές χρήσεις, όπως επίσης και προσδιορισμό του χρονικού ορίζοντα και των προϋποθέσεων (περιλαμβανομένων τυχόν θεσμικών παρεμβάσεων), προκειμένου να καταστούν ώριμα προς αξιοποίηση.

Για το σκοπό αυτό, επιλέγονται οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε., Alpha Bank ΑΕ, Eurobank EFG Equities Α.Ε., Επενδυτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ, Τράπεζα Πειραιώς ΑΕ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ΑΤΕ, Τράπεζα Αττικής ΑΕ και Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ. Συντονίστρια του έργου θα είναι η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ.

Περαιτέρω, υπενθυμίζεται ότι τα υφιστάμενα έργα αποκρατικοποιήσεων και αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας τα οποία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη είναι τα παρακάτω:

Ελληνικό ΑΕ: Για τη διερεύνηση της δυνατότητας αξιοποίησης των δικαιωμάτων του Δημοσίου επί του ακινήτου στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου Αθηνών στο Ελληνικό, έχουν επιλεγεί οι χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι Citigroup Global Markets Limited και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και ο τεχνικός σύμβουλος Βarcelona Strategical Urban Systems, AIE.

4 Αεροσκάφη AIRBUS: Σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαγωνισμός για την πώληση 4 αεροσκαφών Airbus A340 με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο τη Lazard.

Οργανισμός Σιδηροδρόμων Ελλάδος (ΟΣΕ): Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο της αναδιάρθρωσης του ομίλου εταιριών του ΟΣΕ καθώς και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ με χρηματοοικονομικό σύμβουλο για το Δημόσιο την PWC.

Δημόσια Επιχείρηση Αερίου (ΔΕΠΑ): Το Δημόσιο έχει προσλάβει τις τράπεζες UBS, Rothschild και Alpha Bank ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών της εταιρίας κυριότητάς του σε ιδιώτες επενδυτές.

Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ): Για τη διερεύνηση της δυνατότητας πώλησης μετοχών του Δημοσίου στην ΕΑΣ, ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος η KMPG.

Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων (ΤΠΔ): Το Δημόσιο έχει αναθέσει στη Lazard το ρόλο του χρηματοοικονομικού του συμβούλου για το διαχωρισμό των εμπορικών από τις λοιπές δραστηριότητες του ΤΔΠ και την αξιοποίησή τους.

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ): Το Δημόσιο έχει προσλάβει την BNP Paribas και την Εθνική Τράπεζα ως χρηματοοικονομικούς συμβούλους για την επέκταση της διάρκειας της υφιστάμενης σύμβασης διαχείρισης αεροδρομίου, καθώς και την πώληση ποσοστού των μετοχών που κατέχει.


-Αν το έκανε αυτό η Νέα Δημοκρατία το ΠΑΣΟΚ θα ξεσήκωνε και τις πέτρες...!

-Τώρα στη μούγκα όλη τους!

-Αίσχος!Γ.Παπακων/νου το Σύνταγμα Επιτρέπει Απολύσεις στο Δημόσιο....!

Ecofin & Olli Rehn & Maria Fekter..!

το Ecofin
o Olli Rehn στα νιάτα του!
σήμερα σιχαίνεσαι να το δείς!γουρουνάκι ίδιο έγινε :-))η Maria Fekter όπως ήταν πριν.κι αυτή σήμερα ΔΕΝ βλέπεται ρε σύ!
Sau, λέγεται στα γερμανικά :-))Απαραίτητη συνθήκη για την Ελλάδα η διακομματική συναίνεση!

o Rehn τόνισε πως η Ελλάδα πρέπει εντός του 2011 να προχωρήσει σε ιδιωτικοποιήσεις αξίας 15 δισ. ευρώ ενώ σημείωσε πως η διακομματική συναίνεση είναι απαραίτητη συνθήκη προκειμένου να ληφθούν τα επόμενα
βήματα όσον αφορά το ελληνικό πρόγραμμα, εκφράζοντας ωστόσο την πεποίθηση ότι η επόμενη δόση του δανείου θα εκταμιευθεί.


"Όταν ληφθούν αυτά τα μέτρα, το Eurogroup θα διερευνήσει τα επόμενα πιθανά βήματα".

"Αφού η συναίνεση επετεύχθη στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, γιατί όχι και στην Ελλάδα;" σημείωσε ο Rehn και πρόσθεσε. "Αυτό δεν είναι ένα θέμα πολιτικών παιχνιδιών αλλά εθνικού πεπρωμένου.
Είναι ζήτημα θεμελιώδους εθνικής υπευθυνότητας για όλες τις πολιτικές δυνάμεις".

Με απόλυτα καυστικά αν όχι ταπεινωτικά λόγια για την Ελλάδα μίλησε & η Υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Maria Fekter στις Βρυξέλλες.

-Έδωσε αυστηρή προειδοποίηση προς την Ελλάδα να εκπληρώσει τις προηγούμενες δεσμεύσεις της, εάν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

«Αν (η Ελλάδα) δεν κάνει σωστά το έργο της, δεν θα δοθούν χρήματα» είπε..!

«Δεν μπορείτε να δίνετε υποσχέσεις και μετά να μην προχωράτε με τις αποκρατικοποιήσεις» πρόσθεσε για να περάσει σε μία απίστευτη επίθεση εναντίον της χώρας υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει στην
κατάσταση που βρισκόταν τη δεκαετία του '70 για να καταλήξει: «Δεν λειτουργεί έτσι!

Αν εξαπατήσατε για να μπείτε στην ευρωζώνη, τώρα θα πρέπει να δουλέψετε»!


-Και πρίν ακόμα στεγνώσει το μελάνι τη; Ντιρεκτίβας του Ekofin....με απολύσεις 45.000 Υπαλλήλους στο Δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ απαντά ο Ραγκούσης ....!

Οι λίστες που θα βγούν, αφορούν όσους εργάζονται στις ΔΕΚΟ & στον Ευρύτερο Δημόσιο Τομέα δηλαδή σε ΝΠΙΔ,Α.Ε. Κρατικές Τράπεζες, με πρώτο και Καλύτερο το ΤΤ & θα γίνει με συγκεκριμένα κριτήρια!!!

Βγάζουν στο σφυρί την Εθνική μας Κυριαρχία!
Ξεπουλούν τον Εθνικό μας Πλούτο!
Οδηγούν Συνειδητά τον Ελληνικό Λαό στη Εξαχρείωση,
με το να Στέλνουν εκατατοντάδες χιλιάδες κόσμο στην Ανεργία!
Δανείζονται συνεχώς για να πληρώσουν παλιά Δάνεια!
Σπέρνουν τον Πανικό στον Ελληνικό Λαό,Αφήνοντας να κυκλοφορεί ότι είναι πολύ πιθανόν να πτωχεύσουμε & ότι θα επιστρέψουμε πίσω στη Δραχμή!

Θέλουν με την τακτική τους αυτή να κάμψουν το ηθικό του Ελληνικού Λαού & να τον κάνουν να γονατίσει στις Ορέξεις των Καπιταλιστών της Ε.Ε & τις Ληστρικές Επιταγές του Παγκόσμιου Ιμπεριαλιστικού Τοκογλυφικού τους Οργάνου που είναι το Δ.Ν.Τ.

-Εργάτη,Υπάλληλε,Επιστήμονα,Φοιτητή,Αγρότη,Συνταξιούχε,Άνεργε,

ΞΕΣΗΚΩΘΕΊΤΕ!

-Γυρίζουν το Μέλλον των Παιδιών μας στο Μεσαίωνα,θέλουν τα παιδιά μας Δούλους!

-Μπορούμε και πρέπει να τους Χαλάσουμε τα Σχέδια!

-Συσπειρωνόμαστε στα Σωματεία μας , στα Συνδικάτα μας, στη Γειτονιά μας φτιάχνουμε επιτροπές του ΠΑΜΕ,

η Εργατική Τάξη Παράγει Πλούτο. ΔΕΝ Ευθύνεται για την Κρίση για τα Ελλείμματα!

ο Εργαζόμενος τις Εισφορές του στο ΙΚΑ & το φόρο του, τον Πληρώνει μπροστά κάθε μήνα από τις κρατήσεις που του κάνουν τα αφεντικά!

Παρ΄ όλα αυτά ,τα αποθεματικά των Ταμείων είναι Άδεια!

τα φάγανε τα τρωκτικά & τα χάσανε στο τζόγο του χρηματιστηρίου!

700 δις € έχει η Αστική Τάξη σε Τράπεζες του Εξωτερικού,Αγγλία,Ελβετία,Κύπρο.

τα Ελλείμματα ΔΕΝ τα κάναμε εμείς.

τα κάνανε τα τρωκτικά που είναι οι Κρατικοδίαιτες Εταιρείες του Χρηματιστηρίου,που ροκανίζουν κάθε χρόνο τον κρατικό προϋπολογισμό, και οι Μίζες στις προμήθειες όπλων,
που ανέβασαν το πραγματικό κόστος κτίσης 4 & 5 φορές...!

Για το τεράστιο χρέος που σήμερα ξεπερνά το 1,2 τρίς €...!
Ευθύνονται οι Πολιτικές & οι Ντιρεκτίβες των Βρυξελλών & οι Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ & της Ν.Δ που ασυζητητί τις Υλοποιούσαν!

ΔΕΝ μας ρώτησαν για το μνημόνιο & ΔΕΝ συναινούμε!

-Όλοι στους Δρόμους!η Πέτρα του σκανδάλου?-Από τη στιγμή που συνελήφθη ο Dominique Strauss Kahn για απόπειρα βιασμού καμαριέρας σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης, όλοι ψάχνουν να βρουν την πέτρα του σκανδάλου.

Ήδη κάνει τον γύρο του διαδικτύου μια φωτογραφία, που υποτίθεται ότι απεικονίζει την 32χρονη.

Η φωτογραφία φέρεται να έχει ληφθεί από προφίλ στο Facebook, το οποίο ανήκε σε γυναίκα με το όνομα, Οφηλία Φαμοντιτίνα.

Το προφίλ πλέον έχει απενεργοποιηθεί, εντείνοντας το μυστήριο, ενώ ήδη έχουν δημιουργηθεί γκρουπ στη δημοφιλή ιστοσελίδα, που χρησιμοποιούν τη συγκεκριμένη φωτογραφία.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι πρόκειται για την καμαριέρα του ξενοδοχείου, όπου έμενε ο Ντομινίκ Στρος Καν και δεν θα πρέπει να ξεχνάμε τι είχε συμβεί και με την πλαστή φωτογραφία του Οσάμα Μπιν Λάντεν.

Πάντως, το βέβαιο είναι ότι η 32χρονη που κατήγγειλε την επίθεση, είναι Αφρικανή μετανάστρια με καταγωγή από τη Γουινέα ή τη Σενεγάλη. Ζει στο Μπρονξ και έχει μια κόρη 10 ετών.

Ο αδερφός της, μιλώντας στη Daily Mail, δήλωσε ότι του τηλεφώνησε μία ώρα μετά το περιστατικό κλαίγοντας και τον ενημέρωσε για το τι είχε συμβεί.

Ο 43χρονος, ο οποίος είναι υπεύθυνος εστιατορίου στο Χάρλεμ της Νέας Υόρκης, τόνισε ότι του είπε πως ο Στρος Καν την κλείδωσε στο δωμάτιο και προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε σεξουαλική πράξη.

“Με πήρε τηλέφωνο περίπου μια ώρα μετά το συμβάν. Κάποιος μου έκανε κάτι πολύ κακό, μου είπε. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ ασφαλές μέρος και θα παραμείνει εκεί" είπε μεταξύ άλλων ο άνδρας, του οποίου τα στοιχεία δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα από την Daily Mail.