Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Το Στρίβειν δια του Ανασχηματισμού..!


Το Στρίβειν δια του Ανασχηματισμού..!
διάλεξε ο ΓΑΠ με τον Ανασχηματισμό ελπίζοντας να ΜΗ πάρει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή η Νέα Κυβέρνηση..!

Εκλογές ζητά ο Σαμαράς.
Το Πλήρες κείμενο της Δήλωσις του....
"«Γατζωμένος στην εξουσία» ο πρωθυπουργός, η απάντηση Σαμαρά για το ναυάγιο.
Την ευθύνη στον πρωθυπουργό για το ναυάγιο στις μεταξύ τους συνομιλίες για σχηματισμό κυβέρνησης «εθνικής σωτηρίας» επιρρίπτει ο κ. Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας για στροφή του κ. Γιώργου Παπανδρέου στο θέμα του πρωθυπουργού κοινής αποδοχής και χαρακτηρίζοντάς τον «γατζωμένο στην εξουσία».
Η κυβερνητική πολιτική μετά τον ανασχηματισμό θα παραμείνει η ίδια, τη λύση πλέον μπορεί να δώσει μόνο ο λαός, πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ζητώντας για πρώτη φορά ανοιχτά εκλογές

Ιδού οι Προβοκάτορες..!


Μια φωτογραφίας χίλιες λέξεις....
Τι θέλουν αυτοί οι Άγνωστοι στη φώτο και γιατί τα ΜΑΤ τους Προστατεύουν..!
Πόσο Άγνωστοι είναι στον Διοικητή τους?
Άραγε αυτοί θα συλληφθούν ή θα προαχθούν!


Όλοι τους Βγήκαν πριν ξεκινήσει η προβοκάτσια, από μια κλούβα των ΜΑΤ..!

και σκορπίσανε μέσα στο πλήθος για να κάνουν τη δουλεία που ξέρουν.



Αιδώς Αργείοι..!


Ντροπή...!



Ξανά κουπί Μόνος..!

Ναυάγησε η Λύση Συγκυβέρνησης Τεχνοκρατών του Δικομματισμού
Αιτία οι όροι της Νέας Δημοκρατίας που ΔΕΝ μπορούσαν να γίνουν Δεκτοί από τον Πρωθυπουργό όπως ο ίδιος δήλωσε.

Έτσι αύριο ανακοινώνει τον Ανασχηματισμό της Νέας Κυβέρνησης με Νέα πρόσωπα.

Οι κακές γλώσσες λένε ότι, ο Κος Σαμαράς πρότεινε το Κ. Καραμανλής για κοινό πρόσωπο εμπιστοσύνης στη θέση του πρωθυπουργού..!

θυμάστε τη σκηνή που ο ΚΚ έλεγε λεφτά δεν υπάρχουν, κι ο ΓΑΠ έλεγε λεφτά υπάρχουν! και τότε ο ΚΚ γυρνάει και του λέει. Έ άμα υπάρχουν....κάτσε εσύ στη καρέκλα του πρωθυπουργού και μοίραζε στο λαό λεφτά! Τώρα πως να τον Δεχθεί πάλι πρωθυπουργό! Μας Δουλεύουνε κανονικά ΌΛΟΙ ΤΟΥΣ...!

Η Μεγάλη ντρίμπλα του Δικομματισμού


Η Μεγάλη ντρίμπλα του Δικομματισμού, για την Εκτόνωση της κρίσης και να βρεθούν λύσεις μέσα στο υπάρχον σύστημα άρχισε, με τη πρόταση από τον ΓΑΠ ,για κοινό πρωθυπουργό και Κυβέρνηση κοινή συναινέσει.

«Ναι» Σαμαρά σε κυβέρνηση συνεργασίας, αλλά χωρίς Παπανδρέου πρωθυπουργό..!
Διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση, είτε σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Γ.Παπανδρέου, στην 20λεπτη τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Σαμαράς δεν απέρριψε την πρόταση αυτή, ξεκαθάρισε, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Γ.Παπανδρέου πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι αυτός πρωθυπουργός, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές το απόγευμα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωνία των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Οι δηλώσεις από πλευράς ΝΔ θα γίνουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.




Νέο διάγγελμα από το Μέγαρο Μαξίμου θα κάνει ο πρωθυπουργός, ενώ πραγματοποίησε νέο κύκλο επαφών με τους αρχηγούς των κομμάτων.

Αρχικά, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα και τον Φώτη Κουβέλη.

Ο Φώτης Κουβέλης μιλώντας στη ΝΕΤ επιβεβαίωσε την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Παπανδρέου λίγο πριν τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε ότι ο πρωθυπουργός προτίθεται να προχωρήσει ξανά σε συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς.

«Ο διάλογος είναι πάντα χρήσιμος. Εγώ θα συναντηθώ μαζί του» είπε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς και πρόσθεσε ότι «μπορούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις να ενώσουν τη φωνή τους για να διεκδικήσουν ρυθμίσεις από την Ευρώπη».

Αργότερα, μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Κουβέλης ξεκαθάρισε πάντως ότι δεν θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία με την Αλέκα Παπαρήγα, ο πρωθυπουργός έθεσε ζήτημα συναίνεσης στους όρους που θέτει η ΕΕ προκειμένου να χορηγηθεί το νέο δάνειο προς τη χώρα.

Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ΚΚΕ αρνείται οποιαδήποτε συζήτηση και συναίνεση με τους όρους πτώχευσης του λαού και εξέφρασε για μια ακόμα φορά την κάθετη αντίθεση του ΚΚΕ με τη στρατηγική του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ και της ΕΕ.

Επίσης στους προβληματισμούς που έθεσε ο πρωθυπουργός για διενέργεια δημοψηφίσματος η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε ότι το ζήτημα δεν είναι να τεθούν αποπροσανατολιστικά εκβιαστικά και τρομοκρατικά διλήμματα, αλλά ο λαός να μιλήσει μέσω εκλογών.

Πάντως πηγές από τον Περισσό υπογραμμίζουν ότι δεν τέθηκε θέμα σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Κατά την τηλεφωνική επικοινωνία του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι θα προχωρήσει στην ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου, ενώ δεν τέθηκε θέμα σύγκλησης του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Ο κ. Τσίπρας απάντησε στον πρωθυπουργό ότι οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα αυτό είναι σταθερές, ότι δηλαδή το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο είναι καταστροφικά για τη χώρα και τόνισε στον πρωθυπουργό ότι μόνη διέξοδος -και προς όφελος της σταθερότητας της χώρας- είναι η άμεση προσφυγή σε εκλογές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη συνομιλία δεν τέθηκε θέμα ούτε νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών, ούτε κατ΄ιδίαν συναντήσεων στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Τσίπρας θα προβεί σε δήλωση αμέσως μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Αργότερα ο κ. Παπανδρέου επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργο Καρατζαφέρη. Λεπτομέρειες από την επικοινωνία δεν έγιναν γνωστές, ωστόσο, ο κ. Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι θα γίνει δεκτός την Πέμπτη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Καρατζαφέρης ζητά από τον πρωθυπουργό να λάβει γενναίες αποφάσεις προτού τον ξεπεράσουν τα γεγονότα, όπως αναφέρει.

Τέλος, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, συνομιλία που διήρκεσε περίπου 20'.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε πολύ δύσκολη την κατάσταση και εμφανίστηκε διατεθειμένος να προχωρήσει είτε σε οικουμενική κυβέρνηση είτε σε μία κυβέρνησης ευρύτερης συνεργασίας.

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν απέρριψε την πρόταση αυτή, ξεκαθάρισε, όμως, πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει με τον Γ.Παπανδρέου πρωθυπουργό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ.Παπανδρέου επεσήμανε πως δεν τον ενδιαφέρει να είναι αυτός πρωθυπουργός, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές το απόγευμα θα υπάρξει νέα τηλεφωνική επικοινωία των δύο πλευρών.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, πάντως, ξεκαθάρισε στον πρωθυπουργό ότι προϋπόθεση για να υπάρξει οικουμενική κυβέρνηση είναι να υπάρξει ουσιαστική επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου και του Μεσοπρόθεσμου.

Οι δηλώσεις από πλεύρας ΝΔ θα γίνουν μετά το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Η Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 είπε ότι οι εξελίξεις τρέχουν και το πολιτικό σύστημα αδρανεί, κατά συνέπεια μόνη λύση είναι οι εκλογές.

«Είμαστε στο και 5' με την ΕΕ να ζητά συναίνεση και εμείς να μην μπορούμε να βρούτμε λύση».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο, η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας δεν τοποθετήθηκε.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ



ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ-ΠΑΛΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Η λαϊκή αγανάκτηση τώρα πρέπει να μετατραπεί σε οργάνωση και συμμαχία ανατροπής της εξουσίας και της κυριαρχίας των μονοπωλίων.

Στην απεργία με το ΠΑΜΕ καλούν ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΜΑΣ - ΟΓΕ

Συγκεντρώσεις σε 68 πόλεις της χώρας.

Αθήνα: 10 π.μ., Ομόνοια

Πειραιάς: 11 π.μ., ηλεκτρικός σταθμός

Θεσσαλονίκη: 10.30 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Και Κλιμάκωση με 48ωρη απεργία τη μέρα που θα ξεκινήσει η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής.

Πρωτοβουλίες για άμεση κλιμάκωση της πάλης παίρνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, οργανώνοντας νέες κινητοποιήσεις το ερχόμενο Σάββατο, ώστε το κάλεσμα σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και οργάνωση της πάλης για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών να φτάσει παντού.

Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού του Σαββάτου έχει οριστεί στις 11 π.μ. στην Ομόνοια.

Στη Θεσσαλονίκη, το αγωνιστικό ραντεβού ορίστηκε στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Με χτεσινή της ανακοίνωση η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ «καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα και της σύγκρουσης με το κεφάλαιο και τα μονοπώλια.

Η Εκτελεστική Γραμματεία αποφάσισε νέα συλλαλητήρια, το Σάββατο 18 Ιούνη σε όλες τις πόλεις της χώρας.

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ στην πρόσφατη συνεδρίαση των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ απαίτησαν τη σαφή καταδίκη των νέων βάρβαρων μέτρων του "Μεσοπρόθεσμου προγράμματος", την κλιμάκωση της πάλης με στόχο την πλουτοκρατία, την ΕΕ και τα κόμματά της.

Πρότειναν κλιμάκωση της πάλης με 48ωρη απεργία κατά τη συζήτηση των μέτρων στην Ολομέλεια της Βουλής.

Και ο έτερος Καππαδόκης..!


Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Γιώργος Λιάνης

Την παραίτησή του από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπέβαλε με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ο βουλευτής Φλώρινας του κόμματος, Γιώργος Λιάνης.

«Δεν πιστεύω πια στην οικονομική πολιτική που ακολουθούμε. Αποτύχαμε και έκτοτε αναγκαζόμαστε να κρύβουμε την αλήθεια από το λαό συνεχώς», αναφέρει στην τετρασέλιδη επιστολή του ο κ. Λιάνης και πρόσθέτει: «Όλοι παραδέχονται πλέον, ότι η οικονομική μας πολιτική ήταν λανθασμένη. Μένει να παραδεχθούμε το λάθος μας. Μένει να ζητήσουμε την συγγνώμη που αρμόζει από τον ελληνικό λαό και τέλος, να προχωρήσουμε σε μια αλλαγή της οικονομικής μας πολιτικής, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό».

Σημειώνει ακόμη πως ψήφισε το Μνημόνιο-1, πιστεύοντας πως διαφορετικά η Ελλάδα θα χρεοκοπούσε και χιλιάδες Έλληνες δεν θα είχαν να πληρωθούν μισθούς και συντάξεις.

Αν τώρα, μονάχα το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα μπορεί να σώσει την Ελλάδα από την καταστροφή, αυτό θα πρέπει να είναι μια απόφαση με πανεθνική συστράτευση όλων των κομμάτων και όλων των Ελλήνων, επισημαίνει.

«Θα ήταν υπέροχο να μπορούσαμε πράγματι, τρεις-τέσσερις βουλευτές κάθε φορά να σώζουμε τη χώρα. Αλλά το υπέροχο απέχει ένα βήμα από το γελοίο. Δεν δέχομαι να μπω και πάλι στην ίδια καταναγκαστική διαδικασία (...). Οι ψηφοφορίες αυτές είναι πειθαναγκαστικές - και μόνον τέτοιες δεν έπρεπε να είναι. Δεν μπορώ να κουβαλάω πια το βάρος που μας φορτώνετε, και ενώ γινόμαστε Σίσυφοι, μας βαφτίζετε σωτήρες της χώρας. Αυτό είναι υποκρισία και φαρισαϊσμός», αναφέρει στην επιστολή του ο κ. Λιάνης.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται και στην κατάσταση του νομού του, καταγγέλλοντας πως η Φλώρινα έχει τη μεγαλύτερη ανεργία στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει στερηθεί το τρένο της, καθώς δεν χαρακτηρίστηκε ως άγονη η γραμμή Θεσσαλονίκης-Φλώρινας, δύο τμήματα των ΤΕΙ έκλεισαν, μειώνοντας τους σπουδαστές στο νομό κατά 2000, τα λιγνιτωρυχεία είναι κλειστά, ενώ και το φράγμα της Τριανταφυλλιάς, που θα κάλυπτε τις ανάγκες άρδευσης 10 χωριών στο Βίτσι και ύδρευσης της Φλώρινας, σταμάτησε ενώ είχαν εκτελεστεί τα 2/3 του έργου - σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στην Καστοριά.

«Μήπως μιλάμε για δύο κατηγορίες συνόρων;», αναρωτιέται ο κ. Λιάνης. «Επιτεύγματα 25ετίας, που έγιναν και με την δική σας συμβολή, άλλα συρρικνώνονται και άλλα βγαίνουν στο σφυρί»» παρατηρεί απευθυνόμενος στον Πρωθυπουργό.

«Κύριε Πρόεδρε, ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε τον ελληνικό λαό. Έναν λαό υπερήφανο, αγωνιστή, εργατικό και φιλότιμο. Γι΄ αυτό και οι Έλληνες μας ταπεινώνουν. Ταπεινώσαμε, πονέσαμε και αδικήσαμε την Φλώρινα και τους Φλωρινιώτες. Νοιώθω την ανάγκη να ζητήσω συγγνώμη από τους Έλληνες και τους συμπατριώτες μου. Τους στερήσαμε την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», υπογραμμίζει στην επιστολή του ο βουλευτής.

Τέλος, διευκρινίζει πως δεν σκοπεύει να θέσει υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν σκοπεύει να παραιτηθεί. «Δεν ταιριάζει, ούτε στα προσωπικά μου πιστεύω, ούτε στο φρόνημα των ακριτών κατοίκων της Φλώρινας, να ορίσω εγώ το νέο βουλευτή της Φλώρινας. Αυτό θα γίνει στις προσεχείς εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές, από το λαό της Φλώρινας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ αριθμεί πλέον 155, από 156, βουλευτές.

Συνάντηση Γ. Παπανδρέου - Κ. Παπούλια

Εν τω μεταξύ, συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια θα έχει την Τετάρτη στη 1 μετά το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.





Δεν ψηφίζει το Μεσοπρόθεσμο ο Αλ. Αθανασιάδης

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στο ΠΑΣΟΚ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος είναι και το γεγονός ότι νωρίτερα ο βουλευτής Κοζάνης του κόμματος, Αλέξανδρος Αθανασιάδης γνωστοποίησε σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό την πρόθεση του να μην ψηφίσει το Μεσοπρόθεσμο.

«Δεν θα ψηφίσω το Μακροπρόθεσμο Πρόγραμμα και είμαι έτοιμος να αναλάβω τις ευθύνες μου», δήλωσε ο κ. Αθανασιάδης στον Bήμα FM