Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Το ΚΚΕ για μετανάστες - πρόσφυγες



-Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ/ΝΔ, με τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων και περιφερειαρχών του κεφαλαίου, σχεδιάζει να δημιουργήσει 30 στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών σε 10 περιφέρειες της χώρας.

Η δημιουργία τέτοιων στρατοπέδων δρομολογείται χρόνια τώρα από τα κόμματα του κεφαλαίου που κυβερνούν τη χώρα. Λειτουργούν ήδη σε μια σειρά κράτη της ΕΕ και άλλες χώρες που χρηματοδοτήθηκαν σχετικά απ' τις Βρυξέλλες.

Τα δημιουργούν οι ίδιοι που ευθύνονται για τη μαζική μετανάστευση και προσφυγιά, που ματοκύλισαν λαούς, τους οδήγησαν στη λιμοκτονία και τον ξεριζωμό.
Οι ίδιοι που εξαθλιώνουν και ξαναστέλνουν στην ξενιτιά τμήματα του ελληνικού λαού. Που θέλουν τους μετανάστες πάμφθηνο, δίχως δικαιώματα εργατικό δυναμικό για να αυξάνουν τα παρασιτικά κέρδη του κεφαλαίου.

Ειδικά στην Ελλάδα συγκυβέρνηση και συνοδοιπόροι της σκοπεύουν να φυλακίσουν μαζικά ανθρώπους (ακόμη και πρόσφυγες που ζήτησαν άσυλο), υπό απαράδεκτες συνθήκες διαβίωσης, ενώ οι περισσότεροι θέλουν να πάνε αλλού στην ΕΕ μα εγκλωβίζονται εδώ ελέω Σένγκεν και «Δουβλίνο ΙΙ». Ακολούθως να τους απελάσουν.

Πράγματι, χρειάζονται χώροι για την υποδοχή και φιλοξενία μεταναστών - προσφύγων. Χώροι που θα είναι ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς. Ανοιχτοί και δημόσιοι και που μέσα σε αυτούς θα παρέχεται ιατροφαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν σίτιση και στέγαση, διερμηνεία και νομική αρωγή. Για τους ανήλικους μετανάστες, μητέρες και παιδιά που είναι θύματα κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων, να υπάρχει ειδική μέριμνα από κρατικούς φορείς. Παροχής ασύλου ή προσωρινού ανθρωπιστικού καθεστώτος στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικής κατοχής ή εμφυλίων.

Να σταματήσει το απαράδεκτο καθεστώς ομηρίας, να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για όσους θέλουν να πάνε σε άλλο κράτος - μέλος της ΕΕ. Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.
Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες που ζουν κι εργάζονται στη χώρα, με απόδοση πλήρων εργατικών, κοινωνικών, δημοκρατικών δικαιωμάτων.

Τα στρατόπεδα (όπως επίσης και συνολικά τα κατασταλτικά μέτρα σε βάρος μεταναστών - προσφύγων FRONTEX, ευρωπαϊκό σύστημα επιτήρησης συνόρων, φράκτης στον Εβρο, επιχειρήσεις "σκούπα" κ.ά.) είναι πλευρά της γενικότερης ανελέητης επίθεσης στα δικαιώματα ντόπιων και ξένων εργαζομένων και κάθε άλλο παρά στοχεύουν στην ανακούφιση από τα προβλήματά τους.

Μαζική μετανάστευση και φαινόμενα εγκληματικότητας που σκόπιμα επιχειρούν οι μηχανισμοί του αστικού κράτους να τα συνδέσουν αποκλειστικά με τους μετανάστες, είναι σύμφυτα με την καπιταλιστική εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλισμό, εντείνονται από τους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς και την κρίση του συστήματος, δε λύνονται με μέτρα καταστολής, στρατόπεδα και φράκτες, από τους υποστηρικτές της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Η πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ χτυπά τις ίδιες τις αιτίες μετανάστευσης κι εγκληματικότητας, των κοινωνικών φαινομένων που καταδείχνουν τη σαπίλα του καπιταλισμού και εντείνονται με την κρίση και τα αδιέξοδά του. Μόνο με αποδέσμευση από ΕΕ/ΝΑΤΟ λοιπούς ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, κεντρικά σχεδιασμένη οικονομία προς όφελος του λαού και εργατικό λαϊκό έλεγχο, θα χτυπηθούν οι ρίζες του σύγχρονου δουλεμπόριου, της «μαύρης» εργασίας, της πορνείας, της καταπάτησης κάθε ανθρώπινου δικαιώματος για τους παραγωγούς του πλούτου.

Σε αυτό το πλαίσιο το ΚΚΕ καλεί Ελληνες και ξένους εργάτες να παλέψουν ενωμένοι ενάντια σε όλα αυτά τα μέτρα και να διεκδικήσουν μια ζωή απαλλαγμένη από τους εκμεταλλευτές και τους μηχανισμούς τους.


Στο πλαίσιο κλιμάκωσης του αγώνα των χαλυβουργών
Εκδηλώσεις αλληλεγγύης στη Δανία

Σειρά εκδηλώσεων αλληλεγγύης στους απεργούς εργάτες της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» πραγματοποιούνται από αγωνιστικούς φορείς στη Δανία το διήμερο 28 και 29 Μάρτη. Συγκεκριμένα:

Στην πόλη Ααρχους, σήμερα, 28 Μάρτη, στις 7 μ.μ. ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» στον Ασπρόπυργο, θα μιλήσει στο καφέ ΟΣΚΑΡ για τους αγώνες των απεργών και τη σημασία της διεθνούς αλληλεγγύης.
Στην πόλη Ααλμποργκ, σήμερα, 28 Μάρτη, στις 7.30 μ.μ. ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της Γραμματείας του ΠΑΜΕ, θα μιλήσει στο «Σοσιαλιστικό Σπίτι» και θα ενημερώσει για τις εξελίξεις στην Ελλάδα και τη σημασία των αγώνων του ταξικού κινήματος.

Στο κέντρο της Κοπεγχάγης στην πλατεία NYTORV, αύριο, 29 Μάρτη στις 3 μ.μ., ο Γιώργος Σιφωνιός θα χαιρετίσει τη μεγάλη συγκέντρωση που οργανώνουν τα ταξικά σωματεία ενάντια στην πολιτική του ευρωμονόδρομου, την ίδια ώρα που θα συναντιούνται οι υπουργοί Εξωτερικών των χωρών - μελών της ΕΕ. Θα ακολουθήσει πορεία μέχρι τη βουλή.

Αύριο, 29 Μάρτη, στις 7 μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών Υπαλλήλων στην οδό Peter Ipsens Alle 27, οι Χρήστος Κατσώτης και Γιώργος Σιφωνιός θα μιλήσουν για τους αγώνες των χαλυβουργών και του ΠΑΜΕ σε συγκέντρωση αλληλεγγύης που διοργανώνει το ΚΚ Δανίας.

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=28/3/2012&id=13975&pageNo=16&direction=1#!prettyPhoto