Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ σήμερα "ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ"

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Καλεί σε συλλαλητήρια σήμερα
"ενάντια στα προαπαιτούμενα"
Στην Αθήνα στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια,
στη Θεσσαλονίκη στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου και πολλές ακόμα πόλεις












Από παλιότερο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα

Συλλαλητήρια στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε πολλές ακόμα πόλεις σε όλη τη χώρα διοργανώνει σήμερα Τρίτη το ΠΑΜΕ, ενάντια στη νέα δέσμη των αντιλαϊκών μέτρων που ψηφίζονται το βράδυ στη Βουλή με το νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα.

Στην Αθήνα, το συλλαλητήριο θα γίνει στις 6 μ.μ. στην Ομόνοια
και στη Θεσσαλονίκη, επίσης στις 6 μ.μ. στο Αγαλμα Βενιζέλου.

Στα συλλαλητήρια καλούν επίσης η ΠΑΣΕΒΕ, η ΟΓΕ, ενώ το ΜΑΣ δίνει και σήμερα τη μάχη στα πανεπιστήμια για τη συμμετοχή φοιτητών και σπουδαστών, με αποφάσεις Συλλόγων.

Ταυτόχρονα, το ΠΑΜΕ απευθύνει κάλεσμα στα Συνδικάτα να πάρουν αποφάσεις και να προετοιμάζονται για νέα πανεργατική πανελλαδική απεργία το Γενάρη,
με αιχμή το Ασφαλιστικό.

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα για τα σημερινά συλλαλητήρια, το ΠΑΜΕ σημειώνει ανάμεσα σε άλλα:
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, συνεχίζοντας την απαράδεκτη διαδικασία του "κατεπείγοντος", ικανοποιώντας τις απαιτήσεις της ΕΕ, των δανειστών και της ντόπιας πλουτοκρατίας, φέρνει στη Βουλή τη δεύτερη δόση των προαπαιτούμενων.
Μέσα σε αυτά είναι το "νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων", που θα έχει ισχύ από την 1/1/2016,
η ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ,
η παράδοση των "κόκκινων" δανείων στα κοράκια των χρηματαγορών.


Η κυβέρνηση, το κεφάλαιο και η ΕΕ, πέρα από το βαθύ πλήγμα που προσπαθούν να επιφέρουν αυτήν την περίοδο στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης με νέες μειώσεις στις συντάξεις, αυξήσεις στα όρια ηλικίας, "τσεκούρι" στις παροχές Υγείας και Πρόνοιας, έχουν διαμορφώσει την ευρύτερη τακτική τους, τους αντιλαϊκούς και αντεργατικούς σχεδιασμούς τους για τη συνέχεια.

Καμιά συναίνεση στη συνέχιση της σφαγής των δικαιωμάτων μας!
Κανένας συμβιβασμός με τη φτώχεια, τη μίζερη ζωή!

Τα μέτρα που φέρνουν, πρέπει να συναντήσουν τοίχο από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους, να απαντήσουν στη νέα προσπάθεια τρομοκράτησης του εργαζόμενου λαού με παλιά και νέα διλήμματα για την ΕΕ, με εκβιασμούς για την πολιτική αστάθεια,
σε συνθήκες που κορυφώνεται η εργοδοτική τρομοκρατία σε κάθε κλάδο.

Οργανώνουμε την αγωνιστική κλιμάκωση χωρίς να χάσουμε λεπτό!

Το ΠΑΜΕ καλεί τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, τα πρωτοβάθμια σωματεία, τις Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα
να πάρουν απόφαση για νέα απεργία το Γενάρη για το Ασφαλιστικό,
για να μην περάσουν οι αντιασφαλιστικοί σχεδιασμοί.

Αυτά σημαίνουν ένταση των συλλογικών διαδικασιών με συζητήσεις στους κλάδους
και στους χώρους δουλειάς, συσκέψεις, πλατιές συνεδριάσεις των ΔΣ, Γενικές Συνελεύσεις.
Να δυναμώσει η ενημέρωση για το Κοινωνικο-ασφαλιστικό παντού!
Να μην περάσει η σιωπή,
η συνενοχή στο έγκλημα που προετοιμάζουν!

Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη! Να στηριχθούν οι αγώνες σε κλάδους, εργοστάσια, τόπους δουλειάς, ενάντια στις απολύσεις που πολλαπλασιάζονται, για την καταβολή δεδουλευμένων.

Στηρίζουμε τους αγώνες και την πανελλαδική κινητοποίηση των εργαζόμενων στα "πεντάμηνα" προγράμματα,
τις κινητοποιήσεις των συνταξιούχων σε όλη τη χώρα,
τα αγωνιστικά μπλόκα των αγροτών.

Χρειάζεται να αποκαλυφτεί ο επιζήμιος ρόλος των συνδικαλιστικών πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Είναι η ώρα περισσότεροι εργαζόμενοι, τίμιοι συνδικαλιστές να βοηθήσουν
να απαλλαγεί το συνδικαλιστικό κίνημα από τον κυβερνητικό και εργοδοτικό έλεγχο.
Το ΠΑΜΕ αναλαμβάνει την πρωτοβουλία και καλεί σε αποφασιστική αναμέτρηση, συμπόρευση σε σκληρό αγώνα για το μεγάλο μέτωπο της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η παρεμπόδιση και ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ
απαιτεί σήμερα απ' όλους τους εργαζόμενους συμμετοχή στην οργάνωση του αγώνα,
κοινωνική συμμαχία και κοινή δράση με τα άλλα λαϊκά στρώματα,
απαιτεί να δυναμώσει η πάλη για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

 Ολοι στα συλλαλητήρια που καλεί το ΠΑΜΕ».

Σήμερα Τρίτη στις 7 μ.μ στο "Sporting"

ΚΟ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ




















Εκδήλωση ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας
 
Σήμερα Τρίτη, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, Δ. Κουτσούμπα

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας,











θα μιλήσει στην εκδήλωση της Κομματικής Οργάνωσης Αττικής με θέμα «Δυναμώνουμε την πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Καμιά εμπλοκή, καμιά συμμετοχή της Ελλάδας».

Η εκδήλωση θα γίνει σήμερα Τρίτη, στις 7 μ.μ., στο γήπεδο «Σπόρτιγκ».



Ομιλίες θα κάνουν, επίσης,
ο Βίκτορ Τιούλκιν, Α' Γραμματέας της ΚΕ του Κομμουνιστικού Εργατικού Κόμματος Ρωσίας,
ο Αμάρ Μπαγκντάς, ΓΓ της ΚΕ του Συριακού Κομμουνιστικού Κόμματος
και ο Κεμάλ Οκουγιάν, μέλος της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Τουρκίας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει, επίσης, σύντομο καλλιτεχνικό πρόγραμμα με τραγούδια και απαγγελία ποιημάτων.
 
Η ομιλία του Δ. Κουτσούμπα θα μεταδοθεί απευθείας
από το πόρταλ «902.gr».

ΡΩΣΟ - ΤΟΥΡΚΙΚΑ

ΡΩΣΙΑ - ΤΟΥΡΚΙΑ

Επικίνδυνη κλιμάκωση της αντιπαράθεσης εν μέσω σφοδρών ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών

Τρίτη 15 Δεκέμβρη 2015
www.rizospastis.gr/page.do?publDate=15/12/2015&id=16062&pageNo=10



 

Ρωσική νηοπομπή παρόμοια με αυτή στη Μαύρη Θάλασσα όπου σημειώθηκε το επεισόδιο με τουρκικό εμπορικό
 
 
Στοιχεία περαιτέρω κλιμάκωσης στην αντιπαράθεση στις σχέσεις Ρωσίας - Τουρκίας αποτελούν τα δύο περιστατικά με εμπλοκή ρωσικών πολεμικών πλοίων και τουρκικών εμπορικών, την Κυριακή στο Αιγαίο ανοιχτά της Λήμνου και χτες στη Μαύρη Θάλασσα, μέσα σε ρωσικά χωρικά ύδατα, κατά την ανακοίνωση της πρώτης πλευράς. Τα περιστατικά αυτά εντάσσονται σε μια ευρύτερη γεω-στρατηγική σκακιέρα που σχετίζεται με την εν εξελίξει ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Συρία και τη Μέση Ανατολή, όπου ανεξαρτήτως του προσχήματος περί καταπολέμησης των εγκληματιών του «Ισλαμικού Κράτους» («ΙΚ»), η σύγκρουση αφορά στον τεράστιο φυσικό πλούτο στην περιοχή, τους αγωγούς του πετρελαίου και φυσικού αερίου, τον έλεγχο των αγορών.

Πρώτο σοβαρό σημάδι ήταν η κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας από τουρκικά μαχητικά στις 24 Νοέμβρη, η εκτέλεση του ενός πιλότου και ο θάνατος ενός ακόμα στρατιώτη σε ελικόπτερο που έσπευσε για διάσωση.

Θυμίζουμε ότι οι πλευρές διαφωνούν για το σε ποιας χώρας τον εναέριο χώρο έγινε η κατάρριψη, ενώ τόσο το ΝΑΤΟ όσο και ΕΕ, με ευθυγραμμισμένη και την ελληνική κυβέρνηση, στήριξαν την Τουρκία, που εμφανίστηκε ως αμυνόμενη.

Ας δούμε όμως τα δύο νέα περιστατικά:
Χτες, ένα ρωσικό καταδρομικό και ένα ταχύπλοο της Ακτοφυλακής καταδίωξαν ένα εμπορικό πλοίο με σημαία Τουρκίας, το οποίο επιχείρησε να παρεμποδίσει ρωσική νηοπομπή που μετέφερε δύο πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου της κρατικής ρωσικής εταιρείας «Chernomorneftegaz» στη Μαύρη Θάλασσα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, την ώρα που οι δύο εξέδρες μετακινούνταν στη νέα θέση τους, ένα τουρκικό σκάφος επιχείρησε να «παρεμποδίσει» την πορεία της νηοπομπής.

«Ενεργώντας κατά παράβαση των κανονισμών για την αποφυγή συγκρούσεων και ενάντια στις γενικά αποδεκτές συμβάσεις της πλοήγησης, το τουρκικό σκάφος απέτυχε να βγει έξω από το δρόμο της νηοπομπής.
Πλησίασε εγκάρσια και προσπάθησε να σταματήσει την πορεία της, δημιουργώντας έτσι την πιθανότητα για μια σύγκρουση», αναφέρεται στην ανακοίνωση της «Chernomorneftegaz», όπου τονίζεται ότι
το τουρκικό πλοίο τήρησε σιγή ασυρμάτου παρά τα αιτήματα για να απαντήσει.



Το περιστατικό έλαβε τέλος όταν ένα ταχύπλοο από τη ρωσική Ακτοφυλακή και ένα καταδρομικό έσπευσαν σε ενίσχυση της ρωσικής νηοπομπής και κυνήγησαν το τουρκικό σκάφος στα ανοιχτά.

Προειδοποιητικά πυρά ανοιχτά της Λήμνου


Είχε προηγηθεί, την Κυριακή, άλλο ένα περιστατικό στα διεθνή χωρικά ύδατα 22 χιλιόμετρα ανοιχτά της Λήμνου, όταν ένα ρωσικό πολεμικό πλοίο έριξε προειδοποιητικές βολές σε ένα τουρκικό αλιευτικό για να αποφευχθεί η σύγκρουση στο Αιγαίο.


Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Αμυνας, επρόκειτο για τουρκικό γρι γρι, το οποίο δεν απάντησε στα σήματα ασυρμάτου της ρωσικής φρεγάτας που πλησίαζε επικίνδυνα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Ανατόλι Αντόνοφ, κάλεσε τον στρατιωτικό ακόλουθο της τουρκικής πρεσβείας στη Μόσχα για να του εκφράσει τη διαμαρτυρία του.
 
Από την πλευρά της Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε αρχικά ότι η κυβέρνησή του ερευνά το περιστατικό και θα εκδώσει ανακοίνωση, μόλις συγκεντρώσει τις απαιτούμενες πληροφορίες. Παράλληλα, επανέλαβε ότι η Τουρκία επιθυμεί την εξομάλυνση των σχέσεων με τη Ρωσία, μέσω της διευθέτησης των διμερών δυσκολιών. «Θέλουμε να επιλύσουμε την ένταση με το διάλογο», κατέληξε. Χτες, πάντως, ο ίδιος, μιλώντας στην ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε ντε λα Σέρα», σημείωσε αναφερόμενος στο περιστατικό της Κυριακής: «Το δικό μας ήταν μόνο ένα αλιευτικό σκάφος, μου φαίνεται ότι η αντίδραση του πλοίου του ρωσικού (Πολεμικού) Ναυτικού ήταν υπερβολική. Η Ρωσία και η Τουρκία θα πρέπει βεβαίως να δημιουργήσουν εκ νέου τις σχέσεις εμπιστοσύνης που είχαν πάντοτε, αλλά η υπομονή μας έχει όρια», υπογράμμισε. Στον τουρκικό Τύπο, ωστόσο, εμφανίστηκαν δηλώσεις του πλοιάρχου του αλιευτικού, που δήλωσε ότι άκουσαν πυρά από το ρωσικό πλοίο.





Τρεις όροι από τη Ρωσία
 










Η Ρωσία έχει θέσει τρεις όρους για να ξεπεραστεί η κρίση με την Τουρκία, μετά την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους. Τους όρους αυτούς ανέφερε αναλυτικά σε συνέντευξη Τύπου ο πρέσβης της Ρωσίας στην Τουρκία, Αντρέι Καρλόφ,

οι οποίοι είναι:

Πρώτον, η Τουρκία να ζητήσει επίσημα συγγνώμη για την κατάρριψη του αεροσκάφους.

Δεύτερον, τα άτομα που είναι υπεύθυνα γι' αυτή την πράξη και το θάνατο του πιλότου να λογοδοτήσουν.

Τρίτον, η Τουρκία να καταβάλει αποζημιώσεις.
 
Ο πρέσβης επέμεινε ότι «αν δεν εκπληρωθούν αυτοί οι όροι δεν μπορεί να υπάρξει προσέγγιση», και πρόσθεσε πως «βλέπουμε παρότι η Τουρκία ανακοινώνει διάθεση διαλόγου, να υπάρχουν δηλώσεις που δεν ταιριάζουν με αυτήν τη θέση».

Ο Καρλόφ δήλωσε ότι ο εκτελεστής του πιλότου που κατέβαινε με το αλεξίπτωτό του, είναι Τούρκος πολίτης, ονομάζεται Αλπαρσάν Τσελίκ και πρέπει να παραδοθεί.

Χτες, ωστόσο, ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με δηλώσεις του έδειξε ότι θέλει την κλιμάκωση της έντασης με τη Ρωσία, προφανώς σε μια προσπάθεια αναβάθμισης του γεωστρατηγικού ρόλου της χώρας του στην περιοχή, όπως κατέδειξε και η εισβολή με στρατό στο Ιράκ και την πετρελαιοφόρα περιοχή της Μοσούλης, η οποία, από την πρώτη στιγμή της επέμβασης στη Συρία, στήριξε ποικιλότροπα, όπως και οι ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ, τους τζιχαντιστές του «ΙΚ». Ετσι, εμφανίστηκε να δηλώνει ότι «δεν μπορεί ένα λάθος ενός πιλότου να οξύνει τις σχέσεις των δύο χωρών».




Επίσης χτες, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ρωσικής Προεδρίας, Ντμίτρι Πεσκόφ, ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνάντηση Πούτιν - Ερντογάν (είχε οριστεί πριν από την έναρξη της έντασης), αναβάλλεται.

Απαγορεύει τα ταξίδια στη Ρωσία ο τουρκικός στρατός

Ταυτόχρονα, ο τουρκικός στρατός απαγόρευσε στο προσωπικό του να πηγαίνει στη Ρωσία για διακοπές, στο πλαίσιο της έντασης που έχει προκληθεί μεταξύ των δύο χωρών.
 
 
Το Γενικό Επιτελείο απαγόρευσε τόσο στο προσωπικό του όσο και στους σπουδαστές της Στρατιωτικής Ακαδημίας να πηγαίνουν στη Ρωσία για διακοπές για «προληπτικούς λόγους», όπως μετέδωσε το πρακτορείο «Ανατολή».





Τούρκοι στα ΝΑΤΟικά επιτελεία
 
 
 
Σε μια παράλληλη εξέλιξη που έχει τη σημασία της, Τούρκοι διπλωμάτες τοποθετούνται σε ΝΑΤΟικά επιτελεία. Πρόκειται για τον Τακάν Ιλντέμ, έως τώρα εκπρόσωπο της Τουρκίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (με παλιότερη θητεία σε πόστα της λυκοσυμμαχίας), που αναλαμβάνει τη θέση του βοηθού του γγ του ΝΑΤΟ για τη Δημόσια Διπλωματία, ενώ και η Μπουρσού Σαν, που ήταν στο Τμήμα Επιχειρήσεων της συμμαχίας, θα αναλάβει τη θέση της επικεφαλής στη Διεύθυνση Εκμετάλλευσης της Διεθνούς Γραμματείας του ΝΑΤΟ.



Στο μεταξύ, στο Ντιγιαρμπακίρ,

σε συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK), σκοτώθηκαν από σφαίρες 2 άτομα.
Οι διαδηλώσεις γίνονταν ενάντια στην απαγόρευση κυκλοφορίας που τέθηκε σε ισχύ σε ορισμένες από τις συνοικίες της πόλης.