Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Μικρέ πας καλά;


Το Ελληνικό Επιχειρηματικό Δαιμόνιο!

Σε απολογία ο Σ. Κόκκαλης για ηθική αυτουργία σε απιστία

Στις 18 Ιουλίου καλείται να απολογηθεί για ηθική αυτουργία σε απιστία ο πρόεδρος της Intralot, κ. Σωκράτης Κόκκαλης.

Η κλήση αφορά τέσσερα ακόμη άτομα: τους συνεργάτες του κ. Κόκκαλη στην Intralot, κ.κ. Κώστα Αντωνόπουλο και Ανδρέα Παπούλια, αλλά και τους πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ κ.κ. Σωτήρη Κωστάκο και Βασίλη Νειάδα.

Οι κατηγορούμενοι θα δώσουν εξηγήσεις στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή για τη σύμβαση του 2007 μεταξύ Ιντραλότ και ΟΠΑΠ που αφορούσε την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης του Οργανισμού.

Οι ποινικές διώξεις ασκήθηκαν μετά τη μήνυση της κυπριακής εταιρίας Glory Technology στην οποία ο ΟΠΑΠ συμμετείχε με ποσοστό 20% στο μετοχικό της κεφάλαιο.

Όπως αναφέρεται στη μήνυση, λίγες ημέρες πριν από τον προκηρυχθέντα διαγωνισμό παραιτήθηκαν 2 από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης με αποτέλεσμα ο διαγωνισμός να κηρυχθεί άγονος και το έργο να δοθεί με απευθείας ανάθεση στην Intralot.

Η Glory υποστηρίζει ότι ο ΟΠΑΠ αν και την αγόρασε με στόχο να αυτονομηθεί, συνδέθηκε με την Intralot σε μεγαλύτερο βαθμό, αποκρύπτοντας ακόμα και τις προσφορές της Glory αλλά και παραβαίνοντας τη συμβατική της υποχρέωση να την προτιμά επί ίσων προσφορών προμηθειών.

Στη μήνυσή της η Glory Technology αναφέρεται επίσης ότι το έργο κόστισε 280 εκατ. ευρώ ενώ η ίδια θα το προμήθευε με 80 εκατ. ευρώ, 200 εκ δηλαδή φθηνότερα.

Παράλληλα, ποινικές διώξεις για τα ίδια αδικήματα και στα ίδια πρόσωπα ασκήθηκαν και για την ανανέωση της σύμβασης το 2010 μεταξύ ΟΠΑΠ-Intralot που είχε το ίδιο αντικείμενο και της δόθηκε με την ίδια διαδικασία. Και αυτή η δικογραφία βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης.

Τώρα ξέρεις ποιός Φαλίρισε το Κράτος.

Όχι οι Εργαζόμενοι αλλά οι Τράπεζες & οι Κρατικοδίαιτοι Επιχειρηματίες & Επιχειρήσεις!

Τα λαμόγια δηλαδή