Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Έφυγε η ΜΕΓΑΛΗ******** ΔΟΥΚΙΣΣΑ.


Απεβίωσε σε ηλικία 70 ετών η ΜΕΓΑΛΗ******* τραγουδίστρια Δούκισσα.
_έπειτα από μακροχρόνια μάχη με την επάρατη νόσο που κράτησε 18 χρόνια.

_ Η Δούκισσα Φωταρά, υπηρέτησε το τραγούδι για περισσότερα από 40 χρόνια.
Γεννημένη στον Πειραιά, στις 8 Φεβρουαρίου του 1941, στα σκληρά χρόνια της κατοχής, ξεκίνησε την καριέρα της ως χορεύτρια μόλις στα 12 της χρόνια.
Στο ξεκίνημα της τη βοήθησε ο πατριός της, γνωστός μπουζουξής, Γιάννης Λαουτάρης .

- Σύντομα την κέρδισε το τραγούδι. Είχε συνεργαστεί με μεγάλους συνθέτες και ερμηνευτές.
Η Δούκισσα ξεχώρισε όμως και για το υποκριτικό της ταλέντο αφού πρωταγωνίστησε σε πολλές ελληνικές ταινίες,όπου πρωταγωνίστησε σε δέκα ταινίες, από το 1966 μέχρι το 1970, όπως «Ένας χίπις με φιλότιμο», «Θα κάνω πέτρα την καρδιά μου», «Τα αδέλφια μου», «Συντρίμμια τα όνειρά μας» κ.α.

_ Πρωτοτραγούδησε σε δίσκο 78 στροφών, το τραγούδι του Χρυσίνη «Με την κοπέλα π' αγαπώ» και σιγά-σιγά πέρασε στον κόσμο των πιο μεγάλων νυχτερινών κέντρων της Αθήνας, για να συνδέσει την φωνή της με μεγάλες επιτυχίες, όπως «Δεν ήσουν κύριος», «Ατάκα και επί τόπου» «Άνθρωποι είμαστε»«Πού πάς χωρίς αγάπη». Οι δίσκοι της «Ατάκα και επί τόπου»(1975) και «Λαϊκά για τη Δούκισσα» (1984) έγιναν "χρυσοί".
_ Είχε παντρευτεί δύο φορές και είχε αποκτήσει δύο γιούς, οι οποίοι και ήταν στο πλευρό της μέχρι την τελευταία στιγμή.
_Ο καρκίνος τη «συνάντησε» πριν από 18 χρόνια και αγωνίστηκε έχοντας συχνά προβλήματα υγείας, που όμως τα ξεπερνούσε με δύναμη. Πριν από πέντε μήνες είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο ύστερα από ένα ατύχημα, που επιδείνωσε την κατάσταση.

_«Νιώθω ότι είμαι ανήμπορη», είχε δηλώσει τότε, και όταν την ρώτησαν αν κάνει σχέδια για το μέλλον απάντησε: «Ο θεός γελάει μαζί σου όταν κάνεις σχέδια».

_Η κηδεία της θα γίνει στις 13.00 το ερχόμενο Σάββατο, από το Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Μεγάλη μας ΚΥΡΙΑ!
απ' την καρδιά μας ΔΕΝ έφυγες. σε δένουν μαζί μας τα τραγούδια σου και η υπέροχη ζεστή φωνή σου..........της Γυναίκας το μεθύσι έχει νόημα βαρύ......


οιΑναμνήσεις ξαναγυρίζουνε.....


Άκου με...............