Σάββατο 7 Απριλίου 2012

Καλό Ταξίδι



Στις 2 το μεσημέρι σήμερα Σαββάτο θα τελεστεί από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών η πολιτική κηδεία του 77χρονου συνταξιούχου, Δ.Χριστούλα, που αυτοκτόνησε το πρωί της Τετάρτης στην πλατεία Συντάγματος.

Σύμφωνα με δική του επιθυμία, η σορός του θα μεταφερθεί στη Βουλγαρία για να αποτεφρωθεί.

Ο 77χρονος ήταν άνθρωπος που μετείχε στα κοινά, έντονα πολιτικοποιημένος στον ευρύτερο χώρο της Αριστεράς, αλλά και οργισμένος με τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Ο αυτόχειρας δεν φαίνεται να είχε χρέη, ώστε εξαιτίας τους να οδηγήθηκε στην αυτοκτονία, είχε υποστεί όμως, όπως όλοι οι συνταξιούχοι, σημαντικές περικοπές στη σύνταξή του.

Ο συνταξιούχος φαρμακοποιός, με καταγωγή από την Καρδίτσα, έμενε μόνος του σε μια πολυκατοικία επί της οδού Λασκαρίδη στους Αμπελοκήπους. Στη γειτονιά διατηρούσε φαρμακείο έως το 1994, οπότε το πούλησε και συνταξιοδοτήθηκε. Οι γείτονές του τον περιγράφουν ως «εξαιρετικό άνθρωπο», κοινωνικό, ευγενή, καλλιεργημένο, με πολιτική σκέψη και δράση στα κοινά.

Ο Δημήτρης Χριστούλας επέλεξε να θέσει τέλος στη ζωή του στην πλατεία Συντάγματος, μια ανάσα από το Κοινοβούλιο, ενώπιον των συμπολιτών του. Το πολιτικό μήνυμα της πράξης του επιβεβαιώνεται από το μήνυμα που άφησε:

«Η κατοχική κυβέρνηση Τσολάκογλου εκμηδένισε κυριολεκτικά τη δυνατότητα επιβίωσής μου που στηριζόταν σε μία αξιοπρεπή σύνταξη που επί 35 χρόνια εγώ μόνον (χωρίς ενίσχυση κράτους) πλήρωνα γι'αυτή.

»Επειδή έχω μία ηλικία που δεν μου δίνει την ατομική δυνατότητα δυναμικής αντίδρασης (χωρίς βέβαια να αποκλείω αν ένας Έλληνας έπαιρνε το καλάσνικοφ, ο δεύτερος θα ήμουν εγώ) δεν βρίσκω άλλη λύση από ένα αξιοπρεπές τέλος πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για την διατροφή μου.

»Πιστεύω πως οι νέοι χωρίς μέλλον, κάποια μέρα θα πάρουν τα όπλα και στην πλατεία Συντάγματος θα κρεμάσουν ανάποδα τους εθνικούς προδότες όπως έκαναν το 1945 οι Ιταλοί στον Μουσολίνι (πιάτσα πορέτο του Μιλάνου)».

ο Οπορτουνισμνός εν Δράση

τα δικά μου σχόλια περιττεύουν

ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ
Ευπρόσδεκτη η στήριξη από τον Καμμένο
Επιβεβαιώνεται ότι η αντιμνημονιακή σούπα είναι επιζήμια για το λαό
Τους «επαίνους» του Καμμένου για την οικονομική πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ κραδαίνει η ηγεσία του, με τον πρόεδρό του Αλ. Τσίπρα να κομπάζει στον τηλεοπτικό σταθμό «Extra»:

«Εγώ δεν στεναχωρήθηκα όταν άκουσα ότι η οικονομική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι σωστή. Δε στεναχωρήθηκα όταν άκουσα να το λέει ένας δεξιός αυτό. Αυτό σημαίνει ηγεμονία της άποψης μας στην κοινωνία. Αυτό σημαίνει ότι έχει καταγραφεί στην κοινωνία ότι αυτά που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια τώρα είναι σοβαρά πράγματα (...) Αν στην επόμενη Βουλή στο δικό μας πρόγραμμα και στις δικές μας προτάσεις δεχτούμε τη στήριξη και από άλλες δυνάμεις, δε θα πούμε ότι δε τη δεχόμαστε τη στήριξη».

Ο ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ επιχαίρει για το γεγονός ότι ο Π. Καμμένος αναγνωρίζει πως η πρόταση του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της αστικής διαχείρισης, την οποία ο ίδιος υπηρέτησε ως βουλευτής της ΝΔ, υπερψηφίζοντας τα μνημόνια και τους αντιλαϊκούς νόμους και δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει με το πρόγραμμα που κατέθεσε, με αιχμή τα εξής:

Νέα φορολογικά και άλλα προνόμια στα μονοπώλια, μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη Ειδική Οικονομική Ζώνη στο όνομα «της προσέλκυσης επενδύσεων», επανεξέταση των κανόνων εμπλοκής και χρήσης του υπηρεσιακού εξοπλισμού των Σωμάτων Ασφαλείας, όπως προτείνει και ο ΛΑ.Ο.Σ. κ.ά., σταδιακή μείωση του ύψους εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, κ.ά.

Το γεγονός εξάλλου ότι ο Καμμένος δηλώνει θιασώτης των θέσεων του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και ότι ο Τσίπρας καλοδέχεται τη στήριξη Καμένου στην «προοδευτική κυβέρνηση» που προπαγανδίζει, επιβεβαιώνει τη στοίχιση των δυνάμεων που απαρτίζουν το αντιμνημονιακό συνονθύλευμα στη γραμμή διαχείρισης της κρίσης κατά το συμφέρον της πλουτοκρατίας. Μάλιστα, ο Αλ. Τσίπρας ανάμεσα στον όγκο αντιδραστικών και αντιλαϊκών προτάσεων του Καμμένου, επέλεξε να αναδείξει σαν «μεγάλη τους διαφορά» το ότι «δε θέλει να φορολογήσει τους πλούσιους»..!

http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=7/4/2012&id=14002&pageNo=9&direction=1