Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου για τη σημερινή απεργία και τις συγκεντρώσεις




Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες εργάτες, ανέργους, συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους μετανάστες, τους συναγωνιστές αυτοαπασχολούμενους, έμπορους και βιοτέχνες, που συμμετείχαν μαζικά στις σημερινές απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε όλη τη χώρα.

Η εντυπωσιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, αποτέλεσμα της δουλειάς των σωματείων, επιτροπών αγώνα σε χώρους δουλειάς, λαϊκών επιτροπών, με συνελεύσεις, συσκέψεις και συζητήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα στους κλάδους, σε αρκετά εργοστάσια, σε τόπους δουλειάς και γειτονιές, αποτελεί στοιχείο που δείχνει την ενίσχυση του ταξικού ρεύματος στο εργατικό κίνημα, φανερώνει το δρόμο για τη συνέχεια.

Χιλιάδες εργαζόμενοι νίκησαν την τρομοκρατία και τις απειλές της εργοδοσίας, τις δυσκολίες που έχουν φέρει τα βάρβαρα μέτρα στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας, ξεπέρασαν αυταπάτες και ψεύτικες ελπίδες, κάνοντας το βήμα να σταθούν σε όλα αυτά κόντρα και ταξικά.

Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά να στριμώξουμε την κυβέρνηση, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την μεγαλοεργοδοσία και τους βιομηχάνους. Προετοιμάζουμε το επόμενο βήμα, είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα με νέες κινητοποιήσεις σε κάθε κλάδο, σε κάθε τόπο δουλειάς, για να μην περάσουν τα νέα μέτρα εξαθλίωσης του λαού.

Με αφοβία να δυναμώσουμε τους αγώνες μας, να μη δεχτούμε τη σύγχρονη σκλαβιά.

ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ! ΟΛΟΙ ΚΑΤΩ..!



ΕΡΓΑΤΕΣ-ΑΥΤΟΑΠΟΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ-ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ 


ΚΚΕ: Πράξη ευθύνης και ελπίδας η συμμετοχή στην απεργία, στις συγκεντρώσεις των ΠΑΜΕ, ΠΑΣΕΒΕ, ΠΑΣΥ, ΜΑΣ, ΟΓΕ, να εκφραστεί η λαϊκή συμμαχία άρνησης,υποταγής και λαϊκής αντεπίθεσης.


Παλεύουμε, εμείς που παράγουμε τον πλούτο, να μην περάσουν τα μέτρα για να σωθούν τα κέρδη των καπιταλιστών, να ανατρέψουμε τα συμφέροντα και τις πολιτικές που τα επιβάλλουν.

Διέξοδος και πολιτική για το λαό.

Συγκεντρώσεις σε 70 πόλεις

Αθήνα, 10.30 π.μ., Ομόνοια

Θεσσαλονίκη, 10 π.μ., Αγαλμα Βενιζέλου

Πειραιάς, 10.30 π.μ., Ηλεκτρικός Σταθμός


http://www2.rizospastis.gr/getImage.do?size=medium&id=376321&format=.png