Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Οι Μπάτσοι σε Ρόλο Προβοκάτορα..!

Διακρίνεται ένα άτομο να μεταφέρει κοντάρια σε καροτσάκι σούπερ-μάρκετ υπό την "συνοδία" της αστυνομίας...!





Ο νεαρός τσουλάει το καροτσάκι με τα πολεμοφόδια ενώ οι αστυνομικοί που βρίσκονται δίπλα μάλλον δείχνουν ότι το προφυλάσσουν.



Φωτογραφίες ντοκουμέντο που δείχνει ποιοι ήταν οι προβοκάτορες που διέλυσαν τη Συγκέντρωση των Απεργών Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα Μπροστά στη γωνία της Μεγάλης Βρετανίας..!

Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας της αιτίας που διέλυσε την μέχρι τώρα ειρηνική κινητοποίηση των Αγανακτισμένων


Τα κοντάρια αυτά χρησιμοποιήθηκαν εκτενώς στις "μάχες" που ξέσπασαν μεταξύ Αγανακτισμένων, κουκουλοφόρων και ΜΑΤ.


Κοντά δυο χρόνια τώρα.... Είδαμε τα Λεφτά (υπάρχουν)


τώρα βλέπουμε και το Ήθος!


Τι άλλο θα δούμε!




Δέστε αυτό το βίντεο έχει ενδιαφέρον.



κι αυτό






Το Video με τα επεισόδια στην Απεργία 15.6.2011



και η Γνώμη ενός Παπά που ήταν παρόν στα Επεισόδια.





Δέστε κι αυτό το video δείχνει ότι η Κυβέρνηση έχασε την Ψυχραιμία της..!

Oryx Leucoryx


Πώς σώθηκε από τον αφανισμό ο αραβικός «μονόκερος»

Τα χαρακτηριστικά του κέρατα πιστεύεται ότι ενέπνευσαν το θρύλο του μονόκερου. Για πολλά χρόνια όμως, ο αραβικός ή λευκός όρυξ (Oryx leucoryx), ένα μεγάλο είδος αντιλόπης που ζει στην Αραβική Χερσόνησο, πράγματι κινδύνευε να περάσει στη σφαίρα του θρύλου. Σύμφωνα ωστόσο με τη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης (IUCN), μετά από δεκαετίες επίμονων προσπαθειών, το πανέμορφο ζώο φαίνεται ότι σώθηκε.

Ο τελευταίος όρυξ που ζούσε στην άγρια Φύση, σκοτώθηκε από σφαίρες κυνηγών το 1972. Έκτοτε καταβάλλονταν προσπάθειες για την αναπαραγωγή του είδους σε συνθήκες αιχμαλωσίας και το 1982, μία αντιλόπη αφέθηκε ξανά ελεύθερη στην έρημο του Ομάν. Ακολούθησαν ανάλογες απόπειρες σε Σαουδική Αραβία, Ισραήλ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Ιορδανία - και όλες στέφθηκαν με επιτυχία.

Σήμερα, σύμφωνα με την IUCN, ο πληθυσμός του αριθμεί 1.000 μέλη. Έτσι, σχεδόν 40 χρόνια αργότερα, ο όρυξ ο αραβικός μπορεί να μετακινηθεί από τα «απειλούμενα» στα «εύτρωτα» είδη, στη γνωστή Κόκκινη Λίστα της οργάνωσης.

«Το γεγονός ότι ο αραβικός όρυξ συγκρατήθηκε στο χείλος του αφανισμού, αποτελεί ένα τεράστιο κατόρθωμα και μια πραγματική ιστορία επιτυχίας, κάτι που ελπίζουμε να επαναληφθεί πολλές φορές για άλλα απειλούμενα είδη», δήλωσε ο επικεφαλής της περιβαλλοντικής υπηρεσίας του Αμπού Ντάμπι. «Πρόκειται για ένα κλασικό παράδειγμα για το πώς τα δεδομένα της Κόκκινης Λίστας μπορούν να συμβάλουν πρακτικά στις προσπάθειες επίτευξης απτών αποτελεσμάτων στον τομέα της διατήρησης ειδών».

«Καμπανάκι» για πολλά άλλα είδη

Η διάσωση του αραβικού «μονόκερου» συνιστά αναμφίβολα μια σημαντική νίκη, όμως η τελευταία ενημέρωση της Κόκκινης Λίστας αποκαλύπτει επίσης ότι, από τα 19 είδη αμφιβίων που προστέθηκαν φέτος, τα 8 είναι «κρισίμως κινδυνεύοντα».

Έχει υπολογιστεί ότι περισσότερα από 4 στα 10 αμφίβια παγκοσμίως απειλούνται με εξαφάνιση, εξαιτίας της συρρίκνωσης των οικοτόπων τους, της εισαγωγής αλλοχθόνων ειδών, αλλά και ασθενειών.

«Το κλειδί ενάντια σε αυτήν την κρίση αφανισμού ειδών είναι να εστιάσουμε τις προσπάθειές μας στην εξάλειψη των κύριων απειλών που αντιμετωπίζουν», επισημαίνει ο επικεφαλής της αρμόδιας επιτροπής της IUCN Σάιμον Στιούαρτ, προσθέτοντας ότι «μόνο τότε μπορεί να διασφαλιστεί το μέλλον» των ειδών αυτών.

το αντέγραψα γιατί άξιζε να τό 'χω :-))



λέτε από επιστημονικό ενδιαφέρον το ΔΝΤ να ενδιαφέρεται και για τη Σωτηρία της Ελληνικής Οικονομίας ;-)))