Δευτέρα 16 Μαρτίου 2009

servey of situation within the week


 
-Τρία κατά την κρίση μου είναι τα σημαντικά γεγονότα αυτής της εβδομάδας που θα πρέπει να επηρεάσουν θετικά-εκτός "εισαγόμενου" αρνητικού απροόπτου -την πορεία του ΧΑ.

1.η Ανακοίνωση σήμερα των αποτελεσμάτων του ΟΠΑΠ
2.η Ανακοίνωση αύριο,των αποτελεσμάτων της ΕΤΕ
3.Το Κλείσιμο των συμβολαίων του πρώτου τριμήνου την Παρασκευή.

-Για τον ΟΠΑΠ όπως επισημαίνουν οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη του ύστερα από πωλήσεις 5,504 δις(+8,7%)για εφέτος θα ειναι αυξημένα στα 722 εκ Ευρώ στο + 18,6%.
-έτσι περιμένουν ΣΗΜΕΡΑ το χαρτί του ΟΠΑΠ, να πρωταγωνιστήσει στη σημερινή συνεδρίαση και να τραβήξει και τις άλλες μετοχές του εικοσάρη προς τα πάνω.

-την σκυτάλη παίρνει αύριο η ΕΤΕ που ανακοινώνει κέρδη 1,51 δις μειωμένα βέβαια κατά 7% από την αντίστοιχη προπερυσινή περίοδο. βέβαια το 2007 ήταν η καλύτερη χρονιά για την παγκόσμια οικονομία και αν επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις με τις ανακοινώσεις του Αράπογλου, θα είναι μια σημαντική επιτυχία για την ΕΤΕ, και πιστεύεται οτι θα βοηθήσει στο να συνεχιστεί το κλίμα εφορίας για τη δεύτερη μέρα συνεδρίασης.
θα πρέπει να σημειώσω οτι τα καθαρά κέρδη της ΕΤΕ θα είναι στο ύψος των 296 εκ. μειωμένα κατά -5%.
-τα αναλυτικά αποτελέσματα της ΕΤΕ θα δημοσιοποιηθούν στις 31 Μάρτη.

-αν ο ΓΔ σήμερα & αύριο,μετά από αυτές τις καλές ειδήσεις,καταφέρει  σπάσει τις 1.630 μονάδες, τότε θα έχουμε μέχρι την Πέμτη εκτός απροόπτου όπως προανέφερα ενα μικρό- αλλά απολύτως αναγκαίο αυτήν την ενυδρεία Βear rally.

-πάντως και στο Τόκιο ο nikkei 225 αυτή τη στιγμή,πάει πολύ καλά. κινείτε σταθερά άνω του 2,5 %.

-εύχομαι να αποτυπωθούν όλες οι καλές ειδήσεις στο ταμπλό.και να δούμε άνοδο
συνοδευόμενη με μεγάλο τζίρο.
-το τελευταίο - ο τζίρος - θα είναι καθοριστικός για την ποιότητα της ανόδου.


καλή εβδομάδα και καλά κέρδη :-))