Πέμπτη, 23 Ιουλίου 2009

MIG Real Estate στην πρεμιέρα της στο ΧΑ

Με άνοδο ξεκίνησε την πρώτη της μέρα διαπραγμάτευσης στο ΧΑ η MIG Real Estate.
Ο τίτλος στα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης ενισχύεται 5,5% και βρίσκεται στα 4,22 ευρώ με όγκο 60 χιλιάδες τεμάχια.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα εισήχθησαν προς διαπραγμάτευση στο Χ.Α., στην κατηγορία Μεσαίας & Μικρής Κεφαλαιοποίησης και στον κλάδο Ε.Ε.Α.Π. Βιομηχανικών & Επαγγελματικών Χώρων, οι 12.340.000 μετοχές της εταιρείας MIG Real Estate με κωδικό ΟΑΣΗΣ ΜΙΓΡΕ και τιμή έναρξης διαπραγμάτευσης τα 4 ευρώ.
Για τις τρεις πρώτες ημέρες διαπραγμάτευσης το ημερήσιο όριο διακύμανσης της τιμής της μετοχής θα είναι ελεύθερο.

Η MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. ιδρύθηκε το 1999 με την επωνυμία «ΑΤΤΙΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ Α.Ε.» από τους κ.κ. Βενετσιάνο Κάκκαβα και Ηλία Βολονάση, με κύριο σκοπό την εκμετάλλευση και διαχείριση ακινήτων. Το 2002 εισέρχονται ως νέοι μέτοχοι οι κ.κ. Κ. Μαρτίνος, Ν. Γουλανδρής και Γ. Βαρδινογιάννης. Το 2007, μετά από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εισέρχεται ως νέος μέτοχος με ποσοστό 50%. η Marfin Investment Group (MIG). Το ίδιο έτος, η εταιρεία μετατρέπεται σε εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας (ΑΕΕΑΠ).

Η εταιρεία έχει αποκτήσει συνολικά 32 ακίνητα τα οποία έχει εκμισθώσει σε υψηλής φερεγγυότητας μισθωτές μεταξύ των οποίων συγκαταλέγονται η Marfin Egnatia Bank, η Millennium Bank, η Τράπεζα Πειραιώς, η Citibank, η Grant Thornton, το Διαγνωστικό & Θεραπευτικό Κέντρο Αθηνών «Υγεία», η Vodafone, η Wind Hellas κ.λπ.

Μέσω Δημόσιας προσφοράς που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 10 Ιουλίου, η MIG Real Estate διέθεσε 2.500.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές της Εταιρείας αντλώντας το ποσό των 10 εκ. ευρώ. Το 35,65% του συνόλου της Δημόσιας Προσφοράς κατανεμήθηκε σε Θεσμικούς και Λοιπούς Επενδυτές και το υπόλοιπο 64,35% σε Ιδιώτες Επενδυτές.

Ο κ. Σπύρος Καπράλος, Πρόεδρος του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σε σύντομο χαιρετισμό κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την ένταξη της εταιρίας στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είπε μεταξύ άλλων: «Η εισαγωγή της MIG Real Estate είναι η πρώτη εισαγωγή εταιρείας στην Κύρια Αγορά μας μετά από 18 ολόκληρους μήνες. Είμαι πεπεισμένος ότι πρόκειται για μια εταιρία που έχει όλες τις προοπτικές να αναπτυχθεί στην Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Εμείς από την πλευρά μας κάνουμε κάθε προσπάθεια, ώστε οι εταιρείες που εισάγονται στην αγορά μας να είναι καλές και να έχουν προοπτικές ανάπτυξης. Θα πρέπει ωστόσο και οι ίδιες οι εταιρείες, από την πλευρά τους, να προωθούν την ορθή εταιρική διακυβέρνηση, για να θωρακίσουμε την αξιοπιστία της αγοράς».

Από την πλευρά της MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π., ο κ. Ηλίας Βολονάσης, Πρόεδρος της εταιρίας δήλωσε: «H εισαγωγή της MIG Real Estate Α.Ε.Ε.Α.Π. στο Χ.Α. και η υπερκάλυψη κατά 4,5 φορές της δημόσιας προσφοράς σηματοδοτεί την αναπτυσσόμενη, ακόμα και στην παρούσα οικονομική συγκυρία, δυναμική, του συγκεκριμένου κλάδου, που απευθύνεται τόσο στο ευρύ επενδυτικό κοινό παρέχοντας του έναν εναλλακτικό τρόπο επενδύσεως σε ακίνητη περιουσία, όσο και στους επαγγελματίες διαχειριστές, παρέχοντας τους ένα αξιόπιστο εργαλείο για τη διαμόρφωση των επενδυτικών τους προτάσεων».