Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ



Εργάτες Εργάτριες –Άνεργοι και συνταξιούχοι –Νέες και νέοι

Το 2011 ήταν μια από τις χειρότερες χρονιές για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα. Bιώσαμε την ποιο βάρβαρη επίθεση των συνασπισμένων δυνάμεων του κεφαλαίου και των πολιτικών τους εκπροσώπων στην χώρα μας και στην Ευρώπη.
...
Ήταν όμως και μια από τις πιο αγωνιστικές χρονιές των τελευταίων 10ετιών. Η κυβέρνηση, η τρόικα, η μεγάλη εργοδοσία στην χώρα μας, ντόπια και ξένη, βρεθήκαν αντιμέτωποι με τους διαρκώς ανερχόμενους αγώνες μας .

Που μπορεί να μην σταμάτησαν την συνολική επίθεση τους αλλά τους δυσκόλεψαν και τους δυσκολεύουν σοβαρά (από τα εμπόδια που βρίσκουν για παράδειγμα στην χαλυβουργία έως την πτώση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.)

Εργαζόμενοι –Εργαζόμενες

Οι εξελίξεις στην χώρα μας που οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου ενώνουν τις δυνάμεις τους ακόμα και σε ενιαία κυβέρνηση για να υλοποιήσουν τα βάρβαρα μέτρα και να πάρουν και νέα τα επόμενα χρόνια

Οι εξελίξεις στην ευρωπαϊκή ένωση που παρά τις μεταξύ τους αντιθέσεις που μεγαλώνουν ταυτόχρονα γίνονται θεριά ανήμερα σε βάρος των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων ένα πράγμα επιβεβαιώνουν.

Μονόδρομος για τους εργαζόμενους είναι η αντίσταση σε αυτά τα μέτρα, η παρεμπόδιση και η καθυστέρηση τους και ταυτόχρονα η συγκέντρωση και η προετοιμασία των δυνάμεων μας για να ξεμπερδέψουμε όχι μόνο με τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά με αυτούς που τα επιβάλουν .

Όχι μόνο με τα αστικά κόμματα και τις αστικές κυβερνήσεις αλλά με το μεγάλο κεφάλαιο ντόπιο και ξένο που τα αποφασίζει και που δική τους εντολή και επιθυμία είναι η βαρβαρότητα που ζούμε, με τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς που σε συμμαχία τα προωθούν.

Για μια ακόμα χρονιά ακόμα και οι εχθροί του ΠΑΜΕ αναγκάζονται να αναγνωρίσουν τον αναντικατάστατο, τον καθοριστικό του ρόλο στην αντίσταση και την ανάπτυξη των αγώνων.

Για μια ακόμα χρονιά χάριν στην δράση του, οι πλειοψηφίες στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, ο εργοδοτικός και κυβερνητικός συνδικαλισμός δεν κατάφερε να οδηγήσει συνολικά το εργατικό κίνημα στην χώρα μας στον εκφυλισμό, στο συμβιβασμό και την υποταγή.

Εργαζόμενοι και εργαζόμενες –Νέες και Νέοι

Οργανωθείτε στα συνδικάτα σας στον τόπο δουλειάς, αλλάξτε τους συσχετισμούς υπέρ του ΠΑΜΕ.

ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΥΓΚΡΟΤΕΙΣΤΕ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΠΥΡΗΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΠΑΝΤΟΥ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.

Πάρτε μέρος στις λαϊκές επιτροπές στον τόπο κατοικίας που δημιουργεί και μετέχει το ΠΑΜΕ μαζί με την ΠΑΣΕΒΕ την ΠΑΣΥ το ΜΑΣ και την ΟΓΕ.

Για να γίνει τη νέα χρονιά αποφασιστικό βήμα στην οργάνωση της εργατικής τάξης και της ανασυγκρότησης του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Να κάνουμε πράξη το σύνθημα χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά.



Η εκτελεστική γραμματεία εύχεται σε όλους και σε όλες υγεία και καλή αγωνιστική χρονιά

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ