Δευτέρα 18 Ιουνίου 2012

η Αλέκα για το Εκλογικό Αποτέλεσμα της 19 Ιούνη...




Δήλωση της ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα για τα αποτελέσματα των εκλογών της 17ης Ιουνίου 2012
17/06/12

«Το εκλογικό αποτέλεσμα για το λαό που έχει δοκιμαστεί βαριά από την οικονομική κρίση και τα μέτρα που ακολούθησαν, μνημόνια, δανειακή σύμβαση, εφαρμοστικοί νόμοι, είναι αρνητικό για τον λαό.

Θα έχει να αντιμετωπίσει ο λαός σοβαρά προβλήματα και εξελίξεις και όποια κυβέρνηση κι αν σχηματιστεί δεν θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες του, το αντίθετο.

Τεκμηριώνουμε στα εξής σημεία την εκτίμησή μας για τον αρνητικό χαρακτήρα του αποτελέσματος.

Πρώτον: Η αύξηση της ΝΔ, που είναι ένα κόμμα γνωστό, είναι αντεργατικό, αντιλαϊκό και δεν αλλάζει. Δεν πέρασαν τα χειρότερα όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαμαράς για τον λαό, είναι μπροστά μας. Και η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί απ' ότι φαίνεται με κορμό τη ΝΔ δεν πρόκειται να λύσει κανένα λαϊκό πρόβλημα, αντίθετα θα τα περιπλέξει.

Δεύτερο στοιχείο: Η αύξηση του ΣΥΡΙΖΑ στη δεύτερη εκλογική μάχη, σε σύγκριση αν θέλετε με τη σημαντική αύξηση που σημείωσε στην εκλογική μάχη του Μαΐου. Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα μεγάλο αριθμό ψήφων και ποσοστό έχοντας όμως σημαντικά, πάρα πολύ νερώσει το κρασί του ως προς τα συνθήματά του, για το μνημόνιο, τη δανειακή συνθήκη, τους εφαρμοστικούς νόμους, σε σχέση με την καθαρή δήλωση ότι εάν είναι κυβέρνηση η πολιτική του θα κινηθεί στα πλαίσια του «ευρωμονοδρόμου».
Έδωσε πλείστες διαβεβαιώσεις στην κυρίαρχη τάξη και στον ξένο παράγοντα ότι πάση θυσία η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ. Και με αυτή την έννοια θεωρούμε ότι η ψήφισή του, έχοντας αλλάξει τις θέσεις του, που είναι αρνητικό στοιχείο, ανεξάρτητα αν εμείς πιστεύαμε ότι αυτά που υποστήριζε στις 6 του Μάη δεν θα τα πραγματοποιούσε.

Τρίτο αρνητικό στοιχείο: Οι αναμφισβήτητα μεγάλες απώλειες του ΚΚΕ που η σημασία τους θα είναι μεγαλύτερη για την ετοιμότητα της λαϊκής παρέμβασης μπροστά στην όξυνση των προβλημάτων λόγω της κρίσης στην Ελλάδα και κυρίως γιατί βαθαίνει η κρίση στην ευρωζώνη.
Επιβεβαιώθηκε αυτό που είπαμε απ' τις 7 Μαΐου ότι η εκλογική μάχη θα είναι η δυσκολότερη, η πιο σύνθετη εκλογική μάχη που έδωσε το ΚΚΕ τα τελευταία 40 χρόνια. Γνωρίζαμε τις συμπληγάδες που θα περνούσε το Κόμμα, πολύ πιο ισχυρές απ' τις συμπληγάδες που περάσαμε ως τις 6 Μαΐου, ανάμεσα στα διλήμματα του νέου δίπολου, της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ένας με τον τρόμο και ο άλλος με τις αυταπάτες έδιναν τη δική τους μάχη για το εκλογικό αποτέλεσμα. Αναμφισβήτητα, αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα για να είναι και ολοκληρωμένη και πιο ουσιαστική η εκτίμηση θα κριθεί, όπως γίνεται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις απ' όλο το Κόμμα, από την ΚΝΕ και απ' τους φίλους και οπαδούς.

Τέταρτο αρνητικό στοιχείο: Οι ψήφοι και το εκλογικό ποσοστό της «Χρυσής Αυγής». Παρά το γεγονός ότι και μετά τις 6 Μαΐου υπήρχαν περισσότερες αποδείξεις για το φασιστικό της χαρακτήρα και τον τραμπουκισμό της.

Το ΚΚΕ προτίμησε να πει στον λαό την αλήθεια για τον χαρακτήρα της κρίσης και τα ενδεχόμενα που συνεπάγονται οι αρνητικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη, για τον χαρακτήρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ανάγκη της μονομερούς διαγραφής του χρέους, την ανάγκη της αποδέσμευσης, της πάλης για την εργατική λαϊκή εξουσία. Εν γνώσει μας τα είπαμε αυτά.

Η συμμετοχή του ΚΚΕ σε μια κυβέρνηση διαχείρισης της κρίσης σε μια τόσο κρίσιμη φάση, που απαιτεί γραμμή ρήξης και αντεπίθεσης, θα οδηγούσε αργά ή γρήγορα σε μεγάλη ήττα του κινήματος, καθώς η συμμετοχή του ΚΚΕ, ενδεχομένως, σε μια κυβέρνηση αφερέγγυα, με δύο πρόσωπα, ένα στο εσωτερικό και ένα στο εξωτερικό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σαν άλλοθι για τον συμβιβασμό του λαού και την ευθυγράμμιση της κυβερνητικής πολιτικής με τα συμφέροντα των μονοπωλίων.

Χαιρετίζουμε τα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ, τους φίλους και οπαδούς του Κόμματος που έδωσαν αυτή τη σκληρή μάχη, όλους εκείνους που άντεξαν την πίεση και ψήφισαν το ΚΚΕ. Δηλώνουμε ότι το ΚΚΕ θα παραμείνει όρθιο παρά τις μειωμένες του θέσεις στη Βουλή, θα συνεχίσει την έντονη δραστηριότητα στο κίνημα και θα στηρίξει και θα ενισχύσει κάθε εφαλτήριο αγώνα και ελπίδας.

Είναι βέβαιο ότι ο λαός στην πορεία θα θυμηθεί ζητήματα που θέσαμε και στις δύο εκλογικές μάχες, προβλέψεις, προειδοποιήσεις για τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη, για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ελλάδας σε πόλεμο, ιδιαίτερα μετά τις αμερικανικές εκλογές.

Και πιστεύουμε ότι θα μετρήσουν επίσης τις συνέπειες και εκείνοι που δεν ψήφισαν το Κόμμα, αν και εκτιμούν τις θέσεις και τον ρόλο του, μπροστά στο ενδεχόμενο μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης συνεργασίας.

Διαβεβαιώνουμε ότι θα τηρήσουμε ό,τι προεκλογικά είπαμε στον λαό. Θα βρεθούμε στην πρώτη γραμμή, σε κάθε αγώνα, θα στηρίξουμε κάθε αγωνιστική πρωτοβουλία για τα άμεσα οξυμένα προβλήματα, αυτά που τρέχουν, θα προετοιμάσουμε, όσο εξαρτάται από μας, τον λαό για να αντιμετωπίσει τα νέα βάσανα που έρχονται.

Ελπίζουμε ότι αυτή η υποχώρηση του ριζοσπαστικού προσανατολισμού, που σημειώθηκε ιδιαίτερα στη δεύτερη εκλογική μάχη, δεν θα κρατήσει για πολύ, γιατί αντικειμενικά δεν μπορεί να υπάρξει πίστωση χρόνου, καθώς οι αρνητικές εξελίξεις θα τρέχουν και με μεγάλη ταχύτητα.

Το ΚΚΕ θεωρεί ότι η βάση της λαϊκής αντεπίθεσης πρέπει να είναι οι τόποι δουλειάς, οι κλάδοι και οι γειτονιές.


Και πάνω απ' όλα έχει την πιο μεγάλη σημασία η ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, η κοινωνική συμμαχία, η κοινωνικοπολιτική συμμαχία που θα παλεύει και για τα άμεσα και τρέχοντα ζητήματα, αλλά θα συγκεντρώσει δυνάμεις για τη ριζική ανατροπή που χρειάζεται».



Ενσωμάτωση 99,83%
έλαβε
ΚΚΕ 4,50%
Βουλευτές 12 (26)
ψήφοι 277,015 (536,072)

Κάτω από αυτό το νούμερο ΔΕΝ πέφτουμε Κουφάλα Νεκροθάφτηηηηηη!