Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Ανυπαρξία αντιπλημμυρικής προστασίας!


_ Πνιγόμαστε σε δυό σταγόνες νερό!

_ Αίσχος!

_Τρίτος νεκρός μέσα σε δέκα μέρες!!!!

_Βρέθηκε νεκρός 55χρονος στη Θέρμη Θεσσαλονίκης που αναζητούνταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης

_ Ο τρίτος νεκρός από πλημμύρες μέσα σε δέκα μέρες αποκαλύπτει τις τραγικές συνέπειες της πολιτικής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, αλλά και των εκπροσώπων τους στα τοπικά όργανα διοίκησης, μιας πολιτικής που αφήνει στα αζήτητα την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας, που βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες του λαού.

_ Νεκρός συγκεκριμένα εντοπίστηκε χτες στις 2 μετά το μεσημέρι ο 55χρονος που αγνοούνταν από τα ξημερώματα της Πέμπτης, όταν στην προσπάθειά του να σώσει τον 24χρονο γιο του, παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά χειμάρρου, στη Θέρμη της Θεσσαλονίκης.
Το πτώμα του άτυχου άνδρα το εντόπισε ψαράς ανοιχτά της Σκάλας των Νέων Επιβατών σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από την περιοχή όπου είχαν χαθεί τα ίχνη του.

_ Από την έντονη και συνεχή βροχόπτωση των τελευταίων ημερών σπίτια και επιχειρήσεις πλημμύρισαν στη Σιθωνία Χαλκιδικής και ιδιαίτερα στις περιοχές Τορώνη, Πόρτο Κουφό, Συκιά, ενώ απροσπέλαστοι ήταν χτες πολλοί δρόμοι. Κάμπινγκ καταστράφηκαν, τροχόσπιτα κατέληξαν στη θάλασσα. Όπως τονίζουν οι κάτοικοι της περιοχής πλημμύρες είχαν σημειωθεί και πριν από 10 μήνες, χωρίς ωστόσο από τότε να προχωρήσουν τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα.

_ Πλημμύρες σε σπίτια, καταστήματα και καλλιέργειες σημειώθηκαν και σε περιοχές του Κιλκίς και της ορεινής Ξάνθης.

_ Πλημμύρες όμως σημειώθηκαν και σε αρκετές άλλες περιοχές της χώρας. Ειδικότερα:
Σε Ηλεία - Αχαΐα. Μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα αγροτικών καλλιεργειών, κυρίως πατάτας, ζημιές σε ποιμνιοστάσια, θερμοκήπια, δρόμους, δημόσιες υποδομές, πέσιμο σκεπών και γεφυριών, αλλά και σε αρκετά σπίτια που πλημμύρισαν προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση τα ξημερώματα της Δευτέρας στη Δυτική Αχαΐα, καθώς και στο Δήμο Βουπρασίας Ηλείας.

_ Οι προχθεσινές καταστροφές επιβεβαίωσαν με τραγικό τρόπο τις επισημάνσεις και διαπιστώσεις μας, την ανάγκη αντιπλημμυρικών έργων και αναδεικνύουν τις ευθύνες της κυβέρνησης, που αρκείται σε επαναλαμβανόμενες και μηδέποτε πραγματοποιούμενες εξαγγελίες αλλά και τις ευθύνες της Νομαρχίας και ειδικά του Νομάρχη κυρίου Ψωμιάδη.

_ Η αδιαφορία και οι ευθύνες της νομαρχίας και των κυβερνώντων είναι ακόμα μεγαλύτερες, διότι πρόκειται για φαινόμενο, που επαναλαμβάνεται τακτικά σε διάφορα μέρη του νομού (Σταυρός, Απολλωνία, Καλοχώρι, Δήμος Θερμαϊκού κ.α.) και οι καταστροφές είναι βέβαιες κάθε φορά που βρέχει.

_ Στην Αττική, από το βράδυ της Τετάρτης ως τα ξημερώματα της Πέμπτης η Πυροσβεστική δέχτηκε κλήσεις για απάντληση νερών, ιδιαίτερα στις περιοχές Μαρούσι, Χαλάνδρι, Ασπρόπυργο, Μενίδι, Ηλιούπολη και Αργυρούπολη, ενώ η οδός Πειραιώς παρέμεινε κλειστή για 3 ώρες ανάμεσα στη Χαμοστέρνας και Π. Ράλλη!

_ Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα νερά εισέβαλαν στο εφεδρικό ισόγειο χειρουργείο του Νοσοκομείου «Σωτηρία», αλλά και στα υπόγεια του ...υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ προκάλεσαν βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά σε ισόγειο κατάστημα του ΟΤΕ στο κέντρο της Αθήνας.

_ΌΛΑ τα Φρεάτια βουλωμένα!
θα χαθεί κι άλλος κόσμος!

ΑΊΣΧΟΣ!!!!