Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

''Εκεχειρία υπό Αμφισβήτηση''

"Εκεχειρία υπό αμφισβήτηση: η κλιμάκωση της συριακής σύγκρουσης συνεχίζεται"

του Albert Naryshkin


politrussia.com/world/metaniya-turtsii-i-590/


Φωτογραφία: politrussia.com


Οι Πρόσφατες, Ειδήσεις και Σχόλια της συριακής σύγκρουσης πέφτουν σε έναν φαύλο κύκλο: Στις διαπραγματεύσεις, οι προσπάθειες της αντιπολίτευσης να την υποστήριξει αναγκάζει αυτές οι διαπραγματεύσεις να διαταράξουν, τη κατάπαυση του πυρός, η απειλή μιας εισβολής χερσαίων δυνάμεων και δηλώσεις σχετικά με την επιθυμία να αποφύγουν - και πάλι επέστρεψε στην Ιδέα των διαπραγματεύσεων και την κατάπαυση του πυρός.


Λίγοι καθιερωμένη θέμα αυτού του αραιωμένου πρόσφατη δήλωση του Assad ότι ήταν πολύ σκεπτικοί σχετικά με την ιδέα μιας κατάπαυσης του πυρός: δεν είναι σαφές ποιος και πώς θα τον έλεγχο, και το πιο σημαντικό - πώς να τιμωρήσει παραβιάσεις του καθεστώτος.

Με την ευκαιρία, εδώ είναι δύσκολο να διαφωνήσεις, όταν έχουμε μπροστά στα μάτια μας την τραγική ιστορία της Ουκρανικής διένεξης που διαρκεί πολλούς μήνες, όπου εισήχθη από την κατάπαυση του πυρός, που ήταν ζωγραφισμένο από τις συμφωνίες Μινσκ, και ακόμη την αποστολή παρατηρητών του ελέγχου ΟΑΣΕ και βόλτα.

Και στο τέλος;

Παραβίαση του καθεστώτος για τον προστατευόμενό της Δύσης εμφατικά δεν θέλουν να δουν, αλλά στις κατηγορίες του Ντόνετσκ και Luhansk δεν μπορεί να υπολογίζει.

Ο ΟΑΣΕ κατηγόρησε τακτικά φιλοδυτική προκατάληψη, και στη Συρία, ακόμη και μια τέτοια κομματική του ΟΑΣΕ δεν θα είναι - καθαρό νμαχόμενος για την αντιπολίτευση και τους μαχητές, κάθε φτάρνισμα της οποίας θα υποστηρίζεται από Δυτικού πολιτικούς και μέσα ενημέρωσης.

 


η δήλωση Άσαντ :


"-Αυτοί (οι διεθνείς μεσολαβητές) λένε ότι θέλουν να κηρύξουν εκεχειρία για μια εβδομάδα.

Ποιος είναι σε θέση να εκπληρώσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις και απαιτήσεις;

Κανείς!"
Και τότε αρχίζει το ενδιαφέρον.

 
Πρώτον , εύλογα ερωτήματα του ηγέτη της Συρίας που απλώς αγνόησε τη δυτική κοινότητα, και έρχισε αμέσως με απροθυμία τη δίωξη της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Με την ευκαιρία, μια τέτοια εσκεμμένη προκατάληψη προς τη Δύση ένα από τα μέρη - Συρία - μία φορά είναι ο καλύτερος τρόπος και αποδεικνύει την εγκυρότητα των αμφιβολίες και ανησυχίες Άσαντ.

Διότι, πραγματικά: η κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να ελέγχεται.

Και ειδικά στις περιπτώσεις εκείνες όπου η τήρηση ή παραβίαση της μπορεί να είναι παράγοντας για την επιτυχία ή την αποτυχία των ειρηνευτικών συνομιλιών,

ακόμα και σχεδόν λύσεις εισαγάγει χερσαίες δυνάμεις - αυτό είναι ό, τι απειλούν ΗΠΑ εάν η εκεχειρία δεν θα εγκατασταθεί ή δεν θα τηρηθεί.

Δεύτερον , ένα πολύ πονηρό άρχισε να προωθήσει τη θέση της Ρωσίας σε ορισμένα μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Ας πούμε, ο Άσαντ ως «razvoevalsya" αισθάνεται την ανεπιφύλακτη υποστήριξη από τη Μόσχα, η οποία είναι τώρα ακόμη την άποψή της δεν ακούει - το άρθρο στο "Kommersant" ονομάζεται: "Μπασάρ αλ-Άσαντ razvoevalsya". Αναφέρει ακόμη την άποψη ενός ανεξάρτητου - πολύ ανεξάρτητος - έναν εμπειρογνώμονα του Carnegie κέντρο της Μόσχας. Σύμφωνα με τον Αλεξέι Malashenko:

«Οι ενέργειες του Προέδρου Άσαντ - ένα παράδειγμα για το πώς το σκυλί αρχίζει να κουνάει την ουρά του .


Ο Μπασάρ αλ-Άσαντ προσπαθεί να πείσει τη Μόσχα να πιστέψει ότι: όποιος έρθει μετά από αυτόν, δεν θα υπάρχει "Φιλία" μαζί της πλέον. "

Προσπαθούμε να ενσταλάξουμε ότι οι αντιδράσεις Άσαντ να βγει έξω από τον έλεγχο και να αρχίσει να πάει ενάντια στις πολιτικές και τα συμφέροντα της Μόσχας στην περιοχή.

Πολύ ύπουλη ισχυρισμός! Στην πραγματικότητα, η Ρωσία, η οποία έχει επενδύσει σε αυτή τη σύγκρουση πολλά - πολιτικών και οικονομικών πόρων - και αυτή τη στιγμή,

με το στρατό του νόμιμου προέδρου Άσαντ, κερδίζει προφανώς - Η Ρωσία δεν ενδιαφέρεται πραγματικά για μια τέτοια κατάσταση με τα αποτελέσματα που επιτεύχθηκαν έχουν χαθεί.

Οι ειδικοί και τα μέσα ενημέρωσης θέλουν να ενσταλάξουν την ιδέα ότι η θέση του Άσαντ είναι αντίθετη προς την πολιτική του Κρεμλίνου, αλλά η Μόσχα δεν είναι μικρότερη Δαμασκός ενδιαφέρεται εγγυήσεις για την κατάπαυση του πυρός είναι, δεν είναι κενές υποσχέσεις, που γενναιόδωρα μοίραζαν ένα προστατευόμενος της Δύσης, και στη συνέχεια, παραβιάζουν τη λέξη με την πλήρη υποστήριξη και έγκριση μας "Αγαπητοί συνεργάτες."

Εάν η Ευρώπη, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ προτιμούν να κάνουν κάποιες δηλώσεις δεν είναι από το στόμα τους,

στέλνουν σήματα μέσω τελεσίγραφα και απειλές από τη Σαουδική Αραβία, τη συριακή αντιπολίτευση και την Τουρκία, θα ήτο παράξενο να υποθέσουμε ότι η Μόσχα θα μπορούσε επίσης να παίξει το πολιτικό και διπλωματικό Solitaire χέρι σε ορισμένες περιπτώσεις της Δαμασκού;
Οι Δηλώσεις Άσαντ δεν είναι αντίθετες προς τα συμφέροντά μας, και έτσι γιατί δεν θα πρέπει να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτή η θέση δεν έχει συμφωνηθεί μαζί μας, και δεν αποτελεί μέρος της «εκκαθάρισης» των πληροφοριών της σύγκρουσης; Άσαντ δεν έχει ακόμη πει τίποτα που θα ερχόταν σε αντίθεση με την πολιτική μας.


Αλλά, και αυτό το τρίτο , τα λόγια του Άσαντ έπληξαν σαφώς μια χορδή της Αμερικής.



Ο Υφυπουργός Κέρι είχε πεί κάποτε:

Αν ο Άσαντ δεν θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, και οι Ιρανοί και οι Ρώσοι δεν τον επιβάλουν να κάνει ό, τι υποσχέθηκε ...

τότε τα μέλη της Παγκόσμιας Κοινότητας , φυσικά, δεν θα κάτσουν σαν ηλίθιοι, να τους παρακολουθούν.

Ποια αμερικανική προστατευόμενων χάνουν τώρα, και καθώς ο αέρας που χρειάζονται ένα διάλειμμα. Και έτσι, ήταν στα κρυφά για να μιλήσουμε για κατάπαυση του πυρός θα μπορούσε να πυροβολήσει, και γι 'αυτόν να απαντήσει - σε κάθε περίπτωση. Αυτό το πράγμα σχετικά με αυτό που είπε ο Άσαντ.

Ρίχνουν την Τουρκία και το φάντασμα ενός μεγάλου πολέμου

Ένα ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η θέση της Τουρκίας σήμερα. Μαζί με τη Σαουδική Αραβία, συχνά μιλούν για την εισαγωγή των χερσαίων δυνάμεων και λύγισμα των μυών του. Ριάντ, για παράδειγμα, και πάλιΠέταξε ορισμένα από τα αεροσκάφη της προς την Τουρκία για τις απεργίες για τις τρομοκρατικές θέση και η Άγκυρα ξεκίνησε με το βομβαρδισμό της επικράτειάς της, στις περιοχές που γειτνιάζουν με το Χαλέπι.

Ωστόσο, ούτε η πρώτη ούτε η δεύτερη δεν είναι έτοιμη να ξεκινήσει χωρίς τις ΗΠΑ ή το ΝΑΤΟ. Οι ηγέτες της Τουρκίαςμιλήσετε απευθείας:


"Η Τουρκία αρχίζει μονομερώς τις Χερσαίες Επιχειρήσεις. Ζητάμε από τους εταίρους του συνασπισμού ότι οι Χερσαίες Επιχειρήσεις έλαβαν χώρα.
 
Συζητάμε αυτό με τους συμμάχους μας ... Θέλουμε μια χερσαία επιχείρηση.


Αν έρθουμε σε μια συμφωνία, η Τουρκία θα λάβει μέρος σε αυτή. "
 


Στη συνέχεια, όμως, τα προβλήματα αρχίζουν.

Πρώτον, η Χερσαία Επιχείρηση δεν είναι απαραίτητη ΗΠΑ.

Έρχονται εκλογές, και κάθε απώλεια του ελέγχου της κατάστασης στη Συρία - ή ακόμα και την απώλεια τουλάχιστον ορατότητα ελέγχου - το πρόσωπό των κυβερνώντων Δημοκρατικών με απρόβλεπτες περιπλοκές στις εκλογές, οι οποίες είναι ήδη δύσκολο για αυτούς.

Με άλλα λόγια, η εν ενεργεία κυβέρνηση των ΗΠΑ είναι σήμερα στον ύψιστο βαθμό δεν είναι έτοιμη για κάθε είδους τυχοδιωκτισμό - τόσο τη δικούς της και περιπετειώδες Συμμάχους και τους εταίρους της.
Ως εκ τούτου,  και αρνητικάεκφράζεται στην ηγεσία του ΝΑΤΟ.




Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg σαφέστατα Περιέγραψε τη θέση:


"Το ΝΑΤΟ δεν έχει κανένα νόημα να συμμετάσχουν στον αγώνα κατά της IG,

καθώς όλα τα 28 μέλη του ΝΑΤΟ έχουν ήδη πράξει ως μέρος του συνασπισμού με επικεφαλής τις ΗΠΑ."

Όλες αυτές οι δηλώσεις από τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και αρκετές ευρωπαϊκές ηγέτες να στείλει ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία: μια συνολική απαγόρευση κάθε πρωτοβουλία στη σύγκρουση χωρίς τη συναίνεση και την έγκριση των πατρώνων τους.

 
Φρεσκάρετε την κατηγορηματική υπόσχεση και σφοδρές επικρίσεις που έπληξε την Τουρκία μετά την αφαίρεση του κελύφους Χαλέπι περιοχές.

Βαθιά ανησυχία εκφράστηκε όχι μόνο το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα αποτελέσματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 16 Φεβρουαρίου και ο ίδιοι επέκριναν τις ενέργειες των ΗΠΑ στην Άγκυρα.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε δήλωση στην οποία κάλεσε τις τουρκικές αρχές να εγκαταλείψουν το βομβαρδισμό των συριακών εδαφών.

Αλλά η Τουρκία τον περασμένο είδε το πραγματικό αποτέλεσμα των προσπαθειών τους: είναι γλυκό που γλύφει, προσπαθώντας να καταλάβει πώς να κόψει την τούρτα, αν η Συρία εξαπέλυσε όταν πήγε στη συμμετοχή πόλεμο neposledstvennom δεν είναι ότι έχει ονειρευτεί η Άγκυρα.

Στρατιωτικά, πολλά - κάτι αναξιόπιστα και μερικές φορές θανατηφόρα - που είναι ό, τι ξέχασα Ερντογάν, να ανοίγει αυτό το κουτί της Πανδώρας.

Σήμερα η Άγκυρα δεν είναι για τα όνειρα της Συρίας και φοβάται ότι η επικράτειά τους είναι να μην χάσει.

Σχολιάζοντας την απόφαση να ξεκινήσει βομβαρδισμό, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Νταβούτογλου τόνισε:

"Κατά τη διάρκεια της επίθεσης (οι Κούρδοι στο Azaz -. Ed).


Απειλήθηκαν τα συνορά μας, γεγονός που καθιστά αναγκαία την εφαρμογή των κανόνων της απάντησης."

Και παρόλο που δεν δικαιολογούσε τη στρατιωτική δράση της Άγκυρας, κενά λόγια δεν είναι.

Τώρα η τουρκική ηγεσία σε όλο το φως συσκοτίζει το κουρδικό ζήτημα- Μια πολύ πιο σκοτεινό και επείγουσα από ό, τι φλερτ τους με τους τρομοκράτες και απάτη πετρελαίου.



Ο Ερντογάν συνειδητοποίησε ότι τώρα πρέπει να σκεφτούμε όχι μόνο για την κατάρρευση της Συρίας, καθώς και για τη διατήρηση της Τουρκίας - με την έννοια ότι, το κύριο Κουρδικό ζήτημα γι 'αυτόν γίνεται το μοναδικό!
Για την Άγκυρα είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι μέχρι το τέλος του πολέμου, Κούρδοι της Συρίας θα έχουν γίνει ισχυρότεροι και θα έχουν αποκτήσει αυτονομία - θεωρείται ότι στην περίπτωση αυτή η περιοχή θα αρχίσει να αποσταθεροποιήσει το τουρκικό Κουρδιστάν.
 


Έτσι, ο Ερντογάν και η άρχουσα ελίτ της Τουρκίας, ξεκινώντας έναν πόλεμο, την πορεία και τα αποτελέσματα του οποίου δεν μπορούσε να προβλέψει το αποτέλεσμα ίδιοι στρίμωξε.

Τα σχέδιά τους χωρίστηκαν σε μεγάλο βαθμό όταν η Ρωσία εντάχθηκε στον αγώνα κατά των τρομοκρατών στην περιοχή, μετά το περίφημο "πισώπλατη μαχαιριά"


Η Τουρκία είναι τελικά που θα στερηθεί η ίδια την ευκαιρία να διαπραγματεύεται και να βρεί εταίρους, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να ακούσουν τη γνώμη και τα συμφέροντα της.
Η Διαμάχη με τη Ρωσία - ιδιαίτερα αυτή τη στιγμή - δεν θέλουν καν να μελών.

Είναι ένα πράγμα να θεσπίσουν κυρώσεις, και η άλλη - η προοπτική του πολέμου.

Στην Ουάσιγκτον δεν κάθονται τυχοδιώκτες, όπως στην Άγκυρα, για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι μόνο ένα από τα πολλά και σημαντικά, αλλά περιφερειακών συγκρούσεων, είναι πολύ μακριά από τα σύνορά τους, αλλά η Τουρκία έχει καταφέρει μόνη της να οδηγηθεί σε μια παγίδα.

Όπως είναι τώρα εκεί θα επιλεγούν και πόσο καυσόξυλα παραμορφωμένα σε αυτή την περίπτωση - είναι ένα ερώτημα που πολλοί παρατηρητές βάζουν πίσω από αυτή τη σύγκρουση.




 
 

Η Πρώτη Ελληνίδα Γυναίκα Αντιστράτηγος από χθές ..!

           Την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει από σήμερα η ΕΛ.ΑΣ

Την πρώτη γυναίκα αντιστράτηγο έχει απο σήμερα η Ελληνική Αστυνομία, καθώς προήχθη μεταξύ άλλων και η υποστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, η αξιωματικός η οποία από την θέση του κλαδάρχη Μετανάστευσης και Προστασίας Συνόρων χειρίστηκε μέχρι τώρα με αυταπάρνηση και αποτελεσματικότητα το προσφυγικό πρόβλημα, κάτι που την έχει κάνει διεθνώς γνωστή.




Συγκεκριμένα, ολοκληρώθηκαν αργά χτες το βράδυ οι κρίσεις των 22 υποστράτηγων της ΕΛ.ΑΣ. (20 γενικών καθηκόντων, έναν υγειονομικό και έναν εγκληματολογικών εργαστηρίων), απο το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε υπό την προεδρία του νέου αρχηγού Αστυνομίας αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα και τη συμμετοχή των δύο αντιστρατήγων του Στρατού Ξηράς....