Πέμπτη 1 Απριλίου 2010

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!

-αν και Μεγάλη εβδομάδα Χαράς Ευαγγέλια ήταν για χθές η Συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο
με το pread στα κρατικά ομόλογα να κινείται σταθερά στις 25 !!!!!!!μονάδες βάσης σκορπίζοντας εφορεία στη ψυχολογία των θεσμικών επενδυτών που με τη σειρά τους ανέβασαν τον Γενικό Δείκτη στη σποτ στις 2.667,49 μονάδες και με ένα υψηλό τζίρο [στα 6.633 δίς!!!] που είχαμε να δούμε από το το 1999!

-μεγάλο ρόλο στη ψυχολογία των επενδυτών έπαιξε η άνευ προηγουμένου συρροή εντολών αγοράς στα χαρτιά υψηλής κεφαλαιοποίηση ιδιαίτερα στην ΕΘΝΙΚΗ που η μετοχή της στις 17:19' έγραφα στο ταμπλό τα 20,90 € και όγκο τα 55 εκατ κομμάτια!
της ΑΛΦΑ με 11,01 και 75 εκατ. κομμάτια, του ΟΠΑΠ στα 22,80 € και 89 εκατ. κομμάτια της ΔΕΗ στα 17,00 και 49,7 εκατ. κομμάτια!η ΑΛΑΠΙΣ στα 0,51 € και 88,39 εκατ. κομμάτια.

-σημαντικό ρόλο στην άνοδο της ψυχολογίας, έπαιξε επίσης,και η επίσκεψη το πρωί στη Βουλή των τριών μητροπολιτών, οι οποίοι ούτε λίγο ούτε πολύ παραδέχτηκαν ότι και η εκκλησία πρέπει να φορολογηθεί όπως και οι υπόλοιπες επιχειρήσεις δηλαδή στο 35 % επί των μικτών κερδών η δε μοναστηριακή περιουσία χαρίζεται στο κράτος με την προϋπόθεση στην αξιοποίησή της να έχει λόγο και η ιερά σύνοδο με ένα εκπρόσωπο στο ΔΣ του φορέα που θα δημιουργηθεί άμεσα με σκοπό την εν χριστώ αξιοποίηση της αμύθητης αυτής περιουσίας!

-Ευχάριστη νότα επίσης ήταν και το αποτέλεσμα του ειδικού λογαριασμού που άνοιξε το Υπουργείο Οικονομικών στην Εθνική Τράπεζα για την εθελοντική προσφορά των πολιτών στη προσπάθεια να καλυφθούν τα ελλείμματα του κράτους.

είδη από τη αρχή της βδομάδας,Μεγάλη Δευτέρα που άνοιξε το Βιβλίο προσφορών, από τα 900 δίς που θέλανε να μαζέψουν,δηλαδή -200 χιλ. € για κάθε Έλληνα φορολογούμενο - μέχρι χθές λίγο πρίν το κλείσιμο του ΧΑ το ποσό είχε υπερκαλυφθεί κατά 2,5 φορές!

-λέγεται: ότι μόνο η Μerkel έβαλε σ' αυτόν το λογαριασμό από τη τσέπη της 1,5 δίς!!!! και στους Τούρκους έδωσε μόνο 100 χιλιάδες € για την ανακαίνιση της Αγιά Σοφιάς κατά την χθεσινή της επίσκεψη εκεί για να αποκατασταθούν οι ζημιές που τις είχαν προκαλέσει η Σταυροφόροι το 1100 με 1200μχ.!!!!!

από τη χαρά του ο Υπουργός Άμυνας ο κυρ Βενιζέλος μόλις έμαθε για τα πλεονάζοντα λεφτά έτρεξε στους Ρώσουν να παραγγείλει 455 άρματα τύπου ΒΜΡ3 γιατί όπως του παραπονέθηκαν οι στρατηγοί του στο Πεντάγωνο τέτοια παιχνιδάκια εμείς ΔΕΝ έχουμε, ενώ τα έχουν οι Τούρκοι!
και για να μη του μείνει το κόμπλεξ της έλλειψης! ο κυρ Υπουργός έτρεξε ευθύς αμέσως στη Ρώσικη αγορά το κενό να το καλύψει.

-για όσους ΔΕΝ πρόλαβαν να καταθέσουν το δώρο του Πάσχα και το μισθό τους,μπορούν μέχρι και το τέλος της ερχόμενης Εβδομάδος να τα καταθέσουν στον Ειδικό λογαριασμό της Εθνικής που είναι: ΕΤΕ ......[`/.'=%3$<||?.>]

-άλλη θετική εξέλιξη ήταν η σημερινή επίσκεψη [εθιμοτυπική !]-λόγω των εορτών- του Βασίλη Παλιοκώστα στη ΓΑΔΑ όπου παραδίδοντας και τα λεφτά από τις απαγωγές τις ληστείες και κλοπές που έκανε στο παρελθόν δήλωσε στο Μιχάλη Χρυσοχοίδη την ειλικρινή του μεταμέλεια και προσφέρθηκε αφιλοκερδώς να βοηθήσεις στο έργο των 2.500 αστυνομικών για τη πάταξη του"Εισαγόμενου" κοινού Εγκλήματος!
έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο ντόπιο.

αυτά και πάλι....................................




ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!