Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Έντονα καιρικά φαινόμενα σε ΟΛΗ τη Χώρα




Κυκλοφοριακό χάος έχουν προκαλέσει στους δρόμους της Αθήνας τα έντονα καιρικά φαινόμενα που άρχισαν, αργά το βράδυ της Κυριακής και αναμένεται να συνεχιστούν τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

Από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που σημειώθηκαν χθες, υπόγεια και καταστήματα πλημμύρισαν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Πυροσβεστικής.
Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική δέχτηκε 13 κλήσεις για απάντληση υδάτων σε Βάρη, Αγία Παρασκευή, Παιανία, Βούλα, Παλλήνη, Πικέρμι, Λούτσα και Νέο Ηράκλειο. Έντονα είναι τα προβλήματα και στη Μυτιλήνη, όπου η Πυροσβεστική δέχτηκε 17 κλήσεις για πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και χρειάστηκε να ενεργοποιηθούν 12 συνεργεία.

Από την κακοκαιρία κόπηκαν έξι δέντρα στη Γλυφάδα, το Κορωπί, τη Βουλιαγμένη και τη λεωφόρο Ηλιουπόλεως.

Υλικές ζημιές και εισροή υδάτων σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής και στο κτίριο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας, καθώς καταστράφηκε τμήμα της κεραμοσκεπής απο τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Άμεσα εκκενώθηκε ο πρώτος όροφος του Λιμεναρχείου, ενώ ελήφθησαν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια και την προστασία των υλικών και των αρχείων της Υπηρεσίας.
Το κτίριο του Λιμεναρχείου πρόκειται να ελεγχθεί από Μηχανικούς της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μεσσηνίας.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) έχει ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας.
Η Γενική Γραμματεία συστήνει στους πολίτες τα εξής:
-Να ελέγξουν τις υδρορροές των κατοικιών τους (οροφές, μπαλκόνια, βεράντες κλπ) και να βεβαιωθούν για την ομαλή λειτουργία τους.
-Να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις.
-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζή ή με το αυτοκίνητο τους.
-Να ενημερώνονται κατά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από τα ΜΜΕ.


Πρόγνωση του καιρού

_Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα καιρικά φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα μέχρι και την Τρίτη.

_Την Τρίτη, στη δυτική Ελλάδα, το ανατολικό Αιγαίο, τη βόρεια Ελλάδα και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρξουν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μικρής διάρκειας και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων. Οι άνεμοι τοπικά στο Αιγαίο θα φθάνουν τα επτά μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία.

_Για την Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα στα
δυτικά και το ανατολικό αιγαίο, αλλά βαθμιαία από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

_Και για την Πέμπτη, η ΕΜΥ προβλέπει λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στη δυτική Ελλάδα και το ανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα βροχών στα βορειοδυτικά.

-πολλές σουπίτσες κρασάκι σπετσοφάη και τα κεφάλια Όλοι κάτω από την κουβέρτα!

Καλό Χειμώνα ;-)))